Copy

Minikroniek nieuwsbrief
#2 | februari 2017

 

'Het filmportret als middel in zorg en welzijn'
21 februari 2017 - Minisymposium


Hoe kunnen Minikronieken uw dienstverlening versterken?
Dat is de centrale vraag op het minisymposium van filmmaker en ondernemer Masja de Roy i.s.m. iCreateWellbeing 2020, bij Kennispark Twente (op de campus van de Universiteit Twente).

Professionals uit de creatieve industrie, cultuur, onderwijs, welzijn en zorg en studenten van Saxion en UT worden uitgedaagd mee te denken over business cases voor de Minikronieken en hoe deze kunnen aansluiten bij andere sociale innovaties.

Gastsprekers zijn: Arthur Burghouts (Insights-Zorg / iCreateWellbeing 2020) en Egbert van Hattem (Wetenschapswinkel Universiteit Twente)

Info: Dinsdag 21 februari van 13:00 tot 15:30 uur
The Gallery - zaal Erlenmeyer 
Hengelosestraat 500 - 7521 AN Enschede
Masja de Roy: 'In ieder mens zit een verhaal'

Minikronieken bij RTV Oost: In ieder mens zit een verhaal


Op donderdag 4 januari 2017 was Masja de Roy te gast bij Overijssel Vandaag op RTV Oost om te  vertellen over de impact van Minikronieken op de deelnemers en de nieuwe serie projecten die in 2017 in diverse gemeentes van start gaat.
 

In première


Eindelijk was het moment daar waarop alle betrokkenen van het project Minikronieken hadden gewacht: de 12 films van de deelnemers uit Almelo gingen op 4 december in theater Hof '88 in première. Het was een groot succes en de regionale en lokale media besteedden ruimschoots aandacht aan dit project: kijk op onze website.
div>
Bekijk hier alle films van de deelnemers

De maatschappelijke impact


Met Minikronieken in Almelo toont de Stichting Nieuwe Twentse Kunst wederom aan hoe je met nieuwe media maatschappelijke effecten creëert. Het Minikronieken project kent de volgende doelstellingen:
 • Sociale doelen:
  • de vertellers laten ontdekken wat hun levenskracht is
  • wederzijdse inspiratie en begrip tussen vertellers en filmers
 • Educatieve doelen:
  • leren filmen op een verhalende manier
  • leren interviewen op een onbevooroordeelde manier
  • leren een film te monteren
 • Persoonlijke doelen:
  • bewustwording, ontdekken wat de rode draad is in je leven
  • nieuwe perspectieven ontdekken en nieuwe contacten opdoen

Hoe nu verder?


Minikronieken stopt natuurlijk niet na de succesvolle editie Almelo. In 2017 willen de Stichting Nieuwe Twentse kunst en initiatiefnemer Masja de Roy het project in meerdere Overijsselse gemeenten uitrollen. In een aantal gemeenten hebben organisaties reeds belangstelling getoond, zoals Hengelo, Enschede, Haaksbergen, Wierden en Kampen.

Een Minikronieken project sluit altijd aan op de actualiteit binnen een gemeente. Dit verhoogt de toegevoegde maatschappelijke waarde en opent mogelijkheden voor de financiering. 
Om een indicatie te geven: Een project in één gemeente voor in totaal 24 deelnemers kost 5500 euro en wordt voor 20% gefinancierd uit landelijke cultuurfondsen. Meer info vindt u hier.

De Stichting Nieuwe Twentse Kunst is op zoek naar contactpersonen die binnen hun gemeente als ambassadeur voor het Minikronieken project willen fungeren, door organisaties over de streep trekken om mee te doen. Het pr-team is druk doende deze ambassadeurs te werven, indien u belangstelling heeft kunt u contact opnemen met Marcel van Rijnbach.

Wie maken het mogelijk?


De Minikroniek methode is bedacht door Masja de Roy. Masja is van huis uit hulpverlener en combineert haar ervaring en kennis van gesprekstechnieken met storytelling methodes voor film. De Stichting Nieuwe Twentse kunst faciliteert het project.

Het project ontvangt subsidie van het 
Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, dat Minikronieken als voorbeeldstellend project heeft aangemerkt.

Financiële bijdrage


Voelt u zich geroepen om dit project financieel te steunen? Dat kan. Meldt u zich dan bij Masja de Roy.

Alvast bedankt!!
Voor meer vragen kunt u terecht bij coordinator Masja de Roy: masja@nieuwetwentsekunst.nl
Meer informatie staat op www.nieuwetwentsekunst.nl/minikronieken
Copyright © *|2017|* *|Minikroniek|*, All rights reserved.

Our mailing address is:
masja@nieuwetwentsekunst.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Minikronieken project - Masja de Roy · Stichting Nieuwe Twentse Kunst · Govert Flinckstraat 24 · Almelo, Ov 7606 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp