Copy
View this email in your browser
Nummer 3, juli 2020

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

AFSCHEID MARIA HUIJTS
Op 2 juli heeft Maria Huijts afscheid genomen als medewerker van stichting Mara. Zij gaat van haar pensioen genieten. Een periode van 13 jaar Mara heeft zij hiermee afgesloten. Mooie jaren, waarin zij met collega's van binnen en buiten Mara heeft mogen samenwerken aan een diversiteit aan onderwerpen.

We zullen Maria gaan missen, maar wensen haar vooral een hele mooie tijd toe!
LEES MEER >
DE WAKES GAAN WEER VAN START

ROTTERDAM – In juni kon de 170e wake gehouden worden bij Deten-tiecentrum Rotterdam. De wakers in Rotterdam, die al meer dan 15 jaar trouw dit protest volhouden, zijn genomineerd voor de jaarlijkse Ab Harrewijn prijs.
LEES MEER >
EEN CHALLENGE MET EXTRA CHALLENGES

ROTTERDAM - Wij zijn super trots om te zien dat alle groepjes die meege-daan hebben aan de Challenge er alles aan hebben gedaan om alsnog iets moois neer te zetten, ondanks alle extra challenges die hen voor de voeten werden geworpen.
LEES MEER >
DIT WAS ... WEGWIJS IN 010 2020

ROTTERDAM - Het schooljaar is ten einde. Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen konden de deelnemers aan Wegwijs in 010 deze periode plezierig afsluiten in een zonovergoten Diergaarde Blijdorp. Het was een gezellige dag; zo gezellig dat een aantal koppels besloten hebben in de vakantie nog even door te gaan, maar nu samen op pad in plaats van online videobellen.

LEES MEER >
LIVE ACTIVITEITEN OPSTAP ROTTERDAM 

ROTTERDAM - De deelnemers aan OPstap Rotterdam zijn blij en dankbaar dat ze weer samen kunnen komen. Voor de jongeren is het belangrijk om een vast punt in de week te hebben om naar uit te kijken.
LEES MEER >
'MENTAAL FIT TIJDENS CORONA'

DEN HAAG - Ruim 20 kerkelijk leiders, vrijwilligers en sleutelfiguren van internationale en migrantenkerken en maatschappelijke organisaties hebben deelgenomen aan de eerste digitale Maatschappelijke Kerkbijeenkomst.
LEES MEER >
EETGROEPEN ZIJN WEER BEGONNEN

ROTTERDAM - The Group en de vrijdag eetgroep voor mensen met hiv zijn beide weer van start gegaan. De vrijdag eetgroep anders dan dat de deelnemers gewend waren, maar iedereen is blij elkaar weer te zien en te spreken.
LEES MEER >
AFSCHEID EN NIEUWE ACTIVITEITEN OPSTAP DEN HAAG
Den Haag – Bij OPstap Den Haag hebben we per 1 juni helaas afscheid moeten nemen van collega Hester Talsma, die een nieuwe uitdaging is aangegaan bij Stichting Exodus. Gelukkig blijft ze nog wel een beetje bij Mara, voor het project ‘Samen 18 en vooruit’. Gamze Cinar, ooit als vrijwilliger begonnen bij OPstap Den Haag, later als stagiair en nu deels als projectmedewerker, is - naast de online bijeenkomsten op de woensdagavond - de afgelopen weken gestart met kleinschalige gezellige activiteiten voor de jongeren bij de opvanglocaties zelf.
LEES MEER >
AGENDA

ZONDAG 2 AUGUSTUS EN 6 SEPTEMBER 2020
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam

Elke eerste zondag van de maand is er een wake bij het Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven. Je bent van harte welkom om samen met ons d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid.

Wanneer: zondag 2 augustus en 6 september 2020 van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2020 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp