Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief oktober 2020

In oktober brengen wij je Go Strange: Level Up! 

In deze editie: 

Kalender

Bijna alle activiteiten in het najaar gaan online door of kan je op eigen tempo volgen via de online gratis cursussen: Massive Open Online Courses (MOOC). Neem dus zeker regelmatig een kijkje op onze kalender
 
30/10/2020 – 08/11/2020: Eye Liner (online)
[deadline: 18/10]

10/11/2020 – 12/11/2020: Solidarity in Your Municipality - fostering international work by using European Solidarity Corps (online)
[deadline: 18/10]

11/11/2020 – 13/11/2020: Are You(th) Aware? - Training course on self-awareness and wellbeing in Youth Work (online)
[deadline: 18/10]

15/11/2020 – 30/05/2021: Massive Open Online Course (MOOC) on Digital Youth Work (online)
[deadline: 14/11]

Go Strange organiseert Level Up:
het evenement voor
jouw buitenlandplannen 


Hoera, het is bijna zo ver! In oktober inspireren en informeren we op Go Strange: Level Up jongeren (13 tot 30 jaar) die naar het buitenland willen trekken. Help jij ons mee dit nieuws te delen? Van maandag 19 tot vrijdag 23 oktober 2020 ontdek je online een hele week lang buitenlandmogelijkheden: heel wat inspiratie en informatie komen op je af via:
  • Webinars;
  • Q&A’s;
  • Chatsessies;
  • Een online expo;
  • En sociale media.
Toch liever real-life info? Op woensdag 21 oktober kan je in Hal 5 in Leuven
  • Face-to-face babbelen met andere jonge buitenland-lovers;
  • Praten met Go Strange-experts die je op weg helpen;
  • Luisteren naar inspirerende talks.
Vertel me meer!

Europees vrijwilligerswerk
in tijden van corona


2020 is een vreemd jaar, ook voor de organisaties die via JINT met Europese subsidies aan de slag gaan en voor de jongeren die wel of net niet naar het buitenland kunnen. 

Wij gingen op de digitale koffie bij Anja en Paula van De Ark Gent om te horen hoe dat bij hen in z’n werk gaat. Zij vertelden ons over het maken van moeilijke keuzes, werken en in contact blijven vanop afstand en wat zo’n jaar weg van huis met een jongere doet. En dat alles tijdens een pandemie! 
Lees het verhaal van De Ark

Het Quality Label krijgt
een nieuw kleedje! 

De laatste deadline voor het European Solidarity Corps is nog maar net achter de rug of we blikken al vooruit naar volgend jaar. 

Organisaties die in de toekomst projecten voor vrijwilligerswerk, stages of jobs  plannen via het European Solidarity Corps zullen hiervoor nog steeds een Quality Label nodig hebben. Er zijn wel wat nieuwigheden op komst voor dat Label. We vertellen je er alles over tijdens onze infosessie “Een nieuw Quality Label voor het nieuwe European Solidarity Corps (2021-2027)” op 29 oktober 2020.  
 
Schrijf je in

Begin lokaal: lancering van de
Europe Goes Local Changemakers Kit 

Het Europees strategisch partnerschap Europe Goes Local (EGL) dat JINT sinds 2016 coördineert, bereikt een nieuwe mijlpaal. Eerst was er de lancering van het Europees Charter voor Lokaal Jeugdwerk in 2019, nu volgt de Changemakers Kit. Deze online toolkit ondersteunt het charter en wil dialoog over kwaliteitsvol lokaal jeugdwerk inspireren en vergemakkelijken. De Kit bevat goede praktijken, richtvragen om met elkaar in gesprek te gaan, achtergrondinformatie en interessant leesvoer, en een interactieve tool voor zelfevaluatie en het plannen van toekomstige acties. 

Op 20 oktober is het zover! Dan lanceren we de Changemakers Kit. Tijdens de livestream stellen we je de Kit voor en staat er eveneens een boeiend paneldiscussie over het belang van lokaal jeugdwerk op het programma. 
Volg live mee op Facebook

De impact van Corona op het jeugdwerk in Europa: het RAY CORONA rapport 

Het RAY-netwerk dat onderzoek voert naar de impact van de Europese jeugdprogramma’s, nam ook de huidige coronacrisis en de impact ervan op de jeugdsector onder de loep. Bijna 1000 jeugdwerkers uit alle hoeken van Europa namen deel aan een bevraging. De analyse ervan is nu rond met enkele duidelijk rode draden. Wat viel er op in het onderzoek? Dat jeugdwerk, bijvoorbeeld, in deze tijden volop experimenteert en zich snel aanpast. En ook dat jongeren in kwetsbare situaties teveel uit de boot vallen. In de volgende maanden graaft het onderzoek nog verder met een meer diepgaande enquête en interviews met experten. 
Ontdek zelf het onderzoek
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium