Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief mei 2021

In deze editie: 

Deadlines

 • 11 mei: Erasmus+ Jeugd
  • Groepsuitwisselingen
  • Mobiliteit van Jeugdwerkers
  • Participatieprojecten
 • 20 mei: Erasmus+ Jeugd
  • Kleinschalig Jeugdpartnerschap
  • Jeugdpartnerschap
 • 28 mei: European Solidarity Corps
  • Vrijwilligerswerk in Europa of een naburig land, alleen of in groep
  • Nationale solidariteitsprojecten

Is dit een beetje te vroeg voor jou?
Geen nood, de volgende deadlines zijn in oktober.

Kalender

 
24/05/2021 – 30/05/2021: European Youth Week (online)
[Meer info]

10/10/2021 – 15/10/2021: Adventure Europe (Duitsland)
[deadline: 12/06]

 

De ‘goesting’ en passie van Europese vrijwilligers


Hoe vindt een Estse vrijwilliger haar draai in landelijk Wezemaal tijdens corona? We spoelen de tijd even terug naar september 2020. 22-jarige Lea vertelt ons over haar afgelopen jaar in België als European Solidarity Corps vrijwilliger, wat ze eruit leerde en hoe het haar veranderde. Nele die bij Centrum Molenmoes (De Wissel) verantwoordelijk is voor de lokale en internationale vrijwilligers, deelt eveneens haar ervaring. 
Lees meer

Online infosessie en vorming mental health op 10 juni


Schuif nog voor de zomer digitaal mee aan tijdens onze info- en vormingsdag zodat je helemaal klaar bent voor de volgende reeks subsidiedeadlines in oktober! In de voormiddag schotelen we je een mooi overzicht voor van alle subsidiemogelijkheden in en rond het jeugdwerk én vertellen we je meer over onze ondersteuning. 

In de namiddag zoomen we in op het belangrijke thema mentaal welzijn bij jongeren. We gaan in gesprek met Peer Support Vlaanderen, Ajko en Cachet vzw en verdiepen ons in hoe jongeren aan het roer kunnen staan van maatschappelijke en individuele verandering. Ontdek zelf hoe je participatieve projecten kan opzetten met jongeren. 
Schrijf je in

European Solidarity Corps gaat van start


Na het Erasmus+-programma is het nu ook de beurt aan het European Solidarity Corps! In 2021 is er 1,5 miljoen euro beschikbaar in Vlaanderen voor vrijwilligerswerk (alleen of in team, in België of in het buitenland) en lokale solidariteitsprojecten. De eerste deadline is op 28 mei, de tweede op 5 oktober. Meer informatie over het programma en de aanvraagformulieren vind je op de website van het European Solidarity Corps.  
 
Naar europeansolidaritycorps.be

Een Europese inclusie- en diversiteitsstrategie


De langverwachte Implementation guidelines for the Erasmus+ and European Solidarity Corps Inclusion and Diversity Strategy is er, het resultaat van een co-creatieproces met verschillende actoren. Het document bouwt verder op de ervaringen in de verschillende sectoren (bv. jeugd, (hoger) onderwijs) van de programma's, inspireert en motiveert. 

Wat staat erin? In de strategie lees je meer over wat inclusief werken betekent in de verschillende sectoren in de Europese programma’s en hoe organisaties en deelnemers zo breed mogelijk ondersteund worden in hun deelname aan Europese projecten. En bovenal vind je er inspiratiebronnen en goede praktijken op het gebied van inclusie en diversiteit binnen Erasmus+ en het European Solidarity Corps.
Lees de strategie

Dit was Walkie Talkie 2021


Geen groot feest in 2021 om de nieuwe programma’s te lanceren, maar wel kleinschalige en persoonlijke ontmoetingen! Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april organiseerden we Walkie Talkie: de subsidiewandeling voor jouw internationaal jongerenproject! Je kon, in groepjes van maximaal 3 geïnteresseerden en 1 JINT’er, al wandelend je projectideeën bespreken of stelde je vragen tijdens een van de online sessies. We blikken tevreden terug en delen graag enkele sfeerbeelden met jullie.
Blik mee terug

Slotverklaring van de 3e Europese Jeugdwerkconventie


Van 7 tot 10 december 2020 kwamen meer dan duizend jeugdwerkers, jeugdwerkonderzoekers, -ondersteuners en beleidsmakers virtueel samen voor de 3de Europese Jeugdwerkconventie (EYWC).

Samen werkten ze toe naar een breed gedragen Slotverklaring. Deze visietekst genaamd ‘Wegwijzers voor de toekomst’ geeft richting, input en ideeën rond hoe het jeugdwerk in heel Europa versterkt kan worden. Nu ook in het Nederlands beschikbaar!
Naar de Slotverklaring
Met de steun van:
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium