Copy
Bekijk deze nieuwsbrief online

Niet minder, maar beter cholesterol


Een nieuwe column van William Cortvriendt

Een hoog cholesterolgehalte is ongezond, denken velen. Toch is dat niet per se zo: alleen de kleine LDL-cholesteroldeeltjes zijn schadelijk, die vooral door de consumptie van koolhydraten in ons bloed terechtkomen. En dat gehalte kunt u zelf verlagen, zonder medicijnen, door uw eetpatroon te veranderen.

Lees de column hier


Wanneer ben je eigenlijk te dik?


Iedereen heeft het zich wel eens afgevraagd: Heb ik een normaal lichaam? Of: ben ik te dik, te dun? Heb ik misschien overgewicht? Moet ik er iets aan doen? Geen gekke vraag, nu is vastgesteld dat overgewicht een verhoogd risico betekent dat je echt ziek kan worden wanneer je besmet wordt met het corona virus. 

Deel 2 van de serie video's rond het boek Lichter.

Bekijk de video hier.

"Het blijkt dat ons lichaam in sommige gevallen overmatig reageert op Covid-19, met zeer ernstige ontstekingen tot gevolg. .. Vooral mensen met ernstig overgewicht, diabetes, roken of overmatig alcohol gebruik, een onderliggende longziekte zoals chronisch obstructieve longziekten of hart- en vaatziekten hebben een grotere kans hierop."


- William Cortvriendt

Hoe word je 100? 


Hierbij weer twee nog niet eerder op het blog geplaatste columns (maar wel al gepubliceerd in HP de Tijd). De inhoud is immers tijdloos. 
 

Hoe wij eetmachines werden


We zijn op grote schaal industrieel bewerkt voedsel gaan eten. Dit heeft geleid tot hormonale stoornissen die ons eetgedrag ernstig ontregelen, waardoor we abnormaal veel vet opslaan. Daarin ligt ook de sleutel tot de aanpak van overgewicht.. Lees de column hier

Pas op met zoethoudertjes als frisdrank en vruchtensap

Het overgewicht onder kinderen is de afgelopen decennia schrikbarend toegenomen. Om deze trend te keren moet het voedingspatroon radicaal anders. Het uitbannen van frisdrank en vruchtensap is bijvoorbeeld geen gek idee. Lees de column hierGratis actieboek over Corona van William Cortvriendt


Lees of download het boek hier.Van het coronavirus zijn we helaas nog niet af. Elke week publiceren we daarom op facebook en op onze website een hoofdstuk van het actieboek.
En elke nieuwsbrief dus een update. Hieronder de volgende twee hoofdstukken. 

Essentiële informatie in deze barre tijden. 
 
Tot over twee weken! 
Team Hoe word je 100


En vergeet ons niet te volgen op facebook 
Hoe word je 100?
Hoe word je 100? op Facebook
Hoe word je 100? op Instagram
Hoe word je 100? op Twitter
Copyright © 2021 Hoe word je 100, Alle rechten voorbehouden.


Wil je je instellingen aanpassen of wil je je uitschrijven?
Je kan hier je instellingen aanpassen of jezelf uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp