Copy
Nieuwsbrief Ut en Thús februari 2017
Nieuwsbrief Ut en Thús voorjaar 2017

Voorwoord

Hierbij onze langverwachte nieuwsbrief van het voorjaar 2017. Het jaar 2016 was voor ons team een jaar met vele hoogte- en enkele dieptepunten. In onze laatste korte nieuwsbrief vertelde dat we het seizoen zijn begonnen met een overwinning van Skûtsjesilen Langwar 2016. Een droomstart. Daarna is er natuurlijk nog heel veel gebeurd. In deze extra lange nieuwsbrief leest u alles over het afgelopen seizoen en onze voorbereidingen op 2017. We willen u bedanken voor uw betrokkenheid bij de Ut en Thús. Als team vinden we het hartverwarmend en bijzonder hoeveel mensen ons schip een warm hart toe dragen!

Met vriendelijke groet, namens Team Ut en Thús,

Floriaan Zwart (schipper)

Nieuwe motor in het schip
In 2016 kreeg onze motor steeds meer kuren. Deze winter hebben Ab en Jaco daarom de motor uit het schip gehaald. De kop bleek op drie plekken lek en daarmee was de motor praktisch afgeschreven. Gelukkig wisten we een zelfde, compleet gereviseerd motor, op de kop te tikken. Inmiddels hebben Ab en Jaco deze er weer vakkundig ingezet. Een financiële tegenvaller na de 'refit' van deze winter. Omdat het wél eenzelfde type motor is, wijzigen de eigenschappen van het schip gelukkig niet.
Refit van de UT winter 2016
Afgelopen winter heeft de UT een flinke opknapbeurt gekregen. Dit was hard nodig na de flinke schade in de kop door onze aanvaring op het Slotermeer. Naast het herstellen van de schades is het hele schip geverfd. Ook is de schroefas en de schroef vervangen. Met het complete team hebben we een week lang hard gewerkt om de UT weer als nieuw uit de loods te kunnen rijden.
Inpoint ontwerpt nieuwsbrief
Deze nieuwe nieuwsbrief vorm is mogelijk gemaakt door onze internet sponsor Inpoint. Hartelijk dank! Meer info over Inpoint: www.inpoint.nl
Agenda 2017 online
Onze wedstrijd agenda 2017 is te vinden op de site van de Ut en Thús. In het voorjaar doen we mee aan alle wedstrijden. En natuurlijk zeilen we de IFKS van 18 t/m 27 augustus. Klik hier voor de agenda van 2017.
Relatiedag UT op 1 juli 2017
Geen koude voorjaarswind maar een warme zomer bries zo is de bedoeling. Op 1 juli verwelkomen we sponsors, aandeelhouders en relaties aan boord van de UT.
Club van 100 van groot belang!
Het ledenaantal van onze Club van 100 is in het afgelopen jaar gestegen. Hier zijn we erg blij mee. Alle leden die € 100,- per jaar bijdragen zorgen er voor dat we kunnen blijven investeren in schip en onszelf. In het voorjaar van 2017 hebben we besloten de hele maand juli niet meer met gasten te zeilen zodat we het schip begin juli in wedstrijd trim kunnen brengen. Zowel op de woensdagen als zaterdagen wordt er getraind om half augustus optimaal aan de start van de IFKS 2017 te verschijnen. Dit is mogelijk dankzij de bijdrage van de Club van 100! Actuele ledenlijst: www.skutsjeutenthus.nl/club-van-100/
TS Consultants sponsort de UT
We zijn heel blij met onze nieuwste sponsor! TS Consultants in de persoon van Robert Pascal id e nieuwste sponsor van de UT. Onze dank hiervoor is groot! Voor meer informatie over TS Consultants kijkt u op: www.ts-consultants.nl/.
Gerard en Sanna zwaaien af
Wijzigingen in het team van de UT. Twee teamleden die al langer betrokken zijn bij de UT zwaaien af. Gerard Schootstra (foto) voer al met Henk Regts op de Ut en Thús. Zijn werkzaamheden op de Flyer kan hij niet meer combineren met het skûstje. Ook, onze enige vrouw aan boord, Sanna vertrekt bij de UT. Zij scheept in op de Avontuur waar haar man al op zeilt. Van beide teamleden hebben we op een teamavond uitgebreid afscheid genomen. Nogmaals bedankt voor jullie betrokkenheid en enthousiasme en we gaan jullie missen!
Rotterdam, we komen er aan!
Ook dit jaar gaan we weer naar Rotterdam! Vorig jaar eindigde we op 10 cm op de tweede plaats. We zijn er op gebrand om onze gasten weer een top beleving te geven. Skûtsjesilen Holland vindt plaats van 31 mei t/m 2 juni. Vaak bent u welkom om op het ponton de wedstrijden (gratis) te bekijken en soms, met geluk, op te stappen. Voor meer informatie: /www.skutsjesilenholland.nl/
UT verdedigt titel in Langweer
Komend weekend zeilen we Skûtsjesilen Langwar. We zeilen in de A-poule dus starten om 09.30 en 13.30 uur op zaterdag. De start van zondag is afhankelijk van onze prestaties. Er gebeurt van alles in Langweer. Zo is er op zondag een braderie. Klik hier voor meer info.
Terugblik seizoen 2016 | "van promovendus tot favoriet"
Ons voorseizoen was er een van vele hoogtepunten. Zo wisten we meteen Skûtsjesilen Langwar te winnen. Tijdens Lemmer Ahoy wilden we graag het nieuwe grootzeil testen. De eerste wedstrijd met het nieuwe zeil wonnen we meteen met overmacht (van zowel IFKS als SKS). Verder werd Lemmer Ahoy gebruikt om verschillende settings te testen. Het bleek maar weer dat de UT goed mee kan doen met de top. Bij de Slach om Heegh, waar alle IFKS A schepen vertegenwoordigd waren, wisten we als 2e te eindigen. Dit alles gaf het team het nodige vertrouwen voor de IFKS. Daarnaast was het bijzonder om te merken dat her en der de Ut en Thús als één van de titelkandidaten werd genoemd.

IFKS een leerzaam kampioenschap
Als je niet winst dan troost je je met de gedachte dat je veel geleerd hebt. Op basis van het voorseizoen waren de verwachtingen van de meeste teamleden hoog gespannen, misschien wel iets te hoog. De eerste twee wedstrijden zeilden we snel maar waren de keuzes die er gemaakt werden onder niveau en dan zeil je niet vooruit. Vanaf de derde wedstrijd bij Heeg kregen we de slag te pakken en zeilden we met de top 3 mee met als finish een vierde plek. Helaas kregen we op het Slotermeer vlak voor de start een grote aanvaring met een protest situatie als gevolg en flinke schade aan het schip. We moesten onszelf herpakken, achteraan beginnen en wisten toch nog bijna de helft van het veld in te halen. Bij Echtenerbrug was het, afgezien van een aanvaring bij de start, eigenlijk hetzelfde verhaal. Achteraan starten en veel schepen inhalen. De laatste twee wedstrijden op Lemmer sloten we af met een 4e en een 3e plek. Onze eerste podium plaats in de A-Klasse! Al met al hebben we laten zien dat we hard zeilen, we mee doen om de podiumplaatsen, we als enige gepromoveerd skûtsje niet zijn gedegradeerd uit de A Klasse. Maar we hebben ook geleerd dat er in communicatie en slagvaardigheid nog veel te winnen valt. We kijken uit naar komend seizoen!
Copyright © 2017 Skûtsje Ut en Thús, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp