Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief november 2021

Nieuwsbrief november 2021

In deze editie: 

Kalender

 
  • 23-11-2021: Inspiratienamiddag Europese projecten (Gent) [deadline: 22-11-2021]
  • 25-11-2021: Quality of Youth Work (online) [deadline: 18-11-2021]
  • 06-12-2021 tot 16-12-2021: TOSCA – online training and support for organisations active in the volunteering actions in the European Solidarity Corps (online) [deadline: 10-11-2021]
  • 17-01-2022 tot 21-01-2022: ETS Trainers‘ Skills Workshop : Supporting Non-Formal Learning in a digital environment (online) [deadline: 29-11-2021]

Lobbyen voor jeugdwerk en jeugdbeleid 

Van manager tot beleidswerker. Van jeugdwerker tot netwerker. De jeugdambtenaar neemt alsmaar meer rollen op. En dat is nodig, want het lokale jeugdbeleid gaat breed en kent veel gezichten. Het alledaagse werk van de jeugdambtenaar is daardoor doordrongen van politieke issues en beleidswerk. Maar hoe krijg je meer impact op de uitkomst?

Lobbyen is een essentiële competentie van de jeugdambtenaar van vandaag. Het is geen ‘spel’ dat enkel in politieke achterkamers gespeeld wordt. Het is een onmisbare vaardigheid om jou als jeugdambtenaar te versterken. Zo kan jij als jeugdexpert succesvol de belangen van kinderen en jongeren in jouw stad of gemeente verdedigen.

Wil jij je competenties versterken om te strijden voor beter en breder lokaal jeugdbeleid? Wil je meer vat krijgen op beslissingen? Dan kan je je kandidaat stellen voor een van deze twee vormingstrajecten:
Internationaal vormingstraject ‘Lobbying for Youth Work’
Vlaamse traject ‘Lobbyen voor jeugdwerk/-beleid’

Samen in de bres voor mentale gezondheid

In 2019 zette JINT in het kader van een inclusietraject een studiebezoek op naar Dublin rond het thema mentale gezondheid van jongeren. Na enkele activiteiten in België staken enkele Vlaamse en Brusselse organisaties het kanaal over om samen met organisaties uit Wallonië, Ierland en de UK te worden ondergedompeld in goede praktijken rond dit thema. Cachet vzw en Peer Support Vlaanderen, twee organisaties waarin jongeren zelf het roer in handen nemen, waren erbij. 

We blikken met Roel Reubens (stafmedewerker bij Cachet vzw) en Inge Esselen (Projectmedeweker bij Peer Support Vlaanderen) terug op het traject, en gaan in op het thema mentaal welbevinden bij jongeren.
Lees hun verhaal

Maak je klaar voor volgend jaar: info- en vormingsdag 14 december

Schuif nog voor kerst digitaal mee aan tijdens onze info- en vormingsdag zodat je helemaal klaar bent voor de volgende subsidiedeadlines in 2022! In de voormiddag schotelen we je een mooi overzicht voor van alle subsidiemogelijkheden in en rond het jeugdwerk én vertellen we je meer over onze ondersteuning. 

Wat betekenen actieve participatie, burgerschap en engagement voor jou? Hoe zie je de impact op besluitvorming en het laten horen van de stem van jongeren binnen de werking van jouw organisatie of groep? Hoe kan je ideeën hierrond binnen je dagelijks werk met jongeren (meer) vorm geven en waar hou je best rekening mee als je een proces wil begeleiden dat jongerenparticipatie wil ondersteunen? Kom meer te weten tijdens de vormingssessie over participatie in de namiddag!
Schrijf je in

Derde Youth Research Dialogue over Youth Participation & Active Citizenship

De derde online dialoog over het Europees RAY-jeugdonderzoek staat op 8 november in het teken van jongerenparticipatie en actief burgerschap. Je krijgt er een update over hoe de Europese jeugdprogramma’s participatie en burgerschap versterken bij de deelnemers. Daarnaast delen twee gastsprekers hun brede visie op jongerenparticipatie en de verschillende vormen ervan.

Je kan de livestream volgen van 15u tot en met 15u45 op maandag 8 november via de volgende link:
Volg de livestream hier

Inclusion & Diversity (ID) Kitchen: praktische manieren om een inclusie en diversiteit ‘sous-chef’ te worden

ID Kitchen podcast is een 6-delige podcast serie van SALTO Inclusion & Diversity over de verschillende ‘recepten’ die Nationale Agentschappen van Erasmus+ en het European Solidarity Corps gebruiken om inclusie en diversiteit te promoten. 

Luister naar de verhalen van mensen over heel Europa en de impact die een inclusieve aanpak op hen kan hebben om hen bijvoorbeeld met meer zelfvertrouwen in het leven te doen staan. De gasten in elke aflevering delen wat zij denken en voelen over belangrijke inclusie- & diversiteitskwesties en hoe zij er mee voor zorgen dat iedereen meer nadenkt met een inclusieve en diverse mindset. 
Luister naar ID Kitchen

Wist je dat: slaagkansen voor projecten 2014-2020

Wist je dat… dit de slaagkansen waren voor Erasmus+: Youth in Action- en European Solidarity Corps-projecten tussen 2014 en 2020?

Je ontdekt nog een heleboel andere interessante cijfers, woorden en beelden in onze Terugblik-publicatie: 
Naar de Terugblik
Met de steun van:
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium