Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief april 2021

In deze editie: 

Kalender

 
19-04-2021 of 23-04-2021: Online infosessies Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps (online)
[deadline: 22/04]

21-04-2021: ID Talks Intersectional (online) 
[deadline: 20/04]

25-06-2021 tot 30-09-2021: Youth Goals Project Lab (online+Cyprus) 
[deadline: 18/04]

23-08-2021 tot 29-08-2021: TICTAC II - Multilateral Training Course to support quality in youth worker mobility activities under Erasmus+ Youth in Action (Duitsland)
[deadline: 25/06]

Uitwisselen over de taalgrens heen 

Wil jij wel eens een project opzetten met jongeren en/of jeugdwerkers uit de andere Belgische gemeenschappen? Met subsidies van het Bel’J-programma kan het!

Op 21 april ontdek je er alles over in deze online sessie en ontmoet je mogelijke partners uit Frans- of Duitstalig België. Wie weet wandel je met een concreet projectidee buiten!
Schrijf je in!

Youth Climate Action! Jongeren nemen actie voor het klimaat!

In 2019 ging er door heel wat landen een golf van klimaatprotesten en ook via het Erasmus+-programma werden er groene projecten ingediend: een groepsuitwisseling in de zomer van 2019 in Duitsland (Climate For Future) en een jeugddialoog in oktober 2019 in België (Youth Climate Action). Tilde (18 in 2019, uit Zweden): “We zijn hier met heel veel nieuwsgierige jonge mensen samen en we inspireren elkaar.”
Lees hun verhaal

Welkom Erasmus+ Jeugd!

Op 25 maart lanceerde Europees Commissaris Gabriel officieel het nieuwe Erasmus+-programma. Van 2021 tot 2027 is er 2,5 miljard euro beschikbaar voor Erasmus+ Jeugd in heel Europa. Dit vertaalt zich in 2021 naar meer dan 4,15 miljoen euro subsidies in Vlaanderen.

Ontdek het programma en onze ondersteuning op onze websites! De programmagids is beschikbaar,de deadlines zijn gekend en ook de aanvraagformulieren zijn beschikbaar. Waar wacht je nog op? 
Over Erasmus+ Jeugd

Gezocht: expert!

Het klimaat en duurzame ontwikkeling zijn hot topics bij jongeren. Maar hoe groen is jeugdwerk eigenlijk? Welke rol kunnen jeugdwerk en niet-formeel leren spelen in duurzame transitie? 

Heb je expertise rond deze vragen vanuit de praktijk, beleid of onderzoek, bekijk dan zeker de oproep van de YOUTH in EUROPE: OFFENBURG TALKS #04. Op deze jaarlijkse bijeenkomst buigen experten uit heel Europa zich over een belangrijk maatschappelijk thema voor de jeugdsector. De deadline om een voorstel in te dienen is 30 april.
Meer info

Podcast reeks: Digital Inclusion

Onze collega’s van SALTO Inclusion & Diversity komen naar je toe met een podcast waarin ze verschillende jeugdwerkexperten aan het woord laten rond inclusie in digitaal jeugdwerk. In 6 afleveringen van ongeveer 25min interviewt gastheer Michele di Paola telkens een of twee gasten rond inclusie, onderzoek of competenties op het vlak van digitaal jeugdwerk:

Welke gevolgen heeft digitalisering voor jongeren en hoe kan digitaal jeugdwerk inclusie ondersteunen? Welke competenties hebben jeugdwerkers nodig om te streven naar inclusie in digitale omgevingen en hoe kunnen de EU-jeugdprogramma's dat ondersteunen? 

Slechts enkele van de vragen die aan bod komen en zeker het beluisteren waard!
Luister mee

A Europe Goes Local Roadmap – in gesprek met Koen Lambert

2020 was een belangrijk jaar voor Europe Goes Local met de lancering van het Europees Charter voor Lokaal Jeugdwerk, de Europese Jeugdwerkconventie en de Europese Jeugdwerkagenda. Doorheen al deze gezamelijke samenwerkingen droeg het Europe Goes Local-partnerschap bij aan de kwaliteit van het lokale jeugdwerk. JINT-directeur Koen Lambert, voorzitter van de Europe Goes Local-stuurgroep, deelt zijn inzichten en blikt vooruit. 
Bekijk het interview

Goed geëngageerd

Online inspiratiesessie over het Jeugd- en Kinderrechtenbeleidsplan.

Neem op dinsdag 20 april deel aan de online inspiratiesessie over het Jeugd- en Kinderrechtenbeleidsplan (JKP)! Met het JKP wil het Departement Cultuur, Jeugd & Media van de Vlaamse Overheid zorgen dat alle kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel een zorgeloze jeugd hebben. 

Deze sessie staat in het teken van engagement en vrijwillige inzet: versterken wat goed werkt, drempels wegwerken en nieuwe vormen van vrijwillig engagement aanmoedigen; dit alles op maat van jongeren en kinderen. Daar wil het JKP samen met jullie werk van maken. Vrijwilligerswerk via het European Solidarity Corps en Bel’J mogen tijdens zo’n inspiratiesessie natuurlijk niet ontbreken. Ontdek het bij een van de aanwezige JINT-collega’s. 
Doe mee en ontdek de mogelijkheden!
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20 
www.jint.bejint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium