Copy
Tisztelt Partnerünk! Kedves Olvasónk!
 
Az elmúlt évben is úgy gondoltuk, hogy egy igazi álom valósult meg a kézilabdázás életében, hiszen a NEKA képzési rendszerének, szakmai tartalmának és alkalmazott módszereinek köszönhetően berobbant a magyarországi kézilabda-utánpótlás nevelésébe. Büszkék lehetünk eredményeinkre, mert az utánpótlás válogatottak igen jelentős részét az Akadémia növendékei alkotják.

Az elmúlt években megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően a balatonboglári sportközpont talán Európa legszebb kézilabda-centrumává vált. A 2016-os év fontos fejlődést hozott, hiszen a balatonboglári kollégium – számomra sokkal kedvesebb és találóbb nevén a „Lakófalu” –
nemcsak szálláshelyként, hanem minőségi élettérként is működik. 

Az elkészült kivételes méretű sportcsarnok modern sport- és környezetkímélő üzemeltetési technológiával épült, optimális lehetőséget biztosítva a sokoldalú beltéri felkészítéshez és versenyeztetéshez. A kiszolgáló helyiségek, öltözők, orvosi és egészségügyi létesítmények lehetővé teszik nemzetközi tornák, válogatott mérkőzések rendezését és sportágunk
magas szintű kultúrájának képviseletét, népszerűsítését. 

A további fejlődéshez a megújuló létesítmények mellett újabb munkalehetőségeket létesítő fejlesztéseket tervezünk, melyek része a közösségi ház, az interaktív látogatóközpont és a sporttudományos kutatások feltételeit biztosító beruházások. 

Sikerült közös erővel elérnünk, hogy Balatonboglár e minőségi sportlétesítménynek köszönhetően Európa sportvárosai közé emelkedett. Bízom benne, hogy jövőre már beszámolhatok Önöknek a harmadik fázis befejezéséről, a sportágspecifikus fejlődést támogató, sporttudományos és pedagógiailag is
kiemelt jelentőségű közösségi létesítmények megvalósulásáról.

                                                    Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos
                                                 szakmai és sporttudományos igazgató

Arany, ezüst, bronz – parádés sikerek a Diákolimpián!
Fantasztikusan szerepeltek a NEKA játékosaival felálló csapatok az Országos Diákolimpia döntőjében. A boglári Mathiász iskola fiúcsapata megnyerte a tornát és aranyéremmel térhetett haza. A lányoknál a Mathiász ezüstérmes lett, míg a fonyódi Mátyás Király Gimnázium bronzérmet nyert.

BŐVEBBEN >>>

Herczeg Lili lett az év serdülő játékosa!
A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége január 16-i ülésén megválasztotta a 2016-os esztendő legjobb kézilabdázóit. Örömmel számolhatunk be arról, hogy a serdülők között a Nemzeti Kézilabda Akadémia kapusa, Herczeg Lili érdemelte ki ezt az elismerést.

BŐVEBBEN >>>

Kovács Márk az élvonalban folytatja
Újabb NEKA-játékos bizonyíthat az NBI-es bajnokságban. A junior válogatott beállója, Kovács Márk a jelenleg 7. helyen álló Komlóhoz igazolt.

BŐVEBBEN >>>

Igazi kézilabdaünnep Bogláron
Két élvonalbeli bajnokcsapat vendégeskedett Balatonbogláron ugyanazon a napon. A női junior válogatott a Győr együttesével csapott össze, míg a férfi juniorok a Veszprémet fogadták komoly közönségsikert aratva.

BŐVEBBEN >>>

Kint vagyunk a junior vb-n!
A magyar férfi junior-válogatott megnyerte a bécsi vb-selejtezőcsoportot és kijutott az algériai U21-es világbajnokságra. Gyurka János együttesében hat NEKA-növendék szerepelt.

BŐVEBBEN >>>
SPORTEGÉSZSÉGÜGY
Mentális segítség a növendékeknek

A Nemzeti Kézilabda Akadémiára bekerülő gyerekeknek a pályán való bizonyításon kívül az új környezettel, a beilleszkedéssel, vagy a család hiányával is meg kell birkózniuk – egy mentálhigiénés szakember is segít a napi problémák megoldásában.

 

BŐVEBBEN >>>
SZÍNES HÍREK

NEKA-szurkolók a Jégcsarnokban

Székesfehérvárra utazhattak a NEKA jégkorongot kedvelő növendékei és munkatársai vasárnap este, hogy élőben szurkoljanak a Fehérvár AV19–Graz mérkőzésen.
 

 

BŐVEBBEN >>>

SZÍNES HÍREK
Mathiász-szalagavató a NEKA Sportcsarnokban
A Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola ünnepélyes szalagavatójának adott otthont pénteken a NEKA Sportcsarnoka.

 

BŐVEBBEN >>>

SZÍNES HÍREK
Korcsolya, zumba és wellness lányprogram a NEKA-n
Fontos mérkőzések várnak a következő hetekben a NEKA lánycsapataira, így a női szakág vezetői úgy döntöttek, ráfér a lányokra egy kis kikapcsolódás.

 

BŐVEBBEN >>>
facebook
facebook
YouTube
YouTube
Copyright © *2017* *NEKA*, All rights reserved.
A Nemzeti Kézilabda Akadémia havonta megjelenő hírlevele.
Leiratkozás a listáról
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
NEKA · Gaál Gaszton u. 58. · Balatonboglár, So 8630 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp