Copy
View this email in your browser

Zomer Academie Zutphen 


Komende week, van 4 t/m 8 juli zal de Zomer Academie weer vijf dagen neerstrijken in Zutphen. In de hele stad zullen masterclasses, workshops en concerten plaatsvinden. De focus ligt op de authentieke uitvoeringspraktijk, vocaal en instrumentaal. Tijdens deze masterclasses kan een breed publiek kennismaken met het instuderen van klassieke muziek. De klinkende resultaten hiervan zijn te horen tijdens talloze openbare concerten en presentaties op zowel kleinschalige, intieme locaties als grotere, bekende podia in Zutphen. Het thema van de ZAZ 2018 is Venetië,

De stad Venetië heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de muziek van Italië en heel Europa. Venetië werd in de volksmond ook wel de “Republiek van de Muziek” genoemd want in elk huis was wel iemand aan het spelen of zingen. Er was overal muziek. Dat geldt ook voor Zutphen tijdens de Zomeracademie 2018. Tijdens het openingsconcert in de St. Janskerk klinkt het prachtige Gloria van Vivaldi en op 6 juli kunt u zich in de Buiten sociëteit laten meevoeren op de Venetiaanse klanken van onder anderen Monteverdi, Gabrieli, Marcello en Hasse.
 
Tijdens de Zomer Academie kunt u in Dat Bolwerck kaarten kopen voor losse concerten, maar u kunt ook een passe-partout per dag kopen, dat is inclusief de masterclasses. Op 4, 5 en 6 juli kost dat € 55,-, op 7 juli € 65,- en op 8 juli € 25,-. Daarnaast is er een speciale aanbieding voor jongeren t/m 18 jaar: een hele dag overal toegang voor € 12,50.

Dat Bolwerck is gedurende de Zomer Academie het centrale punt voor info, even luisteren, genieten in de tuin met koffie & taart of wijn & hapjes en natuurlijk om kaarten te kopen.
Het volledige programma en de online ticketverkoop is in te zien op:

www.zomeracademiezutphen.nl

 


Expositie audiovisueel kunstenaar Merijn Bisschops.
Merijn Bisschops is componist, maar sinds enige jaren ook actief als fotograaf en filmer en streeft ernaar om totaalkunstwerken te creëren waarin de diverse kunstvormen op een logische en onlosmakelijke manier met elkaar verweven zijn. Met ‘Textures’ is hij daar zeker in geslaagd. 
De oorsprong van Textures ligt in IJsland, waar Merijn op uitnodiging van Fljótstunga Artist in Residency verbleef om foto’s te maken en inspiratie op te doen voor de muziek. Met ogenschijnlijke eenvoud heeft hij natuurlijke vormen, kleuren en texturen van het landschap vastgelegd, en demonstreert daarmee een scherp oog voor beeldcompositie en detail. Hij combineert haarscherp geprojecteerde foto’s van schitterende verlaten landschappen waarin miljoenen jaren van geologische processen zichtbaar zijn, met muziek voor drie strijkers. De muziek is even gelaagd als de beelden, soms ruw en bars, soms fijnzinnig en vol tere tinten.

In Dat Bolwerck zijn de foto’s en video’s zowel op grote projecties als op foto formaat te zien en te beluisteren. Tijdens een concert op 1 augustus brengt het Prisma Strijktrio de foto’s van Merijn Bischops extra tot leven in een kleurrijk concert dat de ongrijpbare schoonheid van IJsland heeft weten te vangen.

Opening: Woensdag avond 11 juli om 20 uur is de opening van deze audiovisuele expositie met inleiding van Merijn en violiste Janneke van Prooijen van het Prisma Strijktrio. Zij zullen in een soort workshop-achtig moment in gaan op muzikale details van de compositie Textures en de relatie tussen de muzikale composities en de foto's .

Speciaal gedurende deze foto zomer in Zutphen is de expositie in Dat Bolwerck vrij te bezoeken op Woensdag t/m Zondag van 10 tot 17 uur.
 
Copyright © 2018 Dat Bolwerck, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp