Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief december 2020

December 2020 

In deze editie: 

Kalender

 
15-12-2020: Info- en vormingsdag Kwaliteit en Participatie (online) Deadline: 14-12-2020

12-01-2021 tot 16-02-2021: Critical Thinking and Media Literacy Online Seminars (online) Deadline: 08-01-2021

13-02-2021: Workshop JINT & Keki ‘Jeugdwerk en mensenrechten: hoe ga je van idee naar actie?’ op Fourage (@JES Antwerpen) Deadline: 15-01-2020


 

Werk inclusief: bekijk de SALTO ID Talks 


Ben je op zoek naar inspiratie om je werk op vlak van inclusie en diversiteit te versterken? De online ID Talks (Inclusion & Diversity Talks) van onze SALTO-collega’s helpen je mee op weg. Ze inspireren je telkens over een ander aspect van inclusief jeugdwerk: digitaal, organisationeel, ondernemersshap en impact. Ergens een gestolen uurtje om zinvol in te vullen? De eerste vier kan je hier herbekijken. Let op, ze zijn volledig in het Engels!

In de vijfde en laatste ID Talk gaat het over de toekomst. Erica Bol, innovatie- en toekomstconsulent, deelt hoe ze jongeren, organisaties en bedrijven helpt om te streven naar een meer duurzame toekomst. Wil je er graag bij zijn op 16 december?
 
Schrijf je in voor de ID-talk over de toekomst

Grenzeloos Solidair


Ons vierde SCOOP-magazine ‘Grenzeloos solidair’ is er! JINT gaat op zoek naar nieuwe manieren om internationaal betrokken te zijn en blijft grenzeloos solidair. Verdiep je in het onderzoek naar het kloppend hart van (internationaal) jeugdwerk. Ga mee op solidariteitsprojectenbezoek bij De Kemping en leer hoe het jongeren nieuwe kansen geeft. Lees hoe jonge nieuwkomers vrije tijd ontdekken dankzij Navigate You(th) en trek erop uit met Habbekrats, Kuifje en de Koningin!
 
Lees het SCOOP-magazine online

Terugblik Europese subsidieprogramma’s: 1355 aanvragen op 7 jaar tijd 


Het is gebeurd! De laatste deadline van de huidige programma’s Erasmus+: Youth in Action en het European Solidarity Corps zit erop. Voor we in 2021 van start gaan met hun opvolgers delen we graag al enkele interessante weetjes en cijfers van de afgelopen 7 jaar:
  • Op 10 maart 2014 loopt de eerste aanvraag binnen. De laatste doet dat op 29 oktober 2020 (11 seconden voor de deadline – en die deadlines durven al eens verschuiven). Over de 7 jaar ontvangen we in totaal 1355 aanvragen.
  • Hier alleen maar goed nieuws over stijgende curves: het jaarlijks budget groeit van 2.463.464 EUR in 2014 naar 5.259.748 EUR in 2020.
  • Zo staat de teller nu op 23.625.519 EUR aan toegekende subsidies voor minstens 443 individuele organisaties in Vlaanderen (de resultaten van de laatste ronde van 2020 zijn nog niet bekend).
  • Niet alleen cijfers maar ook letters in allerlei combinaties doen hun intrede tussen 2014 en nu: URFs, PICs, ORSes, MT+, OLS, E+PRP … Kan jij ze allemaal ontcijferen?
 
We willen alle indieners bedanken voor jullie vertrouwen en internationaal engagement en hopen jullie terug te zien in 2021! Kom je graag meer te weten over de nieuwe Europese subsidieprogramma’s: European Solidarity Corps en Erasmus+ Jeugd? Schrijf je dan in voor onze online info- en vormingsdag op 15/12!
 
Ik ben vrij op 15/12!

De Derde Europese Jeugdwerkconventie


Van 7-10 december 2020 is het eindelijk zover: na 5 jaar wachten vindt de derde Europese Jeugdwerkconventie (EYWC) plaats. Niet zoals eerst gepland in Bonn, maar coronaproof en dus online. Een niet-te-missen evenement voor de jeugdsector, want op deze Jeugdwerkconventie wordt ook de Europese Jeugdwerkagenda gelanceerd. Onze stevige Vlaamse delegatie staat klaar om voluit mee te debatteren.

Wil je meer weten over de Jeugdwerkconventie? Onze collega Rilke die ook deel uitmaakt van de delegatie vertelt je er meer over!
 
Over de Jeugdwerkconventie

Inspiratie en informatie over buitenlandplannen? Herbeleef Go Strange: Level Up 

In oktober stond bijna alles in thema van Go Strange: Level Up, het evenement voor jouw buitenlandplannen. In vorige edities een beurs voor meer dan 1000 jongeren met buitenlandplannen, dit jaar een online campagne en week vol digitale evenementen: 29 webinars, 8 live Q&A’s, een online expo, persoonlijke chatsessies, een eigen televisiestudio en heel veel interactie op onze sociale media kanalen.

Kon je er niet bijzijn of wil je graag iets uit dit digitale aanbod herbekijken? Je vindt nu alles terug op één handige pagina.
 
Naar gostrangelevelup.be

Het European Youth Portal in een nieuw jasje!


Het European Youth Portal is dé Europese jongerenwebsite, is beschikbaar in 27 talen en staat vol informatie, inspiratie en mogelijkheden voor jongeren. En hij ziet er helemaal fris en nieuw uit door een heuse make-over. Het is nu eenvoudiger om doorheen de website te manoeuvreren want er zijn twee grote onderwerpen: naar het buitenland gaan of engagement. Bovendien krijgen de Europese programma’s voor Jeugd er een heel duidelijke plek. Bekijk het zeker eens met de jongeren in jouw organisatie! Hoe dan ook is dit de eerste fase en wordt er achter de schermen nog duchtig verder gewerkt aan toekomstige ontwikkelingen.
 
Neem zelf een kijkje
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

Disclaimer







This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium