Copy
View this email in your browser

Lees Mei is - sinds 2010 - een jaarlijks leesfestival waarbij op Hemelvaartsdag Herman Gorters lange gedicht Mei (1889) ten gehore wordt gebracht. Een estafettelezing waarbij schrijvers, dichters, kunstenaars, acteurs, muzikanten, filmmakers en ander volk ieder zo'n 50 regels voordragen. Dit jaar komt Lees Mei voor het eerst in Zutphen, in de tuin van Dat Bolwerck. Op 10 mei (Hemelvaartsdag) van 12:00 tot 19:00 uur. Vrije inloop. 

Mei van Gorter
Het gedicht Mei van Herman Gorter telt bijna 5000 versregels (zo'n 150 boekpagina's). Bijna iedereen kent de eerste zin 'Een nieuwe lente en een nieuw geluid', maar vrijwel niemand staat te springen om het gedicht in zijn geheel voor te dragen. Maar juist een gedicht van zo'n omvang is een bijzondere tegenhanger van de huidige tijd waarin alles kort en snel moet zijn. En daarmee werd Lees Mei een Hemelvaartsdagtraditie, een jaarlijkse ode aan de poëzie. Er zijn inmiddels zeven edities geweest, telkens met honderd nieuwe voorlezers, hoewel… er zijn een paar vaste voordragers: A.L. Snijders, Arend Jan Heerma van Voss en Wim Noordhoek. 

Jazz talent in Dat Bolwerck, swingend de markt af
Lukas is een jonge, gedreven pianist met een passie voor jazz. Hij volgt de opleiding Artiest Muzikant aan het Deltion College, en zal volgend jaar zijn muziekstudie vervolgen aan het conservatorium van Tilburg. Op 12 mei speelt hij samen met Luuk de Vries (altsaxofoon), Tijmen Posthoorn (drums) en Zoë de Priester (zang) een set vol Jazz Standards. Allen met een moderne kijk op de Jazz, zonder ver van de originele muziek af te wijken. Klassiekers zoals nummers van Charlie Parker zullen voorbij komen, maar ook modernere muziek van Brad Mehldau en nog veel meer. 
Zaterdag 12 mei om 17 u en entree € 12,50
In Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 in Zutphen

Preuverij van kunstwerken met klinkende namen
Op 6 mei is de laatste dag van de huidige expositie van Carien Engelhard met tekeningen en sculpturen. Op 12 mei begint de volgende expositie in voornamelijk verf en kleur. Uit de gerenommeerde collectie van Josje de Baat (voormalige galerie Jos Art uit Amsterdam) tonen we een zeer gevarieerde expositie van kleine en grote moderne werken in verschillende technieken. Stuk voor stuk juweeltjes die samen een prachtig beeld schetsen van moderne kunst over een periode vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw tot het heden. Een expositie voor fijnproevers met werken van nationale en internationale kunstenaars van naam en faam maar ook van minder bekend geworden grote talenten. 

Copyright © 2018 Dat Bolwerck, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp