Copy
Nieuwsbrief van de Noorderkoggenruiters, Benningbroek
View this email in your browser

De Heraut in een digitaal jasje

Beste <<Voornaam>>, 

Op onze bestuursvergadering kregen wij bezoek van een stel enthousiaste "meiden" als afvaardiging van een zelfbenoemde activiteitencommissie die bestaat uit: Mariëlle, Laura, Marion, Noortje, Mariska. Zij vonden dat de vereniging op activiteitengebied wel een impuls kon gebruiken en kwamen goed beslagen ten ijs met uitgewerkte voorstellen o.a. het organiseren van allerlei clinics /schoonmaakacties / opknapbeurten en om de aloude Heraut weer nieuw leven in te blazen via een digitale versie, die tevens kan fungeren als nieuwsbrief. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en wij hebben graag groen licht gegeven om een start te maken. Meiden alvast bedankt voor dit initiatief en maak er wat van!!!!

Cees Rijpkema

Save the dates
In de volgende nieuwsbrief zullen we de datum van de open dag bekend maken. Heb je misschien leuke ideeën voor de open dag, dan horen wij dat graag!  
Activiteitencommissie
Na de laatste ledenvergadering in 2016 heeft een aantal leden van de Nkr de koppen bij elkaar gestoken om activiteiten te organiseren voor de vereniging. We hebben informatie opgevraagd bij ruiters die meedraaien in de topsport en gevraagd of zij bereid zijn om bij ons in Benningbroek een clinic te geven. We zouden willen beginnen met een reeks van dresuurclinics van Jennifer Sekreve. We zullen Jennifer verder introduceren hieronder in deze nieuwsbrief. Naast de reeks dressuurclinics willen we een voorstel doen voor andersoortige clinics. Hiervoor hebben we een enquête opgesteld. Zouden jullie allemaal de enquête voor ons in willen vullen, ongeacht je de intentie hebt om mee te doen? Op die manier kunnen we goed peilen wat voor interesses er zijn onder de leden van de vereniging en kunnen we proberen de leden op een leuke manier bij elkaar te krijgen.

Ook zouden we graag stukjes ontvangen voor in de nieuwsbrief. Dus heb jij iets waar je graag over wilt vertellen; jouw bijzondere paard, de geweldige wedstrijdervaring of juist een verdrietige ervaring. Of onder de nieuwe leden; een introductie is heel leuk, in deze nieuwsbrief introduceren we het nieuwe lid Jennifer Dam! Foto's en filmpjes zijn altijd welkom! Wat we ook graag willen doorzetten vanuit de oude vertrouwde papieren Heraut, is de pen. Iedere maand geeft iemand de pen door voor een stukje in de digitale Heraut (en die geef je natuurlijk door aan iemand die je toevallig tegenkwam en waar je veel meer over wilt weten!). Deze maand is Angelica Duursma in de digitale pen geklommen. De deadline voor de volgende nieuwsbrief is 13 maart.

Wij van de activiteitencommissie hebben er in ieder geval erg veel zin in om leuke, interessante en leerzame bijeenkomsten te organiseren!
Mariëlle Dekker, Laura de Jonker, Marion Dubbeld, Noortje Wijdenes en Mariska Bak

Ik zal me even voorstellen, ik ben Angelica Duursma (22 jaar) en woon in Sijbekarspel. Ik denk dat het al zeker 9 jaar terug is dat ik voor het laatst wat heb geschreven voor de pen. In de tussentijd is er niet veel veranderd voor mij. Ik ben nog steeds de trotse eigenaar van Lars, nu 21 jaar. Ik rij (bijna) nog iedere week met plezier in de springles van Arran Steinweg. Helaas is dit wat minder geworden dan dat ik eerst deed, dit heeft niet te maken met de leeftijd van mijn paard maar omdat ik met Lars verhuisd ben naar Middenmeer. Springen is niet het enige wat wij leuk vinden om te doen, ook op het strand en in het bos kunnen wij ons uitleven. Er gaat voor mij niets boven een heerlijke rit over het strand en door de duinen heen!

Bij deze geef ik ‘’de digitale pen’’ door aan Arran Steinweg.

Wist je dat... 
...degene die een sponsor aandraagt, een jaar lang geen bakgeld hoeft te betalen.
...sponsors heel veel betekenen voor de vereniging.
...we in de nieuwsbrief ook graag de uitslagen vermelden, mail je wedstrijduitslagen even aan: nieuwsbrief.nkr@gmail.com
...wist je dat de familie Rijpkema erg veel kringkampioenen voortbrengt?!
 

Jumping Amsterdam
Op 26 januari was het weer zover, het jaarlijkse uitje voor de leden van de Noorderkoggenruiters: JUMPING AMSTERDAM! Wat zijn we weer blij met alle opgaves die zelfs een jaar van tevoren alweer beginnen!
Na drie opbouwdagen waarbij al onwijs hard gewerkt wordt begint donderdag de eerste wedstrijddag. Het nieuwe avondprogramma met de Subli Cup finales trok veel publiek.
Het is moeilijk om alle voorgaande jaren weer te overtreffen, maar naar mijn idee is het wederom weer gelukt. Zoals de organisatie het noemt: goed entertainment zowel binnen als buiten de piste met topsport en een Amsterdams sausje: dat is onze kracht!
Dat is naar mijn idee ook de drijfveer waardoor vele Nkr leden en veel overige mensen uitkijken naar dit mooie evenement. Er moet hard gewerkt worden, de dagen zijn lang, maar desondanks denk ik dat iedereen genoten heeft van deze prachtige, gezellige dagen. Wisten jullie dat, ook al is het voor ons vrijwilligerswerk, de Nkr kas behoorlijk gevuld wordt door Jumping Amsterdam?

Via deze weg wil ik iedereen onwijs bedanken voor zijn of haar inzet en hopelijk tot volgend jaar!
Mariëlle Dekker
 
In iedere nieuwsbrief een kleine introductie van de leden van de activiteitencommissie. Hierbij Laura de Jonker met haar Bonnie. Onlangs hebben zij de startkaart opgezegd, nadat zij Z1+7 zijn geworden, maar Bonnie is helaas blijvend geblesseerd. Laura en Bonnie blijven lekker in een rustig tempo trainen! 
Clinic Jennifer Sekreve
Vanaf maart zal de amazone Jennifer Sekreve meerdere keren, verdeeld over een aantal maanden, langskomen bij de Noorderkoggen-ruiters om een dressuurclinic te geven. De clinics zijn voor alle combinaties: van recreatie- tot wedstrijdruiter en zullen een uur duren waarbij gereden wordt in groepjes van twee. Jennifer zal op de volgende data langskomen:
  • 11 maart
  • 22 april
  • 27 mei
  • 8 juli
Bij opgave geef je je op voor alle data, zodat er zoveel mogelijk uit de lessen gehaald kan worden. De prijs voor Nkr leden is €45,- voor een uur (€180,- totaal) en voor niet-leden €50,00,- voor een uur (€200,- totaal). Je geeft je op voor de hele reeks, of je kan de reeks opdelen met iemand anders. Op de dag van de eerste clinic dient voor de gehele reeks te worden betaald.  Wil je meedoen? Geef je dan zo snel mogelijk op bij Mariëlle Dekker: marielle_dekker92@hotmail.com zaterdag 4 maart is de sluitingsdatum voor het inschrijven. 

Wie is Jennifer Sekreve?
Jennifer Sekreve is succesvol amazone en heeft vele hoogtepunten weten te behalen met meerdere jonge paarden. Ze rijdt dagelijks zo'n 8 tot 10 paarden, waaronder een aantal goedgekeurde hengsten. Op dit moment rijdt ze een aantal jonge paarden die uitgebracht zullen worden op verschillende competities, waaronder het WK jonge paarden. Vorige maand hebben wij haar nog mogen zien schitteren op Jumping Amsterdam tijdens de Subli Cup voor 5 jarigen én daarbij de titel op haar naam heeft geschreven! Naast deze jonge paarden competities rijdt ze ook mee op Prix st George niveau.
Volgend jaar hoopt Jennifer met haar ruin San Siro (v. San Amour) Grand Prix te starten en eind februari, begin maart zal ze gaan strijden voor een medaille in het ZZ-licht en ZZ-zwaar op het NK.

Jennifer focust zich bij clinics met name op het verbeteren van de basis, het gymnastiseren en paarden beter aan de hulpen te zetten. Ze heeft heel erg veel zin om bij ons in Benningbroek de reeks clinics te geven!
Zoals hiervoor genoemd hebben wij een enquete opgesteld waarmee we onder de leden kunnen peilen waar de meeste interesse licht. Klik je hieronder op de blauwe knop? Het duurt hooguit twee minuten om in te vullen. 
Klik voor enquete
De volgende personen hebben zich weten te plaatsen bij de kringkampioenschappen:
Laura Ursem - M2
Dario Dance Trance
Laura en Dario mogen door naar Ermelo!
Lonneke Rijpkema - Z1
Epriole
Lonneke en Epriole mogen ook door naar Ermelo!
Petra Logger-Beers - Z2
E Tiana's Marieke KN
Mike Yfs - Z2
M&N's Fedor Mansolein
Christina Bruine de bruin - ZZL
Hafeko's Zeno
Nieuw lid: Jennifer Dam
Sinds januari van dit jaar hebben we er een nieuw lid erbij. In iedere nieuwsbrief zullen nieuwe leden geïntroduceerd worden, dit keer Jennifer.
Jennifer is 19 jaar en rijdt bij elkaar al ongeveer tien jaar. Sinds juni 2016 rijdt ze Victor, een Friese ruin, die even oud is als Jennifer zelf. Het liefst rijden Jennifer en Victor lekker buiten, maar voor trainen in de bak en een klein sprongetje zijn ze zeker te porren. In november hebben ze zelfs hun eerste oefenparcours onder begeleiding van Arran gereden! Jennifer haar droom is om ooit zelf een paard aan te schaffen, maar voorlopig geniet ze nog van alle mooie momenten samen met Victor! 
Kalender
Vrijdag 3 maart: menclinic Glenn Geerts, vanaf 10:00 uur
Zaterdag 4 maart: menwedstrijd vaardigheid van 12:00 tot 20:00 uur
Zondag 5 maart: subtop wedstrijd vanaf 8:00 uur
Donderdag 16 maart: oefenspringen (opgeven via: oefenparcours.nkr@gmail.com)
Zondag 19 maart: Haflingerwedstrijd
Zaterdag 25 maart: dressuurwedstrijd B t/m L2 vanaf 15:00
Zondag 26 maart: dressuurwedstrijd M1 t/m ZZL vanaf 9:00 uur
 
Lestijden manege
Maandagavond: dressuur van 19.15-20.15
Woensdagavond: dressuur van 19.15 tot 20.45 uur.
Donderdagavond*: springen van 19.30-20.15 uur, 20.15-21.00 uur (*behalve bij oefenspringen).
Vrijdagavond: mennen Bak 1: 19.30-20.30 uur / 20.45-21.45 uur.
Vrijdagavond: mennen Bak 2: 19.30-20.30 uur / 20.45-21.45 uur.
Zaterdagochtend: jeugdles van 10.30-11.30 uur.

 


Contactgegevens bestuur
Cees Rijpkema, voorzitter: 06 - 24 99 43 51
Manon Wassing, secretariaat: 06 - 11 49 45 08, m.wassing1@hotmail.com
Sintia Hope, wedstrijdsecretariaat: 0229-591913 / 06 - 54905458 wedstrijdnkr@hotmail.com 
Theresa Boltendal, kantine- en schoonmaakdiensten: 06 - 20 72 58 99 
Activiteitencommissie: nieuwsbrief.nkr@gmail.com

 
Copyright © 2017 Noorderkoggenruiters, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp