Copy
View this email in your browser
Nummer 4, oktober 2019

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

OPSTAP ROTTERDAM BESTAAT EEN JAAR

ROTTERDAM – Het project OPstap Rotterdam bestond begin september 1 jaar. Ter ere daarvan maakten we een filmpje waarin een aantal jongeren vertellen over hun ervaringen met OPstap
LEES MEER >
BEZOEK WETHOUDER WIJBENGA
ROTTERDAM -   Wethouder Wijbenga van het Rotterdamse college van B&W bezocht 27 september Mara, SPIOR SKIN-Rotterdam en Samen 010 om met ons en sommige van onze vrijwilligers te spreken over integratie: samenwerken als uitgangspunt. Het was een boeiende discussie rondom de vraag: "Als jij het voor het zeggen zou hebben in Rotterdam, wat zou jij dan doen om de integratie van mensen en groepen te bevorderen?"
OPSTAP DEN HAAG ZOEKT KEUKENPRINS(ES)

ROTTERDAM -  Ben jij misschien die keukenprins of -prinses die ons kan laten smullen tijdens de wekelijkse OPstap-lunch met dak- en thuisloze jongeren op maandag in Den Haag? (Maar ook doortastende enthousiaste vrijwilligers die niet goed kunnen koken zijn zeer welkom!)
LEES MEER >
GEZOCHT: VRIJWILLIGE COACH VOOR WEGWIJS IN 010

ROTTERDAM – Project ‘WegWijs in 010’ zoekt een vrijwillige coach voor de begeleiding van 1e jaars Social Work studenten. WegWijs in 010 is een maatjesproject voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar die nog niet zo lang in Nederland wonen.
LEES MEER >
DOE MEE AAN HET ONDERZOEK 'TEL JE ZEGENINGEN'
ROTTERDAM - Alle levensbeschouwelijke organisaties, kerken, moskeeën, tempels, synagogen en hun maatschappelijke organisaties in Rotterdam zijn benaderd om mee te doen aan een onderzoek naar de maatschappelijke impact en sociale functie van Rotterdamse kerken.
LEES MEER >
CURSUS 'VAN IDEE NAAR PROJECT

DEN HAAG - U kunt zich nog aanmelden voor de ViP-cursus die op maandag 14 oktober 2019 start in Den Haag. In acht, tweewekelijkse bijeenkomsten leert u een idee omzetten in een haalbaar en realistisch projectplan.
LEES MEER >
GROEPSUITJE MARA-MAMA'S

ROTTERDAM - MaraMama's heeft een gezellig en geslaagd groepsuitje gehouden bij een kinderspeelparadijs waar voor iedereen iets te doen was. 
LEES MEER >
BIJEENKOMST HUISVESTING KERKEN

DEN HAAG - Omdat de HUB veel vragen krijgt vanuit internationale kerken om ondersteuning bij het vinden van een geschikte kerkruimte, organiseren we op 14 oktober een bijeenkomst over dit thema. 
LEES MEER >
BASISCURSUS VERTROUWENSPERSONEN

ROTTERDAM - Binnenkort start een cursus Vertrouwenspersonen in Rotterdam Noord. U kunt zich nu aanmelden voor deze cursus.
LEES MEER >
WORKSHOP 'FILMEN MET JE SMARTPHONE' VIA DWARS
ROTTERDAM - Bij project DWARS (Door Warme Aandacht Rotterdam Sterker) worden jongeren tussen de 14 en 30 jaar uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden en de samenwerking op te zoeken met jongeren die doorgaans niet binnen hun netwerk zitten.
Tijdens de workshop 'Filmen met je smartphone' worden jongeren uitgenodigd hun verhaal te delen. De workshop vindt op verschillende data plaats.
LEES MEER >
THE CHALLENGE GAAT WEER VAN START

ROTTERDAM - Via The Challenge worden tieners van 12-18 jaar uitgedaagd om na te denken over hoe een goede samenleving eruit ziet, om daar vervolgens een concrete bijdrage aan te leveren.

Je kunt je nu aanmelden om mee te doen.
LEES MEER >
VACATURE BIJ HET ROS

ROTTERDAM - Het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt (ROS) zoekt een coördinator voor de uitvoering van haar werkzaamheden.
LEES MEER >
WERELD AIDS DAG 2019

ROTTERDAM - Zondag 1 december is het Wereld Aids Dag. Mara werkt met alle partners uit de stad samen om een mooie, plezierige en informatieve week te maken rondom Wereld Aids Dag.
LEES MEER >
KERSTPAKKETTEN ACTIE WELKOM ONTHAAL

ROTTERDAM - Welkom Onthaal vraagt u om financiële steun bij de kerstpakkettenactie voor vluchtelingen die zijn ingesloten in het Detentiecentrum Zestienhoven.
LEES MEER >
AGENDA

ZONDAG 6 OKTOBER 2019
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam 

ROTTERDAM - Je bent van harte welkom om elke eerste zondag van de maand samen met ons d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid.

Wanneer: zondag 6 oktober van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

LEES VERDER >

MAANDAG 14 OKTOBER 2019
Start cursus 'Van idee naar project'

DEN HAAG - Op maandag 14 oktober 2019 start weer een VIP-cursus (Van Idee naar Project) in Den Haag. In deze training worden deelnemers in acht, tweewekelijkse bijeenkomsten begeleid bij het omzetten van een idee in een haalbaar en realistisch projectplan. U kunt zich nog aanmelden.

LEES VERDER >

MAANDAG 14 OKTOBER 2019
HUB bijeenkomst 'Huisvesting kerken'

DEN HAAG - HUB: geloof in Den Haag organiseert een een bijeenkomst over hulp bij het vinden van een geschikte kerkruimte. U bent van harte uitgenodigd.

Wanneer: maandag 14 oktober 2019, van 19.00-21.00 uur
Waar: Westeinde 101-A (in de zaal licht en liefde), 2512 GW Den Haag

LEES VERDER >

DONDERDAG 17 OKTOBER 2019
Start basiscursus vertrouwenspersonen

ROTTERDAM - Vanaf 17 oktober kunt u deelnemen aan de basiscursus vertrouwenspersonen in Rotterdam Noord. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten.

Wanneer: vanaf 17 oktober acht donderdagen van 9.00-11.30 uur
Waar: Stichting Het Rode Lint, Tollensstraat 77, Rotterdam

LEES VERDER >

ZONDAG 3 NOVEMBER 2019
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam 

ROTTERDAM - Je bent van harte welkom om elke eerste zondag van de maand samen met ons d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid.

Wanneer: zondag 3 november van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

DONDERDAG 21 NOVEMBER 2019
Maatschappelijke Kerk met als thema 'Ethisch leiderschap'

DEN HAAG - De maatschappelijke kerk bijeenkomst in november gaat over ethisch leiderschap. De Maatschappelijke Kerk bijeenkomsten zijn bedoeld voor leiders en leden van internationale en migrantenkerken die geïnteresseerd zijn in sociale thema’s die relevant zijn voor hen en hun achterban.U wordt van harte uitgenodigd.

Wanneer: donderdag 21 november 2019, van 18.00-21.00 uur
Waar: PEP, Riviervismarkt 2, 2513 AM  Den Haag

LEES VERDER >

ZONDAG 1 DECEMBER 2019
Wereld Aids Dag

ROTTERDAM - Mara werkt met alle partners uit de stad samen om een mooie, plezierige en informatieve week te maken rondom Wereld Aids Dag. Je wordt van harte uitgenodigd om aan de activiteiten deel te nemen.

LEES VERDER >

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2019 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp