Copy
View this email in your browser

Little English Town Library Utrechtse Heuvelrug Nieuwsbrief

Februari 2017

Little English Library Breda

In februari ben ik op bezoek geweest bij Tatia Gruenbaum in Breda. Tatia is de oprichtster van 'The Little English Library' en heeft mij veel steun gegeven voor 'The Little English Library Utrechtse Heuvelrug'

Ik heb veel geleerd van dit bezoek over de presentatie van de boeken en het maken van displays. Ik ben van plan binnenkort die tips hier in de Heuvelrug te gebruiken. 

Win een 50 Euro voucher voor de klas

'The Little English Town Library' en de ABC Bookstore willen weten wat de kinderen van de Engelse boeken vinden.

Tussen de Krokus en de Paas vakantie kan elke klas van een SWAP20 school meedoen aan het schrijven van boeken-recensies over de Engelse boeken die ze gelezen hebben. 

Het doel hiervan is de kwaliteit van de boeken te beoordelen en te helpen met het vinden van het juiste niveau boeken voor elke klas. Verdere informatie wordt naar de leraren gestuurd.
Thema Pakketen voor scholen
Voor scholen, is er een kleine selectie van informatieve boeken te leen van de collectie. De volgende thema's zijn beschikbaar:
 • Dieren en Dierentuin
 • Geschiedenis
 • Aardrijkskunde
 • Biologie
 • Engelse uitspraak en Grammatica
 • Knutselen

Nieuwe boekenkast gezocht!

De kast is nu zo vol dat het tijd is voor een nieuwe kast. Het zou mooi zijn als de boeken in een open kast komen te staan. Hierdoor kunnen mensen zelf boeken in en uit te checken en kan ik ook boeken displays maken. Ik ben hierover in overleg met RBZout. Binnenkort meer te vertellen....

Wie heeft bijvoorbeeld een (gebruikte) Ikea Kallax / Expedit kast of iets dat daar op lijkt? Als u misschien een kast heeft, stuur mij snel een foto op 0630582731. 

SWAP 20 Nieuws

De SWAP20 boeken worden in de week van 10 april weer opgehaald en geruild in Amsterdam. Hier volgt wat nieuws van de scholen:

Dalton Nicolaas
Groep 5 en 7

De bestaande lees projecten gaan door. Met groep 5 worden 'Read it with Ladybird' boeken gelezen. Met groep 7 zijn verschillende boeken gelezen zoals Dr. Seuss en verhalen. 

Groep 8
Binnenkort wordt er ook gestart met groep 8.  

De Kameleon
Groep 6 gaat de 'Read it with Ladybird' boeken proberen vanaf April. 

De Wijngaard
Kinderen van groep 8 krijgen van Floor, onze stagiaire, een introductie over TTO in april. 
Wij hebben de volgende dingen nodig.......
 • Boekensteunen
 • Knuffels
 • Boeken-standaards
 • Een kast (zie boven!)
 • Engelse-Krant (sponsors?)
 • Engelse kinder boeken!!

Engels Krant
First News International

De krant is geschikt voor Groep 8 kinderen en tweetalige kinderen en is nu te koop bij de Read Shop in Doorn. Dit is een wekelijkse krant (40 weken per jaar) met internationaal nieuws. Leerkrachten kunnen hier ook stukjes van gebruiken in de les. 

Ik heb een paar voorbeelden van de krant voor de kinderen om in te kijken. Die zal ik rond de scholen laten circuleren. 

First News International biedt ook digitale resources aan (met abonnement). Klik hier voor een voorbeeld over William Shakespeare.

Stagiaire

Met trots kan ik melden dat in april Floor Steinmetz (derde jaars TTO Revius) een 4 daagse stage komt lopen met 'The Little English Town Library Utrechtse Heuvelrug' en de ABC bookstore Amsterdam.

Naast de werk-ervaring welke Floor zal krijgen in de boekenwinkel in Amsterdam, zal ze ook aan de slag gaan met projecten in de SWAP20 basis scholen. 

SWAP20 Scholen: Heb je een Engelse activiteit lopen waar Floor mee kan helpen of een ander idee? Laat het mij weten. Ik ben het schema de komende weken aan het plannen. 

Verder zal Floor helpen met het verzamelen en het ruilen van de SWAP20 boeken in Amsterdam en met andere activiteiten van 'The Little English Town Library Utrechtse Heuvelrug'
Tip: De Harry Potter expo loopt nu in Utrecht tot 30 Juni! Er zijn Engelse Harry Potter boeken in onze collectie bij het Cultuurhuis te leen.
Het doel van 'The Little Engels Town Library Utrechtse Heuvelrug' is om gratis Engels boeken beschikbaar te maken aan kinderen in de basisscholen door twee methoden:
 1. SWAP20 voor scholen. Elke maand kunnen scholen 20 Engelse boeken lenen.
 2. Gratis Engelse bibliotheek voor lokale kinderen. Nu elke eerste zaterdag van de maand open van 10:15 - 13:00 in het Cultuurhuis in Doorn.
Als u wilt dat uw kind of de school mee gaat doen en je woont in de Utrechtse Heuvelrug, neem dan contact op. Het is een gratis dienst.

Dit lokale initiatief wordt ondersteund door het not-for-profit project, The Little Engels Library en de lokale organisaties RBZOUT en  De Read Shop Doorn.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Little English Town Library Utrechtse Heuvelrug · Hazelnoot · 7 · Doorn, Utrecht 3941SE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp