Copy
View this email in your browser
The Little English Town Library Utrechtse Heuvelrug - Juni 2017

SWAP 20 Nieuws

De SWAP20 boeken worden voor de zomer vakantie opgehaald. Hier volgt enkele nieuwsberichten van de scholen:

Dalton Nicolaas
Groep 5

Alle kinderen hebben niveau 1 gehaald van de 'Read it with Ladybird' boeken. De kinderen krijgen een certificaat mee naar huis. Het doel is dat ze alle niveau's hebben gelezen voor de zomer vakantie. Het gaat nu sneller omdat sommige kinderen al alleen kunnen lezen. 


Groep 7
De kinderen lezen twee per keer met een ouder. Ze zijn nu bezig met nieuwe verhalen. Bij voorbeeld Richard Scarry's Busy, Busy world en Percy the park keeper:


Groep 8
Groep 8 zijn First News International aan het uitproberen. Vergeet niet dit krant is te koop bij de Read Shop (wekelijks). Ik heb voorbeelden die kunnen geleend worden. De Kameleon
Groep 6 is begonnen met de 'Read it with Ladybird' boeken vanaf April. Elke maandagochtend lezen ze de boeken met hulp van de juf en een tweetalig kind in het klas. 

Nieuwe kasten

Wat fantastische, ik heb via Marktplaats nieuwe kasten gevonden. In totaal 6 kasten. Ik was eerst op zoek naar kasten voor in het Cultuurhuis Doorn maar een van de slimme kinderen op school vond dat de kasten in de SWAP20 scholen moeten staan! Geweldig idee! Hier is een foto van een kast bij de Sterrenboog school. Wat een verbetering!!
Dank aan Marleen uit Austerlitz voor de kasten en Mark Daglish voor het lenen van zijn vervoer auto! 
 

Stagiaire


In April volgden Floor Steinmetz en Sophie Pot (derde jaars TTO Revius) een 4 daagse stage met 'The Little English Town Library Utrechtse Heuvelrug' en de ABC bookstore Amsterdam.
 
Naast 2 dagen werk-ervaring in de boekenwinkel in Amsterdam, waren Floor en Sophie bezig met het sorteren van de SWAP20 boeken, en ze gingen ook langs 3 van de SWAP20 basis scholen voor de volgende activiteiten:
De Wijngaard: Groep 8 introductie over TTO.
De Dalton: Groep 6 introductie over TTO en hulp met het lezen van Engelse boeken. 
De Kameleon: Groep 1-2 hebben het interactief digitaal boek van Olaf en Giraf geprobeerd en groep 6 geholpen met het lezen van 'Ladybird Read it yourself' boeken.
 

Het was een hele geslaagde en nuttige week voor iedereen en geweldig dat de oudere kinderen de basisschool kinderen stimuleren om Engels te lezen en TTO te gaan doen. 
Thema Pakketen voor scholen
Voor scholen, is er een kleine selectie van informatieve boeken te leen van de collectie. De volgende thema's zijn beschikbaar:
 • Dieren en Dierentuin
 • Geschiedenis
 • Aardrijkskunde
 • Biologie
 • Engelse uitspraak en Grammatica
 • Knutselen
Wij hebben de volgende dingen nodig.......
 • Boekensteunen
 • Knuffels
 • Boeken-standaards
 • en nog meer....Engelse kinder boeken!!
Heeft u misschien iets, stuur mij snel een bericht/foto op 0630582731

ABC Bookstore Nieuws Juni

Aanbieding Juni: Beste scholen en docenten: zoek je je Engelstalige bibliotheek uit te breiden? Plaats een school bij ons in juni en we zullen een gratis Roald Dahl audio-cd met uw boeken bevatten!Wij bieden voorgeprogrammeerde schoolpakketten, grote hoeveelheid kortingen voor zowel enkele titels als gemengde hoeveelheden, en natuurlijk onze standaard 10% korting voor alle leraren en bibliotheken (registreer hier als u dat nog niet hebt gedaan). Meer informatie over onze opties voor scholen is te vinden op abc.nl/schools.

Book Fair:  ABC heeft laatst weer een Bookfair gehouden bij een basisschool, waar ouders en belangstellenden boeken kochten. 15% van de omzet werd door de school gebruikt om hun bibliotheek uit te breiden. Er staan al twee ABC Bookfairs op de agenda van 2017. Voor meer informatie, mail (schools@abc.nl) of bel ons op 0654787565.

Onze 123 Packs (30 boeken, gekozen door expert Tatia Gruenbaum van The Little English Library) zijn speciaal voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw samengesteld. Deze kosten eu 321, - per pakket na korting. Aanvullende titels kunnen gekozen worden uit onze gewone voorraad of uit de aanbevelingen op onze website, per leeftijdsgroep, zie  b.v. http://www.abc.nl/subjects/subject.php?offset=0&subject=Kids+9-12+Years&recom=all. Wij kunnen u uiteraard adviseren.

Scholen en leerkrachten krijgen altijd 10% korting. Zie http://www.abc.nl/frontpage/discounts/ voor details.
Olaf en Giraf interactieve boek gratis uitproberen

Ontdek het Olaf & Giraf in Londen Interactieve Boek! 
 
Sinds April 2017 is het Olaf & Giraf in Londen Interactieve Boek online. U kunt het interactieve boek bij u in de klas gratis uitproberen.

U zult met de kinderen volop genieten van het interactieve boek en ontdek samen hoe de kinderen hiermee heerlijk kunnen werken, leren en spelen.
 
Probeer het uit op het digibord, laptop, PC en tablet. Hij mag namelijk goed getest worden!
 
Wilt u uw groepen 1 t/m 3 nog inschrijven? U kunt nog gratis meedoen - het kan niet makkelijker! 
 
Stuur een email naar info@olafengiraf.nl met uw contactdetails in en wij sturen u uw inlogcodes per mail toe.
 
Bedankt voor jullie steun!
'The Little English Town Library'' is mogelijk gemaakt door vrijwilligers en donaties en is gesteund door 'The Little English Library', RBZOUT, The Read Shop Doorn en het ABC Bookstore. Met speciale dank aan de vrijwilligers die helpen met boeken te sorten en stickeren (Anoeska van der Laan), Nederlands tekst te schriven (Anja Bos) en veel ouders die helpen met het coördineren van projecten op de scholen.  
Het doel van 'The Little Engels Town Library Utrechtse Heuvelrug' is om gratis Engels boeken beschikbaar te maken aan kinderen in de basisscholen door twee methoden:
 1. SWAP20 voor scholen. Elke maand kunnen scholen 20 Engelse boeken lenen.
 2. Gratis Engelse bibliotheek voor lokale kinderen. Nu elke eerste zaterdag van de maand open van 10:15 - 13:00 in het Cultuurhuis in Doorn.
Als u wilt dat uw kind of de school mee gaat doen en je woont in de Utrechtse Heuvelrug, neem dan contact op. Het is een gratis dienst.

Dit lokale initiatief wordt ondersteund door het not-for-profit project, The Little Engels Library en de lokale organisaties RBZOUT en  De Read Shop Doorn.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Little English Town Library Utrechtse Heuvelrug · Hazelnoot · 7 · Doorn, Utrecht 3941SE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp