Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief september 2020

Subsidies en deadlines ahoi!

In deze editie: 

Kalender

 

19-10-2020 tot 30-10-2020: BiTriMulti - Training Course for newcomers in youth exchanges (online) [deadline: 15-09-2020]

02-11-2020 tot 13-11-2020: APPETISER - An introduction on how to use Erasmus+: Youth in Action and the European Solidarity Corps programmes for international youth work (online) [deadline: 28-09-2020]

02-11-2020 tot 16-11-2020: Training course on mental health in volunteering projects (online) [deadline: 15-09-2020]

18-01-2021 tot 22-01-2021: InnoCamp - develop your digital youth work services (Slovenië) [deadline 30-11-2020]

Update: corona


COVID-19 zwerft nog steeds door Europa en dus ook door de internationale jongerenprojecten. We blijven de veranderingen en nieuwe maatregelen op de voet volgen. Op onze website vind je regelmatig een update van onze richtlijnen.

Welke mogelijkheden heb je voor het uitvoeren van je project? Wat met internationale verplaatsingen? En wat met de financiering van je project? Een antwoord op deze vragen vind je op onze website.
Lees meer

Inspiratienamiddag Europese projecten (online)


De Jeugddienst van Gent en JINT slaan de handen in elkaar! Hoe start je een Europees project voor jongeren? Wij vertellen het je graag op 10 september!

Meer nog: aan de hand van allerlei voorbeelden uit Gent (en omstreken) schetsen we een duidelijk beeld van wat er allemaal mogelijk is. En je krijgt de kans om je individuele vragen te stellen. Internationale inspiratie gegarandeerd!

Schrijf je nu in!

Building a toolkit: learn and share the knowledge


Een bende geëngageerde jongeren die de jongeren uit hun achterban willen trainen en ondersteunen met een zelfontwikkelde toolkit: dat is waar het in “Safe from SGBV (sexual and gender-based violence)” om draait.

Ontdek hoe het jeugdnetwerk van de International Planned Parenthood Federation European Network aan de slag ging met hun Erasmus+ Jeugdpartnerschap [in het Engels].

Naar het verhaal

Extra Call: Jeugdpartnerschappen
voor creativiteit


Noteer 29 oktober (12u00) maar alvast in je agenda, want dat is de deadline voor deze eenmalige extra Call binnen Key Action 2 (Jeugdpartnerschappen).

Deze nieuwe Call zet in op creativiteit als antwoord op de coronacrisis en biedt kansen voor projecten die zich bevinden op het kruispunt Jeugd en Kunst & Cultuur. Het versterken van creatieve vaardigheden en competenties, internationale leermogelijkheden rond cultureel erfgoed of activiteiten die actief burgerschap en sociale integratie bevorderen aan de hand van kunst - het kan allemaal!

Vraag maximaal 300 000 EUR aan voor een project van 24 maanden. Deadline: 29 oktober 2020.
Meer info

Welke subsidie past bij jou(w project?)


Op 1 oktober is het D-Day! Onze laatste algemene deadline voor de huidige programma's Erasmus+: Youth in Action en het European Solidarity Corps. Maar hoe begin je daar nu aan?

We maakten voor jou een quiz die je door de opties loodst. Daarnaast vind je voor de verschillende programma’s specifieke video’s en ondersteuning.

Ontdek de subsidies

Online ondersteuning voor een kwaliteitsvol project


Zes keer 1 minuut. Meer hebben deze filmpjes niet nodig om de kern van een sterk internationaal project uit de doeken te doen.

Bekijk ook eens de Q! App die je kan gebruiken als online platform om samen met je buitenlandse partners een project op te zetten. Je kan er de kwaliteit van je project vergelijken met andere projecten en je vindt er een brede waaier aan informatie, tips en tricks.

De Europese Jeugdwerkconventie 2020 gaat digitaal


Van 7 tot en met 10 december zouden normaal gezien 600 jeugdwerkers, beleidsmakers en onderzoekers uit heel Europa samenkomen in Bonn (Duitsland) om daar te debatteren over de toekomst van jeugdwerk in Europa. De gezamenlijke Europese Jeugdwerkagenda van de EU en de Raad van Europa, die nu nog in de maak is, staat daarin centraal. De huidige pandemie gooide ook hier roet in het eten, en daarom werd beslist om het hele gebeuren naar het wereldwijde web te verhuizen.
 
Meer info over de conventie 
Ben je jeugdwerker en wil je mee aan de digitale tafel schuiven? Neem dan zeker contact op met Rilke van JINT. 
Met de steun van: 
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium