Copy
Bekijk deze nieuwsbrief online


Brief aan minister De Jonge


Een nieuwe column van William Cortvriendt

We weten dat een goede leefstijl een reusachtig positief effect heeft op onze gezondheid en het beste middel is tegen veel chronische ziekten waar Nederlanders massaal aan lijden. Toch doen zorgverleners en verzekeraars hier weinig mee. Minister De Jonge, het is tijd om in te grijpen!

Lees de column hier


Calorieën tellen is onzin


In de natuur eten dieren altijd zoveel als ze maar kunnen. Maar hoeveel ze ook eten, ze worden nooit te dik. Terwijl wij mensen, als we zoveel zouden eten als we opkunnen, heel snel gaan lijden aan overgewicht. Hoe zit dat?

Deel 3 van de serie video's rond het boek Lichter.

Bekijk de video hier.

"Als we niets doen om het ontstaan van nieuwe pandemieën af te remmen is het wachten op een ramp van veel grotere proporties. Want wat gebeurt er als er zich een (respiratoir) virus ontwikkelt -dat in de lucht wordt verspreid- dat naar de mens overspringt, dat even besmettelijk is als Covid-19, maar met de dodelijke eigenschappen van het Ebolavirus?"


- William Cortvriendt
(uit: De volgende pandemie is een kwestie van tijd)

Hoe word je 100? 


Hierbij enkele nog niet eerder op het blog geplaatste columns (maar wel al gepubliceerd in HP de Tijd). De inhoud is immers tijdloos. 


Brood: geniet, maar eet met mate

Over brood doen allerlei verhalen de ronde. Eten dat spul, zeggen sommigen, want het bevat essentiële voedingsstoffen. Maar de gluten die erin zitten, zouden ongezond zijn. Welke beweringen staaft de wetenschap, en welke kunnen we verwijzen naar het rijk der fabelen? Lees de column hier.
 

Acht vuistregels voor een gezond leven

Veel mensen denken dat het ingewikkeld en tijdrovend is om gezond te leven. Maar het tegendeel is waar. Met enkele eenvoudige maatregelen profiteer je van bijna alle bewezen positieve effecten van een gezonde levensstijl. Lees de column hier.
 


Mediteren tegen een hartaanval

Chronische stress – een veelvoorkomend verschijnsel in onze maatschappij – blijkt een medeoorzaak van hartaanvallen. Werk dus niet te hard en doe af en toe een ontspanningsoefening. Lees de column hier.Gratis actieboek over Corona van William Cortvriendt

Essentiële informatie in deze barre tijden!

Lees of download het boek hier.


Van het coronavirus zijn we helaas nog niet af. Elke week publiceren we daarom op facebook en op onze website een nieuwe hoofdstuk uit het actieboek. 

En elke nieuwsbrief dus een update. Hieronder weer enkele hoofdstukken. 
Tot over drie weken! 
Team Hoe word je 100


En vergeet ons niet te volgen op facebook 
Hoe word je 100?
Hoe word je 100? op Facebook
Hoe word je 100? op Instagram
Hoe word je 100? op Twitter
Copyright © 2021 Hoe word je 100, Alle rechten voorbehouden.


Wil je je instellingen aanpassen of wil je je uitschrijven?
Je kan hier je instellingen aanpassen of jezelf uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp