Copy
View this email in your browser
Nummer 6, oktober 2018

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

EVEN VOORSTELLEN ... AZHAR ALJANABI

ROTTERDAM – Azhar Aljanabi is onze nieuwe collega bij Stichting Mara. Zij wordt projectleider bij 'Aan de Slag Rotterdam'. We heten Azhar van harte welkom en wensen haar veel werkplezier bij Mara!

Graag stellen wij haar aan je voor.
LEES MEER >
ENTHOUSIASTE START OPSTAP ROTTERDAM

ROTTERDAM - OPstap Rotterdam is vanaf 10 september van start gegaan. Het team vrijwilligers is ontzettend gemotiveerd en betrokken. Ook de jongeren en begeleiders van de opvanglocaties zijn erg enthousiast.
LEES MEER >
THEATERVOORSTELLING 'DE OMZIENERS'
ROTTERDAM - Wij nodigen je van harte uit voor de (gratis) theatervoorstelling op 8 en 9 november a.s. 'De OmZieners' wordt gebracht door theatermakers en ervaringsdeskundigen in armoede.Tijdens de voorstelling laten zij op een indringende manier en met een gezonde dosis humor zien hoe de samenleving een betekenisvolle plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties.
LEES MEER >
ONTMOETING WETHOUDER GRAUSS

ROTTERDAM - Op maandag 15 oktober organiseerde Mara een ontmoeting tussen de Rotterdamse wethouder Grauss en vrijwilligers en deelnemers van maar liefst acht projecten van Mara.
LEES MEER >
THE CHALLENGE KICK-OFF

ROTTERDAM - Op 13 oktober is met een zeer succesvolle kick-off ons nieuwe project in samenwerking met Samen 010 van start gegaan: The Challenge! 35 jongeren hebben de uitdaging aangenomen om in actie te komen voor mensen in kwetsbare posities in de stad. 
LEES MEER >
NEW@HOME WORDT... WEGWIJS IN 010!

ROTTERDAM - Na vijf jaar met veel succes het project New@Home te hebben uitgevoerd, wordt het project voortgezet in een iets andere opzet én naam: WegWijs in 010. De succesvolle ingrediënten van New@Home blijven behouden, maar in de nieuwe opzet kunnen we nog meer jonge nieuwkomers betrekken bij het project.
LEES MEER >
PLEK VOOR JONGE MOEDERS BIJ MARAMAMA'S
ROTTERDAM - Er hebben zich bij MaraMama's een aantal enthousiaste maatjes aangemeld die graag gekoppeld willen worden aan een jonge moeder. De maatjes zijn heel verschillend van achtergrond. Eén van de maatjes is bijvoorbeeld zelf jong moeder geworden. Haar ervaring zet ze graag in om een andere jonge moeder verder te helpen. Ook is er een moeder met twee wat oudere kinderen, die nu ruimte heeft om zich voor MaraMama's in te zetten. Ben je of ken je een jonge moeder tussen de 16 en 24 jaar die wel een maatje wil? Neem dan contact op!
LEES MEER >
AGENDA

ZATERDAG 20 OKTOBER 2018
Pratend kom je verder!
ROTTERDAM - Op zaterdagmiddag 20 oktober kunnen bewoners uit Rotterdam IJsselmonde met elkaar in gesprek tijdens een dialoogbijeenkomst in activiteitencentrum Het Lichtpunt.
Thema's zijn: Gelijke behandeling - Discriminatiebestrijding - Basis op orde.

Waar: Activiteitencentrum Het Lichtpunt, Homerusplein 7, Rotterdam
Wanneer: zaterdag 20 oktober 2018

LEES VERDER >

DINSDAG 30 OKTOBER 2018
Minisymposium 'De dementievriendelijke kerk' 
ROTTERDAM - De bijeenkomst is bedoeld om mensen toe te rusten voor hun betrokkenheid bij en omgang met mensen met dementie in zijn/haar kerk. Iedereen is van harte welkom.

Waar: De Burcht, Van Moorselplaats 1 in Rotterdam
Wanneer: dinsdag 30 oktober van 19.30-22.00 uur.

LEES VERDER >

ZONDAG 4 NOVEMBER 2018
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam
ROTTERDAM - Elke eerste zondag van de maand is er een wake bij het Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven. Gastspreker op 4 november is Stans Goudsmit, lid van het College voor de Rechten van de Mens.

Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, Rotterdam
Wanneer: zondag 4 november van 16.00-17.00 uur

LEES VERDER >

DONDERDAG 8 EN VRIJDAG 9 NOVEMBER
Theatervoorstelling 'De Omzieners'  
ROTTERDAM - 'De OmZieners' is een theatervoorstelling die wordt gebracht door theatermakers en ervaringsdeskundigen in armoede.Tijdens de voorstelling laten zij op een indringende manier en met een gezonde dosis humor zien hoe de samenleving een betekenisvolle plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties.

Waar: De Brandaris, Coloniastraat 25, 3024 TA  Rotterdam
Wanneer: donderdag 8 en vrijdag 9 november 2018, aanvang 20.00 uur

LEES VERDER >

DONDERDAG 15 NOVEMBER 2018
Bijeenkomst Maatschappelijke Kerk 
DEN HAAG - De nieuwe bijeenkomst Maatschappelijke Kerk heeft als thema 'Voorkomen van psychische klachten'. Vaak wordt gezegd dat mensen in migranten gemeenschappen kampen met stress en depressiviteit. Herkent u dat en hoe gaat u daar mee om? Een deskundige zal tijdens deze avond ingaan op het voorkomen en signaleren van psychische klachten.

Waar: PEP, Riviervismarkt 2, Den Haag
Wanneer: 15 november van 18.00-21.00 uur


LEES VERDER >

Copyright © 2018 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp