Copy
Nieuwsbrief van de Noorderkoggenruiters, Benningbroek
View this email in your browser

De Heraut in een digitaal jasje

Beste paardenliefhebber
Hierbij alweer de tweede nieuwsbrief van de vereniging. Bedankt voor de vele leuke reacties die we hebben ontvangen, dat motiveert! Ook de clinic is nu al een succes, verderop in de nieuwsbrief hier meer over. Daarnaast hebben we erg leuke bijdragen ontvangen waardoor we een goed gevulde nieuwsbrief hebben. Veel leesplezier!

Save the dates
Grote schoonmaak van de manege: zaterdag 9 september.
Als alle leden een dagdeel meehelpen, dan hebben we ook allemaal plezier van een schone manege!

Open dag: zaterdag 16 september.

Mijn naam is Arran Steinweg. Ik ben geboren op 11 augustus 1981. Op 9 jarige leeftijd begon ik zelf met rijden. Gelijk al vanaf het begin was springen het liefste wat ik deed. De springpaarden en de springsport is voor mij dan ook nog steeds het mooiste facet uit de paardenwereld. Ik heb mijn opleiding genoten in Deurne waar ik de opleiding paardensport deed. Tijdens deze opleiding leer je alles wat te maken heeft met paarden. Bij dat diploma hoort ook het diploma lesgeven. Hierdoor ben ik volledig instructeur. Ook tijdens de opleiding was het springen wat de meeste aandacht kreeg. Zo heb ik naast stage lopen bij manege Spaarnwoude verder alleen maar springgerichte stages gelopen waar ik veel gezien, geleerd en meegemaakt heb. Hierdoor heb ik mij verder ontwikkeld in het geven van springlessen. Ook vind ik het leuk om enthousiaste ruiters en amazones dressuurles te geven. Daarnaast rij ik zelf wedstrijden in de springsport (zoals te zien is op de foto) en heb ik vele paarden opgeleid en meerdere paarden tot en met het 1.30 uitgebracht. Ik woon samen met mijn gezin in Wijhe waar wij een kleine sportstal hebben.

Ik geef de pen door aan: Rowan Logmans. 

Wist je dat... 
...binnenkort de kantine geschilderd wordt door de vriend van Marijke Kamp
...wij niet kunnen wachten op het resultaat?
...wij input voor de nieuwsbrief nodig hebben van jullie?
...dit gestuurd mag worden naar nieuwsbrief.nkr@gmail.com
In het zonnetje.....
Het indoorseizoen is bijna ten einde, en dat betekent vakantie voor het wedstrijdsecretariaat! Via deze weg willen we deze toppers even in het zonnetje zetten, want alle wedstrijden waren weer super georganiseerd. Zelfs de regiokampioenschappen, waarbij de sneeuw even roet in het eten leek te gooien, is super verlopen!!

Bedankt Sintia, Marloes en Laura!! En daarnaast ook alle vrijwilligers in de functie van schrijvers, ringmeesters, rekenkamer, bakslepers en kantinediensten.
Sponsors:
Via deze weg willen we Loonbedrijf Out uit Zwaagdijk bedanken voor het laseren van de bak en Loonbedrijf Vlaar uit Benningbroek bedanken voor het onderhouden van het terrein met de sneeuw tijdens de regiokampioenschappen.

Tuigpaardendag in Benningbroek
De 16e showdag voor Tuigpaarden staat alweer voor de deur. Zaterdag 15 april a.s. zullen om 14.00 uur de eerste paarden in actie komen bij de Noorderkoggenruiters. Een non-stop programma afgewisseld met Tuigpaarden, Friezen, Hackney’s en Shetlanders. Naast de jonge paarden, de “nieuwelingen”, zullen de meer ervaren paarden niet ontbreken. Hiertussen zal nog een aantal showelementen plaatsvinden zoals Tuigpaarden en Friezen onder het zadel, Tuigpaarden aan de lange lijnen, het Friese paard met een behoorlijk aantal aanspanningen, een jeugdrubriek, de grandioze zangeres Celine, die zal optreden zingend op een aanspanning én natuurlijk de Gemeenterubriek, waarbij de wethouders, raadsleden en onze burgemeester de strijd aan zullen gaan op de wagen.

Al met al een mooi gevarieerd programma dat zeker de moeite waard is om te komen kijken voor jong en oud.

Dit jaar zal er voordat het evenement begint weer een rijvaardigheidstest afgenomen worden waar vorig jaar zelfs 15 mensen zich voor hebben opgegeven. Enthousiaste mensen die laten zien dat ze kunnen rijden en ook graag onze mooie sport willen gaan beoefenen. Dit begint om 13.00 uur.
Voor verdere informatie, deelname of sponsoring kunt u contact met ons opnemen op het volgende telefoonnummer. Tel. 06-10850942 of via de mail; vantartwijk@hetnet.nl
We hopen u op 15 april a.s. te mogen begroeten op onze mooie Tuigpaarden Showdag in Benningbroek.

Organisatie Tuigpaardendag Benningbroek

PS. We kunnen nog wat Friezen aangespannen gebruiken en in de rubriek Shetlanders is ook nog wat plek over.

Nieuw lid: Gina
Hallo allemaal, hierbij wil ik me graag voorstellen. Ik ben Gina Mijs en heb een Tinker van 16 jaar met de naam Jezebel. Ik rijd paard sinds mijn 5e. Toen ik 8 jaar was kreeg ik mijn eerste pony, Bianca. Haar heb ik verkocht toen ik 16 jaar was. Daarna reed ik af en toe op verschillende paarden. In 2004 vertelde een kennis dat ze leuke Tinker had, maar deze te sterk was voor haar dochter van 12 jaar. Ik ben gaan kijken en was gelijk verliefd op dit leuke paard. Bell is nu al 13 jaar van mij. We hebben in het begin veel ups en downs gehad. Bell is heel lief, maar zeer eigenwijs. Als je niet oppast neemt ze een loopje met je. Bell staat zolang ze van mij is bij Jaap Vriend. Ze heeft een tijd je alleen gestaan, maar nu staat ze gezellig met drie vriendjes, voor mij ook een stuk gezelliger! Én een reden dat ik weer lid ben geworden van de Noorderkoggeruiters. Gina

Clinic kleine hulpen grote gevolgen
Uit de enquête die we in onze vorige nieuwsbrief noemden, is gebleken dat de meeste animo bestaat voor de clinic 'Kleine hulpen, grote gevolgen'. We gaan daarom aan de slag met de organisatie van deze clinic.

De clinic 'Kleine hulpen, grote gevolgen' is eigenlijk geschikt voor iedereen die beter met zijn paard wil gaan samenwerken door een beter gebruik van je eigen lichaam. Deze clinic is dus in ieder geval geschikt voor elke ruiter, omdat ruiters sowieso fysiek contact hebben met hun paard. 
Onder leiding van Mariska Versteeg (dierosteopaat en grondlegger van de 'bewust beter paardrijden' methode), beginnen we met een praktijksessie op de grond. Door middel van oefeningen die hier speciaal voor ontwikkeld zijn, word je je weer bewust van de bewegingsmogelijkheden van je eigen lichaam. Daarna ga je aan de slag met je eigen paard tijdens een les die precies aansluit op wat je net hebt geleerd over de aansturing van je eigen lichaam.
De clinic is geschikt voor alle ruiters (dressuur, springen, recreatie, eventing, endurance, noem maar op) en het lijkt Mariska ook een uitdaging om met menners aan de slag te gaan!
In één van de volgende nieuwsbrieven worden jullie verder geïnformeerd over een datum en de prijs voor deze superleuke clinic! Houd de nieuwsbrieven en Facebook daarom goed in de gaten!

In iedere nieuwsbrief een kleine introductie van de leden van de activiteitencommissie. Hierbij Mariska Bak met haar paard Dave aka BH All Inclusive. Mariska heeft Dave zelf gefokt, hij wordt dit jaar alweer 12. Na jaren western te hebben gereden, rijden ze sinds drie jaar dressuur. Af en toe wordt er een wedstrijdje meegepakt en inmiddels zijn ze L2+3.
Clinic Jennifer Sekreve
Vanaf maart zal de amazone Jennifer Sekreve meerdere keren, verdeeld over een aantal maanden, langskomen bij de Noorderkoggenruiters om een dressuurclinic te geven. De clinics zijn voor alle combinaties: van recreatie- tot wedstrijdruiter en zullen een uur duren waarbij gereden wordt in groepjes van twee. Jennifer zal op de volgende data langskomen:
  • 11 maart
  • 22 april
  • 27 mei
  • 8 juli
De eerste clinic is geweest en wat een succes!!
Binnen twee dagen na promotie was het vol met extra uren erbij én een wachtlijst, dat was voor de activiteitencommissie al een dansje van vreugde waard.
Jennifer geeft les via een instructieset, waarbij de ruiters een oortje in hebben en in de kantine alles goed en duidelijk te verstaan is. De ruiters en het publiek waren erg enthousiast. Het leuke is dat je de paarden ziet verbeteren tijdens de les. Door de eerlijkheid, consequentheid en eigen bewustwording hebben de ruiters genoeg te oefenen voor de volgende keer!
Marion Dubbeld heeft tijdens de clinic op 11 maart foto's gemaakt. Deze zijn hier te bekijken.
Frontriemen maken
Tijdens de clinic op 22 april om 14:00 uur in de kantine van de Nkr, komt Larissa van LdP Design een workshop 'frontriem maken' geven. In de workshop kan je onder begeleiding jouw eigen frontriem maken. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende maten frontriemen en kleuren strass. Ook bestaat de mogelijkheid om een zadelsieraad of een hondenhalsband te maken. 
De prijs voor deelname aan de workshop verschilt per soort:

Frontriem: € 32,50
Zadelsieraad: € 25,-
Hondenhalsband: € 25,-
Leden van de Nkr krijgen een korting van € 2,50 per onderdeel! Als je mee wilt doen, stuur dan een mailtje, voor 10 april, naar nieuwsbrief.nkr@gmail.com
Lonneke en Epriole op het NK
Afgelopen winter heb ik met Epriole meegedaan aan alle selecties voor het NK. Epriole is voor ons een bijzondere merrie, omdat tijdens haar geboorte haar moeder Kapriole overleed. Veel leden zullen zich Kapriole wel herinneren, want zij miste aan haar linkerkant haar oog. Ze viel op door haar elegante bouw, zuivere gangen en omdat ze zo braaf was en nooit raar deed. Dit hebben haar nakomelingen ook, ze zijn bijzonder betrouwbaar. Epriole is door mijn vader met de fles grootgebracht. Ze is met haar 1.61 m geen groot paard, maar ze kan zich in beweging wel groot maken.
Begin januari reden we de kringselectie, gewoon "thuis" in Benningbroek. In de eerste proef haalde ik het doel dat ik vooraf gesteld had: invloed kunnen blijven uitoefenen in de proef. Wat deed ze goed mee. Ik werd in deze proef tweede achter Mercedes Verweij. De beste zes moesten overkampen. Het doel bleef gelijk en in deze tweede proef liep ze ontzettend goed. Het leek bijna vanzelf te gaan. Prachtige eenvoudige wissels en heel goede verruimingen. We wonnen het overkampen en overall werden we kringkampioen en we mochten door naar de Regiokampioenschappen.
Begin februari vonden deze plaats, wederom in Benningbroek. De voorbereiding op de regio was lastig doordat het vroor, maar met een enorme familie inspanning werd ze toch steeds gereden. In de eerste proef reden we een foutloze proef, waarmee we vijfde werden. De scores van de eerste zes lagen heel dicht bij elkaar. Ook hier mochten de beste zes overkampen. Epriole liep wederom een foutloze proef. In deze proef werden we tweede achter Thelma Slenters. Overall klommen we van plaats vijf naar het reservekampioenschap en dat betekende een startbewijs voor het NK in Ermelo op 3 maart.
In de voorjaarsvakantie ging ik met mijn gezin op wintersport. Heel gezellig, maar nu best lastig. Wij zouden op zondag terugkomen en op vrijdag was het NK al! Zoals zo vaak, bood het thuisfront hulp aan. Mijn vader Cees en mijn nichtje Nienke Mol (14 jaar!!) wilden Epriole wel voor mij rijden. Door alle weersomstandigheden was dit nog best een uitdaging, maar wat hebben ze het goed gedaan. Ik kwam terug en kon zo weer wegrijden!
De week voor het NK was voor mij heel druk in verband met oudergesprekken op mijn school, de Bonifatiusschool in Spanbroek. Juist op donderdagavond hadden we een vol programma en ik kwam om tien uur 's avonds thuis. Om vier uur ging de wekker weer, omdat ik nog moest invlechten en omdat we om acht uur de baan mochten verkennen. Daar wilden we toch gebruik van maken, aangezien Epriole nog niet veel wedstrijdervaring heeft. Er werd door heel veel combinaties gebruik gemaakt van deze kans.
Ik moest als dertiende de ring in. Met losrijden reed ik heerlijk. Het was gelukkig nog erg rustig in de losrijhal, omdat er in maar 1 hal een wedstrijd was. In de ring was Epriole toch wel erg onder de indruk van de accommodatie. Ik begon erg goed met prima uitgestrekte draf en goed appuyement naar links. Daarna kwam gelijk een travers rechts en daar kreeg ik een grote fout, want ze sprong in galop. Datzelfde gebeurde later in het appuyement naar rechts. Op dat moment weet je dat je score natuurlijk naar beneden duikt. De rest van de proef was niet onaardig, maar uiteraard niet goed genoeg.
Toen ik uit de proef kwam was wel sprake van een lichte teleurstelling , maar toch overheerste het goede gevoel. Ik had zo lekker gereden en was zo blij met de vooruitgang ten opzichte van vorige zomer. Ze sloot zich met deze spanning zoveel minder af dan voorheen. We hebben prachtige foto's overgehouden aan ons optreden en gaan rustig verder werken naar de zomer.
Laura Ursem heeft met Dario Dance Trance op het NK in Ermelo een 15e plaats behaald in het M2! Van harte gefeliciteerd Laura! 
Kalender
Zaterdag 25 maart: dressuurwedstrijd B t/m L2 vanaf 15:00
Zondag 26 maart: dressuurwedstrijd M1 t/m ZZL vanaf 9:00 uur
Donderdag 13 april: oefenspringen (opgeven via: oefenparcours.nkr@gmail.com)
Zaterdag 15 april: tuigpaardendag, de hele dag
Zaterdag 22 april: clinic Jennifer Sekreve van 12:00 tot 21:00 uur (alleen bak 1 bezet)
Zaterdag 22 april: workshop frontriem maken vanaf 14:00 uur in de kantine
Lestijden manege
Maandagavond: dressuur van 19.15-20.15
Woensdagavond: dressuur van 19.15 tot 20.45 uur.
Donderdagavond*: springen van 19.30-20.15 uur, 20.15-21.00 uur (*behalve bij oefenspringen).
Vrijdagavond: mennen Bak 1: 19.30-20.30 uur / 20.45-21.45 uur.
Vrijdagavond: mennen Bak 2: 19.30-20.30 uur / 20.45-21.45 uur.
Zaterdagochtend: jeugdles van 10.30-11.30 uur.

 


Contactgegevens bestuur
Cees Rijpkema, voorzitter: 06 - 24 99 43 51
Manon Wassing, secretariaat: 06 - 11 49 45 08, m.wassing1@hotmail.com
Sintia Hope, wedstrijdsecretariaat: 0229-591913 / 06 - 54905458 wedstrijdnkr@hotmail.com 
Theresa Boltendal, kantine- en schoonmaakdiensten: 06 - 20 72 58 99 
Activiteitencommissie: nieuwsbrief.nkr@gmail.com

 
Copyright © 2017 Noorderkoggenruiters, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp