Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juni 2021

In deze editie: 

Kalender

 
10/06/2021 : Info- en vormingsdag: Inclusie en mental health (online) [deadline: 09/06]

10/06/2021 – 24/06/2021: Spotlight on SALTO (online) 
[deadline: tot 2 dagen voor elk evenement]

13/07/2021 – 16/07/2021: Connector 6.0 (online)
[deadline: 18/06]

Corona-update


Dalende ziekenhuiscijfers en stijgende vaccinatiecijfers zijn goed nieuws, maar de zomer van 2021 zal er helaas nog niet helemaal uitzien zoals we dat graag zouden hebben. Wat is er mogelijk? En wat adviseren we?  
 

Info- en vormingsdag: non-formeel leren 9/09


De mobiliteitsprogramma’s die JINT beheert, promoot en ondersteunt hebben allemaal gemeen dat ze jongeren willen laten leren in een niet-formele omgeving. Door deel te nemen aan een internationaal project of een nationaal solidariteits- of participatieproject leren jongeren volop! Tenminste als je als begeleider of projectcoördinator hier oog voor hebt en het leerproces op een goede manier ondersteunt. 

Op 9 september kom je in de voormiddag tijdens onze infosessie alles te weten over Erasmus+ Jeugd, het European Solidarity Corps en Bel’J – de subsidiemogelijkheden en hoe wij jou daarin kunnen ondersteunen. In de namiddag ontdek je tijdens de vorming de wereld van non-formeel leren en hoe je dit kan toepassen in jouw (internationaal) project. 
Schrijf je in!

Broeiplaats, een plek om te connecteren


Ann-Sophie Tollet is samen met een vijftal andere jongeren de drijvende kracht achter solidariteitsproject Broeiplaats, een on- en offline residentie- en presentatieplek voor jonge kunstenaars in Leuven. Hoe maken ze met dit project het verschil voor de lokale jongeren? En hoe geven ze dit cultuurproject een solidaire insteek?
Lees meer over dit Leuvense solidariteitsproject!

Welkom op erasmusplusjeugd.be!


Erasmus+ Jeugd in Vlaanderen heeft een nieuwe online stek: erasmusplusjeugd.be. Hier vind je als organisatie of jongere alle info over het Erasmus+ Jeugd-programma dat van 2021 tot en met 2027 loopt. We geven je een overzicht van de subsidiemogelijkheden, de deadlines & budgetten, en nemen je ook stap voor stap mee door het hele proces: van idee tot eindverslag. Daarnaast vind je er ook nog allerlei inspirerende verhalen, interessante nieuwsjes en niet-te-missen evenementen op de kalender.

Zie je iets dat nog niet helemaal juist staat? Laat het ons weten: communicatie@jint.be
Ontdek de website

Dit was European Youth Week 2021


Van 24 tot en met 30 mei vond de European Youth Week plaats. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement vinden normaal gezien over heel Europa allerlei activiteiten plaats. Dit jaar werd het een online editie. Maar dat wil niet zeggen dat er niets te beleven viel! Integendeel: we gaven je een blik achter de JINT-schermen, gingen live op Instagram met een lokaal solidariteitsproject uit Leuven en inspireerden met veel verhalen. 
Bekijk onze terugblik

Diende jij al een project in via het EU Solidarity Corps? Geef je mening voor 21 juli!


De Europese Commissie is van plan het beleidskader voor de mobiliteit van jonge vrijwilligers en grensoverschrijdende solidariteitsactiviteiten te herzien. Hierdoor zullen jongeren in Europa nog meer kunnen profiteren van de mogelijkheden van het European Solidarity Corps en deelnemen aan grensoverschrijdende solidariteitsactiviteiten. 

Jij kan de Europese Commissie helpen door jouw mening te geven! Zo kunnen ze identificeren wat er nog ontbreekt, oplossingen ontwikkelen en zo voldoen aan de eisen van een snel evoluerende samenleving.

De enquête is beschikbaar in 24 talen en kan je invullen tot en met 21 juli 2021. 
Naar de enquête

Save the date voor ‘Youth Research Dialogue’: 23 juni 2021


Met de online sessies 'Youth Research Dialogues' wil het RAY- onderzoeksnetwerk haar onderzoeksresultaten toegankelijker maken en een dialoog tussen onderzoekers over hun bevindingen creëren. De sessies zullen verschillende onderwerpen promoten, bijvoorbeeld inclusie en diversiteit, pandemie en jeugdwerk, en digitalisering. Naast onderzoekers van het RAY-netwerk zullen ook onderzoekscollega's uit verschillende hoeken van Europa en de wereld aan bod komen.

De eerste sessie komt er al aan in juni, gevolgd door 3 à 4 sessies in de loop van het jaar. Elke sessie duurt telkens ongeveer een halfuur. 
Ik neem mijn agenda erbij!

Inclusion and Diversity in Digital Youth Work 


Ontdek de nieuwste online publicatie van onze SALTO-collega’s over inclusie en diversiteit in digitaal jeugdwerk! Je vindt er allerlei artikels, podcastafleveringen en goede praktijken om je eigen werk te inspireren. Praktische tips rond de ‘hoe’ en de ‘wat’ wisselen elkaar af met informatie over competenties en beleid. 
Neem zelf een kijkje!
Met de steun van:
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium