Copy
Bekijk deze nieuwsbrief online

In gesprek met William Cortvriendt


William signeert zijn nieuwe boek Kankervrij. 

In zijn nieuwe boek gaat de auteur in op de relatie tussen leefstijl en kanker. Net als in de bestsellers 'Hoe word je 100?' en 'Lichter' pleit William voor een gezonde leefstijl. 

"In de afgelopen tien jaar heb ik waarschijnlijk wel 10.000 wetenschappelijk publicaties gelezen over de relatie tussen leefstijl, gezondheid en ziekte. Wanneer je kijkt naar de relatie tussen leefstijl en ernstige aandoeningen zoals overgewicht,  obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, dan staat kanker altijd in datzelfde rijtje – zonder dat we de reden daarvoor goed begrepen. Ik wilde uitzoeken hoe dat zit en vooral ook hoe we kanker beter kunnen behandelen."

Lees het hele interview

Zo winnen we de strijd tegen kanker


 
door WILLIAM CORTVRIENDT


Bijna vijftig jaar na de aankondiging van de ‘oorlog tegen kanker’ zijn we nog niet veel verder gekomen. De gevreesde ziekte komt juist steeds vaker voor, en de effectiviteit van de behandelingen vordert langzaam. Laten we het over een andere boeg gooien.

Lees het hier het artikel

Kankervrij


Deze nieuwsbrief staat geheel in het teken van het nieuwe boek van William Cortvriendt: Kankervrij. 

De cijfers liegen er niet om. 

Gemiddeld krijgen vier op de tien Nederlanders en Belgen tijdens hun leven te horen dat ze kanker hebben. Dit risico wordt zelfs nog groter voor onze kinderen. De kans dat iemand in je directe familie wordt getroffen door kanker is bijna 100 procent. 

Kanker is inmiddels onze belangrijkste doodsoorzaak geworden. 

Terwijl we al decennialang horen dat kanker spoedig geen dodelijke maar een chronische ziekte zal worden, is de praktijk helaas vaak anders.

Het boek biedt belangrijke handvatten voor wat je zelf kunt doen ter preventie en hoe je zelf je kansen op het overleven van kanker aanmerkelijk kunt verbeteren.

Je kan het boek hier bestellen 


Video's over Kankervrij


 
door KOEN DE JONG


Koen de Jong sprak William Cortvriendt en vroeg hem het hemd van het lijf over zijn nieuwe boek. Waarom zou je ketogeen eten? Wat is de relatie tussen kanker en stress? Hoeveel zou je eigenlijk moeten bewegen? En heeft het echt zin om koud te douchen(!)? Vier korte fragmenten waarin William kort en bondig antwoord geeft.

Bekijk hier de video's


Nog niet genoeg? Lees hier dan alle columns en/of bekijk alle video's over Kankervrij. 

Alles over Kankervrij


Tot over twee weken!


Team Hoe word je 100
Hoe word je 100?
Hoe word je 100? op Facebook
Hoe word je 100? op Instagram
Hoe word je 100? op Twitter
Copyright © 2020 Hoe word je 100, Alle rechten voorbehouden.


Wil je je instellingen aanpassen of wil je je uitschrijven?
Je kan hier je instellingen aanpassen of jezelf uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp