Copy
View this email in your browser
Nummer 3, juli 2021

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

VACATURE FINANCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERK(ST)ER 

ROTTERDAM – Geloof jij er net als wij in dat we er samen voor moeten zorgen dat de wereld waarin we leven een mooie en goede plek is? Dat het ertoe doet als mensen naar elkaar omkijken? Dat we er met elkaar voor moeten zorgen dat niemand buiten de boot valt?

Heb jij bovendien een talent voor financiën en weet je moeiteloos je weg te vinden in een boekhouding? En zou je dat talent het liefste willen inzetten voor een organisatie die dat omzien naar elkaar als uitgangspunt heeft?

Wij zijn op zoek naar een ervaren financieel administratief medewerk(st)er, die ook de taak van office manager op zich kan nemen, voor 32 uur per week.

LEES MEER >
AFSCHEID VAN AAN-DE-SLAG

ROTTERDAM – Op 1 juli j.l. zijn de laatste bewoners uit het Asielzoekers Centrum (AZC) Beverwaard vertrokken en overgeplaatst naar andere locaties. Daarmee is ook een einde gekomen aan ons project Aan-de-Slag. 
LEES MEER >
EEN GOEDE VIBE BIJ OPSTAP DEN HAAG

DEN HAAG - Afgelopen maanden hebben er bij OPstap Den Haag verschillende activiteiten plaats gevonden. Ook is sinds maandag 14 juni de lunch weer van start gegaan. Al deze bijeenkomsten leiden tot mooie gesprekken en veel plezier.
LEES MEER >
DIT WAS ... WEGWIJS IN 010
ROTTERDAM - Het schooljaar is ten einde en zo ook deze editie van WegWijs in 010. Ondanks dit rare jaar kunnen we positief terugkijken en kregen we erg leuke en hartverwarmende reacties van zowel de studenten als de leerlingen van de ISK scholen. Lijkt het jou leuk om zelf ook coach te worden van een jonge nieuwkomer? Voor het nieuwe schooljaar hebben we plek voor een aantal nieuwe vrijwillige-coaches!
LEES MEER >
OPSTAP ROTTERDAM OP TV 

ROTTERDAM - We mogen er nu nog niets over zeggen, maar half augustus komt OPstap Rotterdam op tv! Een BN’er en zijn gezin, met kinderen in dezelfde leeftijdsfase, liepen een dagje mee met OPstap. Met een hoofdrol voor 'onze' jongere Damian. De opnames zijn al weer een tijdje achter de rug. We zijn super benieuwd naar het eindresultaat!
LEES MEER >
START VEELKLEURIGE RELIGIES DEN HAAG

DEN HAAG – Het project Veelkleurige Religies gaat komend schooljaar weer starten. Scholen die geïnteresseerd zijn om met hun leerlingen verschillende gebedshuizen in Den Haag te bezoeken kunnen contact opnemen met Stichting Mara.

Wil je bijdragen aan meer kennis van de verschillende religies en zo bijdragen aan meer begrip en verdraagzaamheid? We hebben ook een mooie vrijwilligersvacature voor dit project!  
LEES MEER >
CURSUS VP MET SUCCES AFGEROND

ROTTERDAM - Op 15 juli is aan alle 7 deelneemsters van de cursus Vertrouwenspersonen een certificaat uitgereikt. Het was mooi om te zien hoe vrouwen uit verschillende culturen die tijdens de cursus steeds meer naar elkaar toe groeiden.
LEES MEER >
BBQ MET DE MOC-VRIJWILLIGERS

DEN HAAG – Ter afsluiting van het seizoen organiseerde het MOC Schilderswijk een barbecue. Met ruim 20 vrijwilligers konden we terugkijken op een enthousiaste inzet en vooruitblikken op een nieuw seizoen, waar hopelijk steeds meer mogelijk is.
LEES MEER >
MAATSCHAPPELIJKE KERK: JONGEREN TOT STEUN ZIJN IN DEZE TIJDEN

DEN HAAG – Deze tijden met allerlei corona maatregelen valt ons allemaal zwaar. Het valt in het bijzonder op hoe jongeren vereenzamen in deze moeilijke periode en te maken krijgen met depressie. Bij de Maatschappelijke Kerk bijeenkomst van maandag 7 juni 2021 werd er over dit thema advies en inspiratie gegeven om als kerk jongeren tot steun te kunnen zijn.
LEES MEER >
VACATURE COACHES THE CHALLENGE

ROTTERDAM - The Challenge is een vrijwilligersproject voor en door jongeren van 12 t/m 18 jaar in Rotterdam (e.o.). In teams van min. 4 en max. 6 jongeren gaan zij, o.l.v. een coach, aan de slag om zelf een actie te bedenken om mensen in moeilijke situaties te helpen en gaan die ook echt uitvoeren. Voor het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar coaches die een team willen begeleiden.
LEES MEER >
LAURENTIUSDINER 2021 UITGESTELD

ROTTERDAM - Eigenlijk stond er voor oktober 2021 weer een Laurentiusdiner gepland. Vanwege Covid-19, alle maatregelen en onzekerheid hoe de situatie in het najaar zal zijn, is besloten om deze editie uit te stellen naar zaterdag 8 oktober 2022.
LEES MEER >
AGENDA

ZONDAG 1 AUGUSTUS en 5 SEPTEMBER
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam 
ROTTERDAM - Elke eerste zondag van de maand is er een wake bij het Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven Rotterdam – The Hague Airport. Hier zitten mensen zonder verblijfspapieren vast totdat zij Nederland worden uitgezet. Je bent van harte welkom om samen met ons d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid.

Op 1 augustus is de gastspreker Bert Kuipers, emeritus dominee van de Laurenskerk in Rotterdam. 

LEES VERDER >

MAANDAG 27 SEPTEMBER
Workshop Huisvesting voor kerken
DEN HAAG - Op maandagavond 27 september organiseert de HUB een workshop voor internationale en migrantenkerken in de regio Den Haag, om te helpen en adviseren bij het vinden van een geschikte ruimte voor hun gemeenschap. 

LEES VERDER >

DONDERDAG 11 NOVEMBER
Aandachtslezing 2021 met Damiaan Denys
ROTTERDAM - Vorig jaar november kon, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, de Aandachtslezing met Damiaan Denys niet doorgaat. Deze is verplaatst naar 11 november 2021. Alle kaarten om de lezing 'live' bij te wonen zijn inmiddels verkocht. Het is nog wel mogelijk om een online-stream ticket te kopen.

LEES VERDER >

DONDERDAG 18 NOVEMBER
Presentatie Gids Internationale en migrantenkerken in Den Haag
DEN HAAG - Op 18 november zal de 'papieren' Gids van Internationale en Migrantenkerken in Den Haag gepubliceerd en gepresenteerd worden. Genodigden zullen o.a. de kerken zelf zijn, maar ook de gemeente Den Haag, maatschappelijke organisaties, fondsen e.a. geïnteresseerden. Een mooi moment om de kerken zichtbaar te maken en te presenteren aan de stad.

LEES VERDER >

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2021 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp