Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief december 2021

Nieuwsbrief december 2021

In deze editie: 

Kalender

 
  • 15-12-2021: Brainstormavond toekomst van Europa - laat de jongeren in jouw organisatie aan het woord (online) [deadline: 14-12-2021]
  • 16-12-2021: Webinar on Quality Youth Work: The Changemakers Kit (online) [deadline: 12-12-2021]
  • 07-02-2022 tot 31-03-2023: Internationaal vormingstraject ‘Lobbying for Youth Work’ (België, Letland & Frankrijk) [deadline: 10-12-2021]
  • 14-02-2022 tot 31-03-2023: Vlaams vormingstraject ‘Lobbyen voor jeugdwerk/-beleid’ (Vlaanderen) [deadline: 10-01-2022]
  • 15-03-2022 tot 19-03-2022: APPETISER (Sofia, Bulgarije) [deadline: 10-01-2022]
  • 20-03-2022 tot 25-03-2022: ATOQ - Advanced Training on Quality (Soest, Nederland) [deadline: 23-01-2022]

Deadlines & programmagidsen
2022 beschikbaar 


2022 komt eraan en dat betekent ook nieuwe kansen om jouw projecten waar te maken! Zowel voor Erasmus+ Jeugd als het European Solidarity Corps zijn de deadlines en de programmagidsen beschikbaar. De aanvraagformulieren komen er binnenkort aan. Stip februari, maart, mei en oktober alvast maar aan in je agenda. Wij kijken er naar uit jullie aanvragen te mogen ontvangen!

Naar de deadlines

Wij helpen je op weg naar 2022

Neem op 14 december deel aan onze info- en vormingsdag zodat je helemaal klaar bent voor de volgende subsidiedeadlines in 2022! In de voormiddag delen we alle subsidiemogelijkheden in en rond het jeugdwerk met je én vertellen we je meer over onze ondersteuning. 

In de namiddag kom je tijdens de vormingssessie alles te weten over jongerenparticipatie en hoe je rond dat thema Europese projecten op poten zet. Wat betekenen actieve participatie, burgerschap en engagement voor jou en de jongeren in jouw organisatie? Hoe zie je de impact op besluitvorming en het laten horen van de stem van jongeren binnen de werking van jouw organisatie of groep? Bruis je al van ideeën? Zin om hierrond een Europees project op te zetten en participatie toe te passen in je dagelijks werk met jongeren? Schrijf je in en ontdek het! 
Schrijf je in

Van visbokaal naar open zee met Groep INTRO: Een buitenlandse ervaring als groeikans

Jongeren die tussen de mazen van het net vallen in de samenleving hebben wel andere dingen aan het hoofd dan aan een internationaal project deelnemen. Toch?

Jonas Van Laere en Jan Langeraert van Groep INTRO weten wel beter: het zijn net deze jongeren die het meest uit een buitenlandse ervaring kunnen halen. Jan: “Een buitenlandse ervaring kan net een perfecte boost zijn voor hen. Om eens los te komen van een beklemmende omgeving waarin ze misschien zitten. Veel jongeren hebben er écht deugd van de grenzen te verleggen, van die wereld die opengaat.” Spoiler alert: “Ja, er zijn drempels. Maar bij gemotiveerde jongeren zijn die allemaal weg te werken.”
Lees hun verhaal

Webinar: Trends in het jeugdwerk

Welke trends vinden we in de samenleving en bij jongeren? Hoe beïnvloeden deze trends het jeugdwerk en kunnen ze door het jeugdwerk worden beïnvloed? Hoe klaar zijn we om uit te zoomen en deze grotere trends te herkennen? 

Rond deze vragen draait het tweede webinar van de European Academy on Youth Work op 16 december! Peter Merry van Ubiquity University zal er zijn inzichten delen over de grotere maatschappelijke en jongerentrends! Dit webinar vindt plaats in het Engels en inschrijven kan tot 14 december! 
Meer informatie

Veilig, zelfverzekerd, verbonden en geïnspireerd - Leerervaringen met hybride, blended en online mobiliteitsactiviteiten

De voorbije 2 jaar verkenden we ook in het jeugdwerk digitale leervormen. En ja, digitaal leren heeft jongeren veel te bieden. Maar voor sommige onder hen, vooral jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie, kunnen digitale leermogelijkheden een rem zijn op hun participatie in internationale projecten.

SALTO Inclusie & Diversiteit en JINT hebben in het kader van de strategische samenwerking tussen nationale agentschappen voor digitale jeugdwerk praktijken, methodieken en ervaringen met hybride, blended en online mobiliteitsactiviteiten tijdens de COVID-19-pandemie verzameld en aanbevelingen geformuleerd. Hiermee willen we jeugdwerkers en organisaties ondersteunen om de kwaliteit van projecten met een digitale component te versterken. 
Vertel me meer!

Gent is Europese Jongerenhoofdstad in 2024

De titel Europese Jongerenhoofdstad wordt elk jaar uitgereikt door het European Youth Forum, een platform van meer dan 100 Europese jongerenorganisaties. Gent kon de jury overtuigen met een dossier op basis van bijdragen van Gentse jongeren zelf en van het Gentse middenveld. Het Gentse project heet 'We are the city' en is opgebouwd rond drie thema's: vrijwilligerswerk en burgerschap bij jongeren stimuleren (engage), fysieke en mentale ruimte voor jongeren creëren (empower) en bouwen aan een warme stad waar jongeren zich veilig voelen (care).

“2024 wordt een jaar om naar uit te kijken voor de Gentse jeugd. Ze komen aan het stuur van dit verhaal. Ze zijn (de toekomst van) de stad en een van onze sterkste troeven. Dat zal straks heel Europa geweten hebben.” Elke Decruynaere, schepen van Jeugd
Lees meer

Totaal aantal deelnemers 2014-2020

Wist je dat… dit het totaal aantal geregistreerde deelnemers was voor Erasmus+: Youth in Action- en European Solidarity Corps projecten tussen 2014 en 2020? Je ontdekt nog een heleboel andere interessante cijfers, woorden en beelden in onze Terugblik-publicatie: 
Naar de Terugblik
Met de steun van:
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium