Copy
View this email in your browser
Sinds de zomermaanden staat in Dat Bolwerck de Steinway vleugel van onderwijsvernieuwer Kees Boeke. Deze vleugel viert 11 december zijn 109e bestaansjaar.
Dat vieren we op 12 december met een concert van de iets jongere Russische top pianist Slava Poprugin (1973). Zijn uitvoeringen zijn oprecht en vol gevoel. Hij neemt je van de eerste tot de laatste noot mee in het spel. Het maakte hem op veel podia over de hele wereld een gewilde muzikant als prominente drager van de Russische pianotraditie. Slava hoopt oprecht vreugde en empathie voor muziek naar zijn luisteraars te brengen. Vanavond met Mozart en Chopin!
Een mooi concert om het 110e jaar mee in te luiden.


Zaterdagavond 12 december om 19 en 20.30 uur.
Entree € 25,- 
www.datbolwerck.nl
Over reizen gesproken: Caroline Diepstraten heeft speciaal voor deze winterperiode vol van belemmeringen een beeld-installatie gemaakt in onze tuin. Voor velen is reizen haast een oer-drang, dichtbij of ver weg, om nieuwe verhalen te ontdekken. Deze boot, aan de aarde geklonken door in cement gegoten boeken laat ons noodgedwongen een innerlijke reis maken. Op vlaggen staan flarden van teksten om onze verbeelding aan te wakkeren.

Kunstenaar Caroline Diepstraten (Amsterdam) tracht met haar beelden en installaties een verbinding te visualiseren tussen natuurlijke en artificiële elementen. Ze creëert een overgangssituatie, sterk en stevig maar uiteindelijk vaak een kwetsbaar geheel.                                                                                  
Tot eind Maart 2021 in de tuin van Dat Bolwerck.
Volgende week: bijzondere gitaren
Het Adagio uit Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo is misschien wel het meest beroemde gitaarwerk aller tijden. Het melancholieke thema van de blinde Spaanse componist raakt je. Na de eerste paar noten waan je je meteen in het warme Spanje. Een mooi alternatief voor onze reisbehoefte. 

De gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas hebben een temperamentvol concert samengesteld met poëtische en warmbloedige melodieën. Zoals de werken van Schubert op het type instrument dat de componist zelf ook bezat. In de tijd van Schubert emancipeerde de gitaar in korte tijd van begeleidingsinstrument tot modieus kamermuziek instrument. Een van de gitaren die Schubert zelf bespeelde was van de beroemde Weense bouwer Bernard Enzensperger. Uitgerekend van deze bouwer hoort u tijdens dit concert twee zeldzame originele gitaren.

Zaterdagavond 19 december om 19 en 20.30 uur.
Entree € 25,- 
www.datbolwerck.nl
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Dat Bolwerck, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp