Nieuwsbrief Be-Responsible 2017/1
U ontvangt onze nieuwsbrief vier maal per jaar
Be-Responsible helpt organisaties met alcohol- en drugsvrij werken. Het eigen preventie product ‘De Alcohol- en drugsvrije werkvloer’ is succesvol geïmplementeerd bij vele organisaties en inmiddels opgenomen in de database ‘Loket gezond leven’ van het RIVM.
Veiligheid, vitaliteit en verantwoordelijkheid zijn kernwoorden in onze aanpak. Alle medewerkers worden medeverantwoordelijk.
Stephan Roelofs 
oprichter Be-Responsible

Gebrek aan kennis
Veel onnodig zakelijk en persoonlijk leed wordt veroorzaakt door 'gebrek aan kennis' als we het hebben over alcohol- en drugsgebruik. Op 16 maart geven we weer een informatieve workshop. Hier kun je leren hoe je als mens en organisatie grip kunt houden op deze problematiek; wanneer je spreekt over middelengebruik of juist over verslaving; waarom cocaïne voor jonge en succesvolle medewerkers het 'nieuwe alcohol' is; hoe een duurzaam preventiebeleid eruit ziet; welke hulp er beschikbaar is en hoe je gebruikende medewerkers kunt bijsturen. Allemaal vragen waar we een antwoord op geven. Komt u ook?

Meer informatie en aanmelden

 
Workshop 'Alcohol- en drugsvrij werken'

Zijn veiligheid en vitaliteit binnen uw organisatie belangrijke thema’s? Dan is  alcohol- en drugsvrij werken een onmisbaar onderdeel van uw vitaliteits- en veiligheidsbeleid.
Ongelukken, fouten, niet ‘fit for duty’ en verzuim kunnen allemaal gevolgen zijn van overmatig alcohol- en drugsgebruik. Alcohol, drugs en werk gaan gewoonweg niet samen. Be-Responsible heeft een oplossing voor deze problematiek.
Be-Responsible organiseert een workshop 'Alcohol- en drugsvrij werken’ in Amsterdam van 14.00-17.00 uur. U kunt zich aanmelden voor de workshop op 16 maart of op 20 april 2017.

 Na afloop van de workshop weet u:
  • Hoe een juridisch onderbouwd alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid is opgebouwd.
  • Hoe u middelengebruik vroegtijdig kunt signaleren en (h)erkennen.
  • Wanneer er sprake is van verslaving en wanneer van doseringsproblematiek.
  • Wanneer een werkgever juist wel en wanneer niet mag testen op alcohol- of drugsgebruik.
  • Welke behandelmogelijkheden er zijn.
Meer informatie en aanmelden

Zorg van de Zaak aan het woord


Miriam Diekman
directeur klantrelaties Zorg van de Zaak

'Al vele jaren werk ik met plezier samen met het team van Be-Responsible. De mensen van Be-Responsible zijn werkelijk geïnteresseerd in hun opdrachtgever, waardoor er sprake is van oprechte betrokkenheid. Dit in combinatie met hun grote vakkennis en gedrevenheid zorgt ervoor dat zij werkelijk het verschil maken.'
 
Andere klanten zeggen over ons
Wist u dat...?
Het productiviteitsverlies door alcohol 1.9 miljard bedraagt
Onlangs bracht het RIVM (RijksInstituut voor Volksgezondheid en Milieu) een rapport uit over de kosten van alcohol in de Nederlandse samenleving. In totaal zou het verschil tussen alle baten en kosten leiden tot een totale kostenpost van 2.5 tot 2.7 miljard per jaar. De kosten voor productiviteitsverlies die door het RIVM becijferd werden lopen per jaar op tot 1.9 miljard. Door overmatig alcohol- of drugsgebruik neemt de aandacht van de Nederlandse werknemer af. Het verlies aan productieve uren hierdoor, zorgt voor de kosten.  
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een klant bent van Be-Responsible of met ons in contact bent geweest. Om u op de hoogte te houden van ons werk, sturen wij u vier maal per jaar onze nieuwsbrief.

Mocht u geen prijs stellen op het ontvangen van onze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de link 
die u onderaan vindt.
Copyright © 2016 Be-Responsible • All rights reserved.

info@be-responsible.nl

Be-Responsible  Franciscusweg 219R • 1216 SE Hilversum • [T] 035 750 50 16

Wilt u instellingen wijzigen voor de wijze waarop u deze e-mail ontvangt?
uw voorkeuren instellen of afmelden voor deze nieuwsbrief

 


This email was sent to <<uw E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Be-Responsible · Franciscusweg 219R · Hilversum, Noord-Holland 1216 SE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp