Copy
View this email in your browser
GEZONGEN VERHALEN
MUZIEKWERCK-T 31 OKTOBER
De komende twee weekenden zullen we op muzikale vertellingen getrakteerd gaan worden. Zaterdag 31 oktober is het de beurt aan de internationaal vermaarde zanger Nico van der Meel. Met zijn programma ‘Gezongen verhalen’ zal hij vanwege Reformatiedag speciale aandacht besteden aan de vervolging van de eerste protestanten in de Nederlanden, daarnaast zullen oude verhalen over sterke vrouwen klinken, dit alles op harp, viola da gamba en hakkebord begeleidt door Constance Allanic.

Zaterdagavond om 19.00 en 20.30 uur, koop hier online kaarten.
FRONTBERICHTEN UIT DE GROOTE OORLOG
MUZIEKWERCK-T 7 NOVEMBER
De zaterdag erna, op 7 november, willen we even stilstaan bij de Eerste Wereldoorlog, waar op 11 november 1918 met een wapenstilstand een einde aan kwam. Een oorlog die in ons land nauwelijks herdacht wordt - wij waren immers neutraal - maar die in onze buurlanden nog volop voortleeft. Op slechts een paar honderd kilometer van onze landsgrens waren niet alleen grote verschrikkingen, maar ook hoopvolle momenten zoals het Kerstbestand van 1914. Wat weten wij daar in Nederland van?  In het vertelconcert ‘Frontberichten uit de Groote Oorlog’ klinken verbazingwekkende verhalen en aangrijpende gedichten uit de periode ’14 - ‘18, evenals soldatenliedjes en klassieke muziek van o.a. Erik Satie en Igor Stravinsky. Reis mee terug in de tijd met Gottfrid van Eck, vertelling en klarinetten, en Geleijn van der Ham, accordeon en ervaar iets van de spanning en hoop van een eeuw geleden.

Zaterdagavond om 20.30 uur (pas als het concert van 20.30 uur bijna uitverkocht is, gaat de ticketverkoop van het concert van 19.00 uur open) koop hier online kaarten.
DE BLUES VAN DICK KATTENBURG
Er zijn wijzigingen in het programma van MuziekWerck-t gekomen doordat CelloWercken geen studenten uit het buitenland kan ontvangen en het reizen ook niet wil aanmoedigen.

28 NOVEMBER
HARPERT MICHIELSEN, ELEONORE PAMEIJER & TOBIAS BORSBOOM acteur/fluit/piano

'De Blues van Dick Kattenburg' is een kleinschalige muziektheatervoorstelling. In het kader van' 75 jaar Vrijheid' is de voorstelling gemaakt met acteur Harpert Michielsen en twee musici Eleonore Pameijer (fluit) en Tobias Borsboom (piano) en Tonje Langeveld als regisseur. Het persoonlijke verhaal van componisten Dick Kattenburg (1919-1944) en Leo Smit (1900-1943) wordt verteld met behulp van (fragmenten van) hun muziek. De musici hebben een theatrale rol in de voorstelling.
In samenwerking met de IJsselsalon. Bekijk hier de trailer voor deze voorstelling.

19 DECEMBER
IZHAR ELIAS gitaar

Izhar Elias is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Hij geeft lezingen, concerten en masterclasses en heeft gesoleerd in concerten met beroemde orkesten in Europa, Rusland, Zuidoost-Azië, Australië en de Verenigde Staten. In 2011 kreeg hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding op het gebied van klassieke muziek in Nederland.  
Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroege 19e-eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia.

27 DECEMBER
KERSTWANDELCONCERT

Wandelconcert op Derde Kerstdag van 14.00 tot 16.30 uur, entree 29,50 euro. Een filosoof bij Dat Bolwerck met het blokfluitensemble FEW o.l.v. Annelies Schraa met werken van o.a. Pärt, Jeroen den Herder cello solo in de Elisabeth Kapel en Johannette Zomer met Carols en Traditionals uit de 17e t/m 20e eeuw met begeleiding van luit en gitaar in de bibliotheek.
Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2020 Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 Zutphen
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp