Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief januari 2021

Januari 2021

In deze editie: 

Strategisch internationaal gaan 


Op 9 februari staan we opnieuw paraat tijdens onze online info- en vormingsdag om je alles te vertellen over de mogelijkheden van de nieuwe Erasmus+ Jeugd- en European Solidarity Corps-programma's. De mogelijkheden gaan van internationaal ontmoeten tot lokaal solidair zijn en dat binnen Europa of zelfs binnen België.

Je kan ook deelnemen aan de vormingssessie in de namiddag waar je ontdekt hoe je je internationale activiteiten en internationale samenwerking meer structureel kan verankeren in je organisatie. 
 
Schrijf je in!

Littekens genezen, een wereld opent


Wie ooit gepest werd kan ervan meespreken: pesten maakt diepe wonden. Toen Caro op de middelbare school zat, ging ze gebukt onder ernstige pesterijen. Als vijftienjarige al trok ze zich terug en aarzelde om haar eigen weg te zoeken. Via Groep Intro kon ze als vrijwilliger een buitenlandse ervaring opdoen.

Samen met een ander meisje trok ze voor een maand naar Macedonië en daar kwam ze langzaam uit haar schulp. Een half jaar later besloot Caro in haar eentje een tweede internationale ervaring op te zoeken. In Slovenië ontdekte ze niet alleen vriendschap en het avontuur om andere culturen te ontdekken, maar ook richtingwijzers voor haar eigen toekomst.
Caro's verhaal

Hoopvolle vooruitzichten voor 2021

JINT wenst je mooie vooruitzichten toe, en dat zowel in het Nederlands als het Engels! Heb jij onze nieuwjaarswens ontvangen of las je ze op onze sociale media? We nemen je hier ook nog even mee naar ons uitkijkpunt.
 
Naar de nieuwjaarswens

De toekomst van jeugdwerk in Europa: de Verklaring van de Derde Jeugdwerkconventie tekent de krijtlijnen


We willen coronajaar 2020 liefst snel vergeten, maar niet dat er jeugdwerkgeschiedenis is geschreven op de Derde Europese Jeugdwerkconventie. Deze bijeenkomst vormde een eerste cruciale stap in het “Bonn proces” – de naam die gegeven wordt aan de uitvoering van de Europese Jeugdwerkagenda, het initiatief van de Europese Unie en de Raad van Europa om jeugdwerkontwikkeling de komende jaren een stevige duw in de rug te geven. 

Aan dit vierdaagse digitale evenement namen in december maar liefst een 1000-tal jeugdwerkers, jeugdbeleidsmakers en jeugdonderzoekers uit alle hoeken van Europa deel. Ook een 18-koppige delegatie uit Vlaanderen tekende present in het virtuele Bonn (Duitsland).

Samen werkten de aanwezigen toe naar de Verklaring van de Derde Europese Jeugdwerkconventie. In dit belangrijke document worden de bakens uitgezet voor de toekomst van jeugdwerk in heel Europa – ook in Vlaanderen. Het lezen waard! 
De Verklaring van de Derde Europese Jeugdwerkconventie

Goedkeuring Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps 2021-2027

Op vrijdag 11 december kwam er een akkoord voor de twee nieuwe Europese subsidieprogramma’s Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. Voorlopig is het nog even wachten op de deadlines en programmagidsen, maar we kunnen jullie wel al vertellen welke (nieuwe) acties er zijn en hoeveel budget er de komende jaren beschikbaar is. Een veelbelovende plaatje!
Ontdek het op onze website

Brexit en de Europese programma’s

Op 1 januari 2021 werd Brexit een feit. Wie in de kerstvakantie het nieuws een beetje volgde hoorde misschien dat er een akkoord is, maar dat de Britten besloten om niet langer deel te nemen aan Erasmus+ en het European Solidarity Corps. 

Maar wat wil dat nu concreet zeggen?
Lees meer

Neem deel aan het onderzoek over de impact van Corona op het jeugdwerk in Europa


Het RAY-netwerk onderzoekt de impact van corona op het jeugdwerk in Europa. Na een eerste bevraging is een tweede onderzoeksfase gestart en daar kan jij hen bij helpen! 

Een tweede enquête, in het Nederlands, wil graag van organisaties én jongeren in het jeugdwerk (in de breedste zin van het woord) te weten komen hoe zij deze crisis ervaren. Je kan je hart luchten, je helpt om een beter inzicht te verschaffen én het neemt maar 15 à 20 minuten van je tijd in beslag. 
Help het onderzoek!

Kalender

 
09-02-2021: Info- en vormingsdag: strategisch internationaal gaan (online)
[deadline: 08-02]

23-02-2021 tot 15-03-2021: TYE - Tools for Youth Exchanges (online)
[deadline: 28-01]

11/11/2020 – 13/11/2020: Democracy Reloading Toolkit Webinars 2021 (online)
[deadline: 03-03]

 
Met steun van: 
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium