Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief maart 2022

Solidari-tijd en opnieuw naar het buitenland in 2022

In deze editie: 

Kalender

Deadlines

  • 23-03-2022 om 12:00: Erasmus+ Jeugd (jeugdpartnerschappen) 
  • 04-05-2022 om 12:00: European Solidarity Corps (solidariteitsprojecten) 
  • 6 weken voor de start van je project: Bel'J

Solidari-tijd

JINT is solidair met de mensen uit Oekraïne en gelooft dat het daarom meer dan ooit nodig is om in te zetten op Europese solidariteit, engagement en ontmoeting van jongeren, van binnen en buiten de Europese Unie.
Lees het nieuwsbericht op onze website

Opnieuw naar het buitenland in 2022

Werd jouw project goedgekeurd in 2019 of 2020? Voer dan je project liefst dit jaar nog uit, opdat je je toegekende subsidies niet verliest. Zo geef je een internationale boost aan alle deelnemers.

JINT biedt jou daarbij de nodige ondersteuning. Een reeks informatiemomenten helpen je op weg en de internationale vormingen voor jeugdwerkers komen weer op gang. Op 28 en 29 oktober 2022 hopen we je te verwelkomen in Mechelen voor het Go Strange-evenement, waar we jongeren warm maken om ook in de komende jaren internationale ontmoetingen een plaats te geven in hun plannen.

Meer informatie vind je op onze website
 

ENCORE – Do you want more (out of the Solidarity Corps)?

Heeft jouw organisatie al een European Solidarity Corps-project uitgevoerd of aanvraag ingediend (vrijwilligerswerk, -team of solidariteitsproject)? 

Op 15 april 2022 nodigen we je van harte uit in Brussel op ons nieuw evenement: ENCORE. Voor de eerste keer in de Belgische geschiedenis organiseren de Duitstalige, Franstalige en Nederlandstalige Nationaal Agentschappen van Jeugd samen een evenement over het European Solidarity Corps. Wil jij graag ontdekken wat er in de andere landsdelen gebeurt met het European Solidarity Corps en erachter komen hoe je nog beter gebruik kan maken van deze mogelijkheden? Kom dan zeker naar ENCORE!
I want more!

"Onze eerste partnermeeting was begin maart 2020 in Istanbul. Tien dagen later ging de wereld op slot."

Het project PeaceCraft Europe werd in 2019 door iDROPS bij JINT ingediend als Erasmus+ Jeugdpartnerschap. Doelstelling? Participatief theater als werkvorm inzetten met jongeren en jeugdwerkers, om de strijd aan te gaan tegen de toenemende polarisering over de vluchtelingenkwestie. 

En dan ineens kwam COVID-19 alle plannen dwarsbomen. Hoe laat je een internationaal project dan toch doorgaan in tijden van gesloten grenzen, quarantaines en andere restricties? Projectcoördinator Nathan Hermans geeft tekst en uitleg.
Lees hun verhaal

Naar Wales

Sinds de Brexit maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van het European Solidarity Corps. Via het ‘Taith’-programma van de Welshe (deel)regering kan je toch naar Wales. Je vindt meer info via hun website:
www.taith.wales

Neem deel aan de European Academy on Youth Work

Wil je meer te weten komen over innovatie en actuele trends in jeugdwerk? Wil je met collega's uit het Europese jeugdwerkveld innovatieve praktijken verkennen en nagaan wat er nodig is om ze te implementeren en te ondersteunen? 

Van 31 mei tot en met 3 juni brengt de tweede editie van de European Academy on Youth Work 200 jeugdwerkers, onderzoekers en beleidsmakers uit alle hoeken van Europa samen in Slovenië. Ben jij er ook bij?
Schrijf je in!

Nieuw RAY MON-rapport

Wie neemt deel aan de Europese Jeugdprogramma’s? Wat leren deelnemers uit hun deelname? Wat drijft hen om deel te nemen? Dit zijn enkele van de kernvragen van het RAY MON-onderzoek, waar JINT sinds 2011 aan deelneemt. RAY MON monitort de deelnemersprofielen en effecten van het Erasmus+ Jeugd-programma en haar voorganger Erasmus+: Youth in Action, aan de hand van een periodieke survey bij zowel deelnemers (jongeren en jeugdwerkers) als projectbegeleiders.

In het nieuwste RAY MON-rapport worden de resultaten voor Vlaanderen uit 2019-2020 belicht. De belangrijkste vaststelling? Deelnemers ervaren hun deelname aan een E+-project als een stevige boost voor hun sociale, interculturele en meertalige competenties.
Lees het rapport of de samenvatting

Nieuw platform: FOCUS learning

FOCUS learning is een online platform dat werd ontwikkeld ter ondersteuning van het jeugdwerk. Je vindt er een grote hoeveelheid materiaal dat toegankelijk is en je kan gebruiken in lezingen, vormingen, workshops en conferenties. De materialen zijn zo ontworpen en geschreven dat ze te gebruiken zijn voor zowel beginnende als ervaren jeugdwerkers.
Leer er meer over

Hoe oud is de gemiddelde deelnemer aan de Europese programma’s voor Jeugd?  

Uit het RAY-onderzoek over Erasmus+: Youth in Action (2014-2020) blijkt dat de gemiddelde leeftijd het laagst ligt bij Groepsuitwisselingen en Jeugddialoog, op respectievelijk 20 en 21 jaar. Bij de Mobiliteit van Jeugdwerkers, waar volwassen vrijwillige of professionele jeugdwerkers aan deelnemen, ligt de gemiddelde leeftijd net onder de 30. Je ontdekt nog een heleboel andere interessante cijfers, duiding en beelden in onze Terugblik-publicatie:
Naar de Terugblik
Met de steun van:
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be I www.jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium