Nieuwsbrief Be-Responsible
Vanaf januari ontvangt u vier maal per jaar onze Nieuwsbrief
 
Be-Responsible helpt organisaties met alcohol- en drugsvrij werken. Het eigen preventie product ‘De Alcohol- en drugsvrije werkvloer’ is succesvol geïmplementeerd bij vele organisaties en inmiddels opgenomen in de database ‘Loket gezond leven’ van het RIVM.
Veiligheid, vitaliteit en verantwoordelijkheid zijn kernwoorden in onze aanpak. Alle medewerkers worden medeverantwoordelijk.
Stephan Roelofs
oprichter Be-Responsible

Wat een voorrecht dat we in 2016 weer veel mensen hebben mogen helpen. Een cocaïne snuivende dakdekker, de gok- en gameverslaafde directeur, een tiental alcoholisten en vele anderen met 'doseringsproblematiek' hebben hun weg weten te vinden naar passende hulp. Wat goed dat zowel mens als organisatie beschermd worden tegen de negatieve gevolgen die alcohol- en drugsgebruik kunnen hebben. We hebben het dan niet alleen over het borgen van de veiligheid, maar ook over vitaliteit en het voorkomen van ziek uit dienst. Inmiddels zijn we werkzaam in meer dan 50 organisaties.

Maak kennis met ons team
Gaan jullie in 2017 ook alcohol- en drugsvrij werken?
Alcohol, drugs en werk gaan niet samen. Dat weten we allemaal. Maar hebben jullie binnen de organisatie heldere regelgeving en een duidelijke procedure?
Een goed en juridisch onderbouwd alcohol- en drugsbeleid voorkomt ad hoc handelen en geeft grip op aanwezige en latent aanwezige problematiek.
Meer informatie over regelgeving
Ik heb een medewerker met een alcohol- of drugsprobleem!
 
'Ik heb een medewerker met een probleem.
Stemmingswisselingen, vaker ziek, verminderd functioneren en ruiken naar drank!'Herkent u dit? 
Wij hebben de oplossing! 
Be-Responsible voert een gesprek met de betreffende medewerker. Werkend vanuit ervaringsdeskundigheid en als externe partij, kunnen we beter doordringen en de brug naar hulp slaan. Indien de medewerker het hulpaanbod accepteert, faciliteert Be-Responsible het contact tussen de medewerker en een gespecialiseerde GGZ-instelling. Wanneer de medewerker het hulpaanbod niet accepteert, helpt het verslag van deze interventie bij het opbouwen van dossier. In beide gevallen wordt er gewerkt aan een oplossing van het probleem.

Meer informatie
Wist u dat...?

70% van mensen met een afhankelijkheid
'gewoon' aan het werk zijn.

 
Het beeld dat 'de verslaafde' een junk is die onder een brug leeft, is dus in de meeste gevallen niet juist. 70% van mensen met een verslaving, ontwikkelt deze in de loop der jaren, terwijl ze gewoon aan het werk zijn. 
Vastzitten in alcohol- of drugsproblematiek berooft je langzaam, stapje voor stapje, van je talenten. Vrijkomen van een afhankelijkheid opent deuren voor nieuwe kansen, nieuwe relaties en dus een nieuw leven!
Binnen veel organisaties is het een gewoonte het jaar feestelijk af te sluiten. Dit gebeurt veelal onder het genot van wat alcoholische drankjes. Gezellig en niets mis mee.

Echter, ook hierin heeft de werkgever een verantwoordelijkheid. In goed beleid zijn bijeenkomsten waar alcohol wordt geschonken omschreven, zodat de verantwoordelijkheid gedeeld wordt. De werkgever heeft een verantwoordelijkheid, maar de medewerker dient ook zijn verantwoordelijkheid te nemen.
Be-Responsible helpt met regelgeving en maakt medewerkers medeverantwoordelijken! 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een klant bent van Be-Responsible of met ons in contact bent geweest. Om u op de hoogte te houden van ons werk, sturen wij u vanaf januari vier maal per jaar onze nieuwsbrief.

Mocht u geen prijs stellen op het ontvangen van onze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de link 
die u onderaan vindt.
Copyright © 2016 Be-Responsible • All rights reserved.

info@be-responsible.nl

Be-Responsible  Franciscusweg 219R • 1216 SE Hilversum • [T] 035 750 50 16

Wilt u instellingen wijzigen voor de wijze waarop u deze e-mail ontvangt?
uw voorkeuren instellen of afmelden voor deze nieuwsbrief

 


This email was sent to <<uw E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Be-Responsible · Franciscusweg 219R · Hilversum, Noord-Holland 1216 SE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp