Copy
View this email in your browser
Nummer 5, december 2019

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

MARA VERWELKOMT TWEE NIEUWE COLLEGA'S

In Den Haag is Andrea van Dijk begonnen bij HUB-geloof in Den Haag en Lea Sies in Rotterdam bij The Challenge. Wij wensen hen beiden veel succes en plezier bij Mara!
LEES MEER OVER ANDREA >
LEES MEER OVER LEA >
VERTREK HELEEN JOZIASSE

DEN HAAG - Heleen Joziasse vertrekt eind januari bij Mara. Zij gaat werken als diaconaal werker in Den Haag Zuid-West. Wij wensen haar veel geluk in haar nieuwe baan!
LEES MEER >
WERELD AIDSDAG 2019
ROTTERDAM - Zoals ieder jaar heeft Mara, samen met COC Rotterdam Rijnmond, Maasstad ziekenhuis, Erasmus Medisch Centrum, Humanitas hiv hulpverlening, de Hiv+ Borrel, hivportaal en GGD Rotterdam- Rijnmond, een week georganiseerd rondom Wereld Aids Dag (1 december). Met voorlichting op het Albeda College; een medische update; een filmavond; een avond bij Adem Inn; en een hiv+borrel. Op Wereld Aids Dag zijn we de straat op gegaan om voorlichting te geven over N=N (Niet meetbaar = niet overdraagbaar), en hiv sneltesten voor wie wilde.
LEES MEER >
KICK-OFF VAN THE CHALLENGE

ROTTERDAM - Zaterdag 14 december was de kick-off van The Challenge. Bijna 40 tieners gaan zich de komende maanden inzetten voor kwetsbare doelgroepen.
LEES MEER >
ADMINISTRATIE-ANGST BESTRIJDEN?!

ROTTERDAM - De 11e VIP-cursus is afgesloten met de presentatie van alle projecten. Alle deelnemers hebben de cursus succesvol afgerond.
LEES MEER >
VEELKLEURIGE RELI-GIES DEN HAAG

DEN HAAG - Mara biedt schoolklassen de mogelijkheid om drie gebedshuizen in Den Haag te bezoeken. Zo hoopt zij meer begrip te creëren voor verschillende geloofsovertuigingen.
LEES MEER >
‘ETHISCH LEIDERSCHAP' BIJ MAATSCHAPPELIJKE KERK
DEN HAAG - Op donderdagavond 28 november vond voor de vierde maal in 2019 een Maatschappelijke Kerk bijeenkomst plaats, een initiatief van HUB- Geloof in Den Haag van Mara en Stek. Het thema was 'Ethisch leiderschap'.
LEES MEER >
START PASTORS EN TAAL

DEN HAAG - Op zaterdag 7 december 2019 ging het project Pastors en taal van start. 15 Nederlandstalige predikanten en pastors met een migratieachtergrond namen deel aan de startbijeenkomst. 
LEES MEER >
'NAAR EEN HAAGS VERANTWOORDINGS-MODEL'

DEN HAAG - Op 18 november was Sylvia Martens van Stichting Mara één van de sprekers op een bijeenkomst over het meten van impact. PEP Den Haag organiseerde deze goed bezochte avond.
LEES MEER >
AAN DE SLAG - MEE-DOEN VANAF DAG ÉÉN

ROTTERDAM - Aan de Slag betrekt bewoners van asielzoekerscentra bij vrijwilligerswerk. Connie van den Broek van Stichting Mara is op zoek naar leuke vrijwilligersklussen.
LEES MEER >
KERSTDINER OPSTAP DEN HAAG

DEN HAAG - Maandagavond, 16 december, was er weer een super gezellig kerstdiner bij Opstap Den Haag. Zo'n 27 jongeren, 11 vrijwilligers van Opstap en 15 studenten van een Indonesische christelijke studenten-vereniging zaten samen aan tafel.
LEES MEER >
AGENDA

ZONDAG 5 JANUARI 2020
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam

Elke eerste zondag van de maand is er een wake bij het Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven. Je bent van harte welkom om samen met ons d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid.

Wanneer: zondag 5 januari 2020 van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

DONDERDAG 16 JANUARI 2020
Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie Mara

Je wordt van harte uitgenodigd voor de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie Mara, Samen 010, Skin Rotterdam en Citykerk Het Steiger, met als thema 'Rotterdam zingt'. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je genieten van Shantykoor IJgenweis.

Wanneer: donderdag 16 januari 2020 van 16.00-18.00 uur
Waar: Citykerk Het Steiger, ingang aan de 1e Nieuwstraathof 2, Rotterdam

LEES VERDER >

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2019 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp