Copy

Yes, het is zomer. Genieten geblazen!

 
Het is warm, het is heet... Het is eens écht zomer in Nederland! Daar kunnen we oer-Hollands steen en been over klagen, maar laten we er vooral van genieten zolang het nog duurt! Daarom gewoon even een lekker luchtige, zomerse Bierista nieuwsbrief!

Want hoe hou je je hoofd koel in deze temperaturen? En welke bieren smaken het beste op het terras? En wat eet je daar dan bij? We maken het je zo makkelijk mogelijk, je hoeft voor het antwoord op deze vragen namelijk alleen maar even een stukje verder te scrollen! Met een smakelijk glas bier in de hand natuurlijk. Proost!
 
Check de zomerbieren Top 10

Biertje voor de dorst!

 
Als lid van de Bierista community denk jij bij bier natuurlijk vele malen verder dan dat verfrissende pilsje aan de bar. Je weet daarom ook wel beter dan dat je in de zomer alleen lichte, frisse bieren kunt drinken. Maar... Toch is het met deze hoge temperaturen wel heel lekker om frisse en dorstlessende bieren in de koelkast klaar te leggen. Zoals deze Nederlandse verfrissers:
 
Texels Seumerfeugel | 3,9%
Op zomerse warme dagen op waddeneiland Texel kun je er bijna niet omheen: de Seumerfeugels. Deze zomergasten nemen vrijwel alle stranden over en genieten volop van alles wat hier te beleven is.

Voor de Texelse Bierbrouwerij de perfecte inspiratie voor een nieuw bier. De Seumerfeugel is een verfrissend Tarwebier gebrouwen met zeekraal en zeezout! Lekker fris en licht zurig van smaak, en de toegevoegde zeekraal geeft hem een lichtziltige afdronk. Heerlijk om met je voetjes in het zand van te genieten!

Troost Spring Sour | 4,5%
Zure bieren, daar moet je echt van houden! Of ga gewoon eens op ontdekking! De gezichten die mensen trekken wanneer zij de zure smaken niet verwachten, het blijft prachtig!

Bij de Spring Sour van Brouwerij Troost valt dat dan wel weer mee. Deze Saison is tintelend op de tong maar heerlijk fris en fruitig van geur en smaak. In de afdronk wat droog zoals je van een Saison mag verwachten. Daar neem je er gerust nog één van!
Oedipus Slomo | 3,5% 
De Slomo van Oedipus is een heerlijk soepel & subtiel bier. Het is een Session Saison, dus laag alcoholisch maar vol van smaak!

Dit licht blonde bier heeft het kruidige, citrusachtige karakter en de lichtelijk droge afdronk die we kennen van de bierstijl. In de smaak wat bitter, smaakvol zoet, soms ietsjes zurig en ook kruidige en kelderachtige aroma’s zijn deze stijl niet onbekend.

En... Dit bier is gewoon bij de grote supermarkten verkrijgbaar!
 
Meer Nederlandse dorstlessers

Om je vingers bij af te likken!

 
De zon heeft haar hoogtepunt nog niet bereikt, of het gros van Nederland heeft de barbecue al aangestoken. Heerlijk! Voor de afwisseling hebben we twee finger licking bier- en spijscombinaties voor je geselecteerd. Eén van de barbecue, en de ander gewoon uit de pan.

Bier & kip van de barbecue

Gediplomeerde Bierista Thomas geeft je in zijn zomerspecial inspiratie om bier & barbecue met elkaar te combineren. Ontdek zijn sappige kippenvleugels en schenk er een frisse Texelse Goudkoppe bij!

Bier & mosselen

Mosselen & bier zijn een echte match made in heaven. Je kunt de mosselen er in koken, bakken of natuurlijk een mooi glas bier naast drinken. Kies voor een Weizen of Witbier en dan zit je altijd goed!
 
Ga naar de website

Het lekkerste biernieuws

 
Het leukste, lekkerste en belangrijkste biernieuws lees je natuurlijk als eerste op Bierista.nl. We zetten de tofste items van de afgelopen tijd voor je bij elkaar. Lekker overzichtelijk! Benieuwd wat er nog komen gaat? Houd de website in de gaten, het weekend is weer goed gevuld!
Bierblogger Fabian testte de
Bierista Bieropleiding!
Lekker voor in de tuin, heb jij BUIK
magazine al gespot?
Nieuwe La Trappe Quadrupel
Oak Aged verkrijgbaar
Dommelsch is in een nieuw
jasje gestoken
Meer biernieuws

Bierista events op de planning

 
Heb jij de Bierista Bieropleiding gevolgd? Dan kun jij je gratis inschrijven voor diverse events en kortingen. De komende tijd staan er weer heel wat festivals, proeverijen en andere events op de planning. Natuurlijk hebben we ook weer speciale Bierista rondleidingen gepland.

Rondleiding DAVO Bieren 

Zondag 29 juli starten we om 14:00u met de Bierista rondleiding en proeverij bij DAVO Bieren in Deventer. We hebben nog een paar plekjes vrij, dus meld je snel nog snel aan!

Rondleiding Rock City Brewing 

Vrijdag 31 augustus ben je om 15:00u van harte welkom voor een gratis rondleiding door de gloednieuwe brouwerij van Rock City Brewing in Amersfoort. 

 
Check het evenement om je aan te melden
Twitter
Facebook
Website
YouTube
Instagram


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bierista BV · Trasmolenlaan 12 · Woerden, Utrecht 3447 GZ · Netherlands