Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief maart 2021

In deze editie: 

Kalender

 
24/02/2021 – 21/04/2021: SALTO ID Talks (online)
[deadline: 20/04]

12/04/2021 – 18/04/2021: Youth voice through a European digital radio (online)
[deadline: 15/03]

23/04/2021 – 21/05/2021: Mobility Taster for Inclusion Organisations - Digital (online)
[deadline: 28/03]

10/05/2021 – 21/05/2021: BiTriMulti (BTM) - Online Training Course for newcomers in youth exchanges (online) 
[deadline: 14/11]

Walkie Talkie:
de subsidiewandeling voor jouw internationaal jongerenproject


Gezocht: organisaties die meer willen weten over de Europese subsidieprogramma’s!

Tussen 19 en 23 april organiseren we infosessies in openlucht, helemaal coronaveilig en zelfs een beetje sportiever dan anders. We gaan graag met jou (in groepjes van max. 4 personen) op wandel in Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Hasselt, Kortrijk, Mechelen of Oostende. Kom stap voor stap te weten welk subsidieschoentje past bij jouw project.

Bekijk de lijst van de geplande wandelingen en schrijf je ten laatste tegen 9 april in. Maar wacht niet te lang want de plaatsen zijn beperkt!

Kan je toch niet aansluiten bij een van de uitgestippelde routes? Geen enkel probleem: we voorzien ook een aantal online momenten en sluiten de week af met een feestelijke online receptie op 23 april.
Schrijf je in!

Nightwatch2020


Museum take-over van Fotomuseum Antwerpen met kunst voor en door jongeren

Nightwatch is een coaching traject, talent showcase en museum take-over van, voor en door jong talent. “Nightwatch is altijd een jongerenproject geweest, maar als je jongeren niet betrekt in de organisatie, weet je ook nooit exact wat je nodig hebt.”, vertelt Lori. Zij is deel van het kernteam of de Young Entrepeneurs en vertelt ons hoe ze vorig jaar het evenement Nightwatch van het Fotomuseum Antwerpen nieuw leven heeft ingeblazen met 4 andere geëngageerde jongeren. Daarbij kregen ze financiële ondersteuning van het European Solidarity Corps. Een solidariteitsproject zet vernieuwende ideeën om in solidaire vrijwilligersprojecten met een lokale impact. “Voor ons is solidariteit kansen geven aan anderen, kansen die ze anders misschien niet altijd krijgen.”

Organiseer jij evenementen of activiteiten voor jongeren? Wat dacht je van een solidariteitsproject om jouw organisatie verder te helpen?
Lees het verhaal van Nightwatch 2020
En goede projecten leven verder, op 21 mei 2021 gaat er een nieuwe Nightwatch door. Blijf op de hoogte. // Foto door Monday jr, met dank aan FOMU
 

Tijd voor kwaliteit


Nieuw Kwaliteitslabel bij European Solidarity Corps

Het European Solidarity Corps gaat een nieuwe programmaperiode in voor 2021-2027. Daar hoort voor vrijwilligerswerk ook een verschuiving bij in denkwijze: pak het meer strategisch aan en denk op lange termijn, in plaats van project per project. Die verandering wordt  ook gemaakt in het nieuwe Kwaliteitslabel.
 
Om je bij die denkoefening te helpen heeft JINT twee hulpdocumenten opgesteld. Het is de bedoeling dat de vragen in beide documenten je denkproces stimuleren en je op weg zetten bij het beantwoorden van de vragen in het nieuwe aanvraagformulier voor het Kwaliteitslabel (dat de Europese Commissie nog niet publiceerde).

 
Snuister door de hulpdocumenten

Ben jij blij met je buurt?


Online inspiratiesessie over het Jeugd- en Kinderrechtenbeleidsplan

Neem op dinsdag 9 maart deel aan de online inspiratiesessie over het Jeugd- en Kinderrechtenbeleidsplan (JKP)! Met het JKP wil het Departement Cultuur, Jeugd & Media van de Vlaamse Overheid zorgen dat alle kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel een schitterende jeugd hebben. Ze doen dit aan de hand van 5 uitdagingen.

Deze sessie gaat over de 2e uitdaging ‘Blij met je buurt': Kinderen en jongeren zijn mede-eigenaar van de publieke ruimte en de stuwende motor voor een duurzaam samenleven. Zin om mee na te denken en te weten te komen wat er op stapel staat? Laat je inspireren en neem samen een vliegende start. En wie weet geeft het je wel een idee voor een lokaal solidariteitsproject?
 
Laat je inspireren

Vrijwilligerswerkprojecten voor jongeren in andere EU-landen
 

Wat denk jij ervan?

Heeft jouw organisatie ervaring met Europees vrijwilligerswerk? Dan is de Europese Commissie op zoek naar jouw mening!

Er ligt een voorstel klaar dat het gemakkelijker wil maken voor jongeren om deel te nemen aan vrijwilligersprojecten in de hele EU. Het voorstel wil:
  • de administratieve, juridische en financiële belemmeringen voor jongeren aanpakken;
  • de verwachtingen van organisaties met projecten waarbij verschillende landen betrokken zijn verduidelijken;
  • organisaties ondersteunen in de ontwikkeling van veilige en kwaliteitsvolle leeractiviteiten.
Je mening geven kan tot en met 10 maart.
Geef feedback

Deel je expertise
 

2e editie van de European Academy on Youth Work

Van 2 tot 5 november brengt de 2de editie van de European Academy on Youth Work 200 jeugdwerkers, onderzoekers en beleidsmakers uit alle hoeken van Europa samen in Slovenië (als Corona het toelaat uiteraard). De draad doorheen het programma? Samen met Europese collega’s uitwisselen en leren over innovatie, trends en ontwikkelingen in het jeugdwerk.

En dat programma kan jij mee vormgeven! Als één van de 12 partners in de Academy is JINT op zoek naar straffe praktijken en onderzoeks- en beleidsinitiatieven rond kwaliteit en innovatie in het jeugdwerk.

De deadline om jouw voorstel in te dienen is 25 maart. Eind april weet je of jouw voorstel groen licht krijgt. Goed om weten hierbij: alle onkosten worden gedekt en een extra vergoeding is voorzien.

Zie jij of jouw organisatie dit zitten?
 
Vertel me meer

Ga aan de slag bij JINT!


Bekijk snel onze twee vacatures en wie weet verwelkomen we jou binnenkort in ons team:
  • Ben jij een zelfstandige teamplayer met Excel-lente vaardigheden en de nodige klantgerichtheid die een job als medewerker administratie en onthaal bij JINT helemaal ziet zitten?
  • Heb jij tijd en zin om naast je dagdagelijkse bezigheden als assessor Erasmus+ Jeugd- en European Solidarity Corps-projecten te beoordelen?
Naar de vacatures
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium