Copy
Nieuwsbrief SeniorPlaza | SeniorPlaza is een website vol nostalgie en een platform dat mensen verbindt.
Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 54

De feestdagen zijn geweest, het nieuwe jaar is alweer een paar weken oud en de winter doet in Nederland nu echt zijn intrede. Vindt u het nu te koud om naar buiten te gaan? Op SeniorPlaza kunt u behaaglijk rondkijken met een warme kop koffie of thee, want op ons virtuele ‘plein’ is ook deze maand weer veel nieuws te beleven.

Korting adverteerder Alleeninkt

Profiteer van 10% kennismakingskorting bij Alleeninkt. We willen u graag leren kennen en daarom profiteert u nu van onze kortingsactie. Ga naar onze website www.alleeninkt.nl en gebruik bij uw bestelling de volgende kortingscode: splaza17
U profiteert dan van 10% korting op uw bestelling! Alvast veel plezier met uw bestelling.

WINWINWIN

Winactie Vergeet-me-nietjes

Onlangs verscheen er een nieuw boek: Vergeet-me-nietjes. SeniorPlaza mag een exemplaar van deze gedichtenbundel van Hans Cieremans weggeven! U kunt meedingen naar de prijs door antwoord te geven op de volgende vraag: noem een titel van een gedicht van Hans Cieremans uit de gedichtenbundel Vergeet-me-nietjes. Stuur ons voor 18 februari 2017 uw antwoord en uw adresgegevens per e-mail toe en maak kans op de prijs.
 

Uitslag winactie

De winactie van vorige maand is gewonnen door mevrouw Christien van Bruggen. Zij heeft van mijnpoeziealbum.nl een mooi poëziealbum naar keuze ontvangen.

Nieuw op de site

Financiën

In de rubriek Financiën hebben we alle cijfers voor dit jaar aangepast. Wilt u meer weten over inkomstenbelasting, ontslag, pensioen en erfbelasting in 2017? U leest de actuele regelingen op onze website.
 

Boeken

We hebben drie boekrecensies toegevoegd op de website: Vergeet-me-nietjes, Nora en De Greppel staan online. Misschien is een van de boeken wat voor u?
 

Sleepschepen

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van het sleepvaarttijdperk in de Rijn- en Binnenvaart? Dan is het boek Sleepschepen van auteur Rinus de Jongh iets voor u. Hij is momenteel bezig aan een tweede boek en is daarvoor nog op zoek naar mensen die in dit tijdperk (ongeveer 1860 tot 1960) op sleepboten hebben gevaren. Zie zijn oproep voor meer informatie.
 

Liedjes en gedichten

Nieuw toegevoegde liedjes en gedichten vindt u makkelijk terug op onze website. In de overzichtspagina’s staat er achter de titel in het rood Nieuw. Zo kunt u snel zien of er onlangs leuke nieuwe items bijgekomen zijn. Op de gedichtenpagina ziet u op dit moment bijvoorbeeld drie gedichten uit Vergeet-me-nietjes als nieuwe gedichten staan.

Even onder de aandacht brengen

Kun je nog zingen

De liedjes van 'Kun je nog zingen...', wie kent ze niet? De heer Tom Overtoom is bezig om ze allemaal in te zingen en op te nemen. Ze staan op zijn website en zijn voor iedereen toegankelijk.
 

Mannen gezocht

Tijdens het Weekend van de Wetenschap startte een groot wetenschappelijk onderzoek naar hallucinaties. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het UMC Utrecht Hersencentrum. Inmiddels hebben ruim 10.000 mensen de online test gedaan via www.zieikspoken.nl. Opvallend is dat bijna 70% van de deelnemers vrouwelijk is. De onderzoekers hebben daarom meer behoefte aan meer mannelijke respondenten, met of zonder hallucinaties. Voorafgaand aan het Weekend van de Wetenschap op 7 & 8 oktober 2017 worden de resultaten bekendgemaakt. Tot die tijd kan iedereen de online test doen. De test bestaat uit een vragenlijst en een game en duurt ongeveer 10 minuten. Doet u ook mee?

Nieuwe website

Oproepstatistieken

In december zijn er 129 oproepen geplaatst, een redelijk normaal aantal. 226 reacties zijn daarop gekomen. Daarmee steeg het aantal opgeloste oproepen weer naar 34. Er zijn 10 nieuwe liedjes toegevoegd, in totaal zijn er maar liefst 20 nieuwe items toegevoegd.
 

Nieuwsbrief nieuwe stijl

Deze maand voor het eerst de nieuwsbrief in nieuwe stijl, die helemaal past bij de nieuwe website. We hopen dat u het leuk vindt.
Copyright © 2017 SeniorPlaza