Copy
Nieuwsbrief voorjaar 2017 | Floor Bloemwerk
Bekijk deze e-mail in uw browser

Een vrolijk voorjaar!

Kijken jullie ook zo uit naar de lente? Geef je dan op voor één van de voorjaarsworkshops!

Twee weken lang gaat er in het ‘Tuinhuis’ weer druk gewerkt worden aan fleurige stukken vol met voorjaarsbloemen, bolletjes en nog veel meer voorjaarsmateriaal.

Op facebook en op de website hebben we de data al aangekondigd en zijn er al veel aanmeldingen binnengekomen via het aanmeldingsformulier op de website.

Voorjaarsworkshops

 
Zoals jullie gewend zijn hebben jullie ook nu weer de keuze uit 2 verschillende stukken: een 'Voorjaarstuintje' of een 'Seringenstronk'. 
 

'Voorjaarstuintje'
 

Dit stuk is ongeveer 50cm breed en uitermate geschikt om in de vensterbank, op een dressoir of site-table te zetten.
Uit een ondergrond gemaakt van oasis, mos en gaas “groeien” allerlei voorjaarsbloemen, takjes, katjes en bolletjes. Uiteraard kun je dit stuk op een eigen manier verfraaien met verschillend voorjaarsmateriaal zoals eitjes, veertjes.
De hoogte van het stuk bepaal je uiteraard zelf en wanneer je je stuk vochtig houdt kunnen de uitgebloeide bloemen eenvoudig vervangen worden door verse exemplaren. Op deze manier kun je lang plezier hebben van je “Voorjaartuintje”.


 

'Seringenstronk'
 

Op een ronde kunststof schaal (ongeveer 33 cm doorsnee) bevestigen we een grillige seringenstronk. Deze gebruiken we als basis voor een met voorjaarsbloemen en groen opgevuld kransje. Dit kransje maken we uiteraard zelf en kunnen we op verschillende manieren afwerken. Naast de stronk zetten we een aantal “aangeklede” bloembollen en gevulde eitjes. De bollen kunnen op heel veel verschillende manieren aangekleed worden zodat ieder stuk een eigen uitstraling gaat krijgen.
Ook dit stuk kan afgewerkt en verfraaid worden met eitjes, veertjes enzovoort.
 
Ook voor dit stuk geldt: de verse bloemen in het kransje kun je later vervangen mits je de oasis vochtig houdt.
 
Heb je zelf een mooie schaal of bord van minimaal 35cm die je graag wil gebruiken voor de “Seringenstronk” dan kun je die natuurlijk altijd meenemen.De voorbeeldstukken heb ik eind januari al gemaakt met materiaal dat toen voorhanden was. Het kan zijn dat deze materialen ten tijde van de workshops niet meer verkrijgbaar zijn. Hierdoor kunnen jullie stukken iets afwijken van de stukken op de foto’s. Kleur en sfeer zal ik natuurlijk zoveel mogelijk proberen te benaderen. Uiteraard worden het echte voorjaarsstukken waarbij je de uitgebloeide bloemen kunt vervangen door verse.

 

Inschrijven Workshops

 
De data voor de voorjaarsworkshops zijn:
  • Maandagavond  27 maart en 3 april
  • Dinsdagavond 28 maart en 4 april
  • Woensdagavond 29 maart en 5 april
  • Donderdagavond 30 maart en 6 april
  • Vrijdagavond 31 maart en 7 april
Middagen en andere data zijn bespreekbaar. 
Wacht niet te lang met opgeven, zeker wanneer je met een groepje wilt komen. Per workshop is plaats voor max 8 deelnemers. Voor de “Seringenstronk” geldt een maximum aantal deelnemers, dus vol is vol.
 
Op de website vind je een aanmeldingsformulier en kun je ook zien welke mogelijkheden er nog zijn. Vergeet niet om op te geven welk stuk je wilt gaan maken.
 
Omdat we in het verleden nogal eens met last-minute afmeldingen te maken hebben gehad, is er de volgende regel ingesteld: Mocht je je aangemeld hebben en toch verhinderd zijn, graag minstens een week van tevoren afmelden. Bij een last-minute afmelding zijn we genoodzaakt je te vragen een vervanger te regelen. Lukt dat niet, dan maken we met alle plezier jouw werkstuk tegen dezelfde kosten.
 
Kosten: € 30,- inclusief materiaal, gebruik gereedschappen, koffie of thee en een hapje en een drankje.
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Het Tuinhuis, Touwlaan 15 IJsselstein.

Heb je je al opgeven tijdens een eerdere workshop of via de website, geef nog wel even door welk stuk je wilt gaan maken. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@floorbloemwerk.nl
Vermeld dan wel je naam, de workshopdatum en het stuk van je keuze.

Voor vragen, stuur een mail naar: info@floorbloemwerk.nl of bel 06-52680259.

 
Inschrijven workshops

Bloemenabonnement


Elke twee weken rijd ik met een heel aantal prachtige boeketten rond in IJsselstein en omgeving, onderweg naar de abonnees van het bloemenabonnement. Deze boeketten bestaan uit verse bloemen, zijn schuin afgesneden en staan al in een vaas. En hoeven dus alleen nog maar op tafel gezet te worden! Wil jij ook om de week verrast worden met een vers boeket. Lees dan op de website meer over het bloemenabonnement. En wie weet bezorg ik binnenkort bij jou een prachtig bos bloemen!
Lees meer over het bloemenabonnement

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? 
Uitschrijven voor de nieuwsbrief
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Floor Bloemwerk · Touwlaan 15 · IJsselstein, Nederland 3401CA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp