Copy
Vis denne e-posten i nettleseren din
Godt nytt år!

Ja, vi kan! 

Ja vi kan! handler om at mennesker med utviklingshemning skal få mulighet til å øke sin digitale kompetanse. En av hensiktene med dette prosjektet er å stimulere til opplæring i digitale tjenester slik at alle kan benytte seg av digitale verktøy og tjenester i hverdagen. 

I prosjektet skal vi utarbeide en e-læringsapplikasjon i form av et nettsted med ressurser til bruk ved opplæring av digitale hverdagstjenester. Det kan for eksempel være å kjøpe billetter på mobil eller PC/Mac. Vil man gå på kino er det kjekt å kunne bestille billett på PCen hjemmefra. Benytter man seg av kollektiv transport er det også greit å kunne kjøpe en bussbillett på mobilen hvis man trenger det.

Prosjektet startet i 2019. Ja, vi kan! er et samarbeidsprosjekt mellom NFU (Norsk Forbund for Utviklingshemmede) og Karde AS.
Prosjektet finansieres med helseprosjektmidler fra Stiftelsen Dam. Deltakerne i prosjektet legger også ned en betydelig egeninnsats.

Les mer om prosjektet på Kardes prosjektnettside.

Vi har planlagt opplæring innen disse temaene
Vi har i løpet av 2019 gjort en rekke kartleggingsaktiviteter, inkludert en web-undersøkelse om målgruppens behov for opplæring. På bakgrunn av denne undersøkelsen og annen kartlegging begynner vi med følgende temaer, så vil vi utvikle opplæring innen flere temaer framover.
 
- Om digitalisering
- Reise
- Kino
- Bestille time
- Handle mat
I prosjektet skal det lages en rekke opplæringsfilmer. Hvert tema har en film med introduksjon til temaet. Temaene har også korte og enkle instruksjonsfilmer, som helt konkret viser hvordan man benytter visse apper og verktøy. Vi er godt i gang med filmproduksjonen. Dette bildet er fra en av våre filminnspillinger! Filmene blir fritt tilgjengelige på nettstedet som vil hete Digimestring. Vi gir beskjed når nettstedet er publisert.
Den 24. januar 2020 skal Karde presentere prosjektet Ja, vi kan! på konferansen "Mestringsteknologi for alle" i Asker kulturhus. Trykk på lenken for å se hele programmet. Det er fortsatt mulig å melde seg på.
Dette er referansegruppen som gir faglige råd og veiledning til prosjektet. 
(Fra venstre: Terje Grimstad (Karde), Ken Robin Jensen (Hartvig Nissen VGS), Gro Marit Rødevand (Karde), Anita Lønnebakken Sævild (Vaksdal kommune), Anja Vålbekk (Karde), Elin Thygesen (UiA), Mari Digernes (ViD), Reidun Rasmussen (Farsund kommune). Ansatte i Karde leder og deltar på møtene, men er ikke del av referansegruppen.
Facebook
Website
Copyright © 2020 Karde AS, All rights reserved.

Vil du endre måten du mottar våre e-poster?
Du kan oppdatere dine preferanser eller melde deg av denne e-postlisten.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Karde · Gaustadalleen 23 A · Oslo, 03 0373 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp