Copy
View this email in your browser
Geen dag zonder Bach: studenten van de cello Academie beginnen op 24 en 25 oktober de dag met Bach. Aanvang 9.30 uur. Vrijdag 26 oktober om 20 uur spelen ze ook een ons altijd verrassend slotconcert.

Zondag 28 okt. tijdens het “Jazz & So” festival een lekker eigentijds jazz concert in Dat Bolwerck. Trio Ziv Taubenfeld speelt een mix van eigentijdse composities en improvisaties. Melodisch met een ‘abstracte groove’. Een JAZZ-band in de meest creatieve zin van het woord met Ziv Taubenfelds op bass- clarinet, Nico Chientaroli, piano en Frank Rosaly op drums. Aanvang 14 u, entree € 15,- 

Dodendansen uit de middeleeuwen: begin november worden de doden herdacht. Voor Annet van Wiechen, die al lang onderzoek doet naar deze bijzondere dansen, een mooie gelegenheid om u de laat-middeleeuwse Dodendansen te laten zien.  Als een memento mori geven de dansers in zo'n Danse Macabre duidelijk weer dat iedereen, écht iedereen eens zal sterven. Een lezing over het einde, maar vol middeleeuwse humor & vaart.
30 oktober om 14 uur. Entree € 19,-
‘Ik wil laten zien hoe de wereld zou kúnnen zijn’

Zondag 4 november om 15 uur komt burgemeester Annemiek Vermeulen de expositie van de in Zutphen geboren en getogen kunstenaar Carlijn Kingma openen. 

Toen ze in Zutphen op de vrije school zat, werd Carlijn Kingma (1991) gefascineerd door de beeldkracht van de verhalen van ‘juffie' Angela. Tijdens haar studie bouwkunde in Delft bleef die beeldkracht volop aanwezig. ‘Achter mijn tekentafel probeer ik werelden te scheppen en zo beter te begrijpen wat er om ons heen gebeurt. Het gaat om fictieve, filosofische, historische, maar vooral architecturale werelden vol ideeën, verhalen en suggesties.’ Ze ontwerpt als het ware een open blik op een toekomst-in-wording. 

Haar oeuvre is nog bescheiden, haar naam zingt al rond. Zo had ze al een tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag, de beloning voor het winnen van de New Babylon Award, een prijs voor het beste afstudeerwerk aan de TU Delft op het snijvlak van kunst en architectuur. De expositie van Carlijn Kingma is van 3 november tot 30 december 2018 in Dat Bolwerck.

Openingstijden: do t/m zo van 10 tot 17 uur. Vrij entree.
Violist Shir Victoria, acteur Peter Marinker en kunstenaar James John Jolly geven een bijzonder, eigentijds podium act concert op 10 november in Dat Bolwerck. Samen spelen en onderzoeken zij wat ‘Eerlijkheid’ is bij het uitvoeren van kunst. Violist Shir Victoria Levy gaf zes componisten opdracht deze vraag te beantwoorden met verzen uit de Tao Te Ching als een gemeenschappelijk uitgangspunt. Dit heeft geresulteerd in zes stukken voor Solo Violin en Actor die ze recentelijk (oktober 2018) in The Cockpit Theatre in Londen heeft uitgevoerd.

Aanvang 20 uur, entree € 18,50
Copyright © 2018 Dat Bolwerck, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp