Copy
View this email in your browser
Nummer 1, maart 2021

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

THE CHALLENGE IN TIJDEN VAN CORONA

ROTTERDAM – Op maandag 1 februari was de kick-off voor een nieuw Challenge traject. 140 mavo/havo/vwo leerlingen van het Wartburg college, locatie Revius zijn de uitdaging aangegaan om juist in tijden van corona iets te betekenen voor mensen in kwetsbare posities.
LEES MEER >
WERK EN INKOMEN

DEN HAAG - Veel mensen zitten in deze tijd zonder werk. Dit is een thema wat ook binnen veel kerken speelt. Wat kan de gemeenschap doen om mensen hierbij te ondersteunen?
Bij de Maatschappelijke Kerk online-bijeenkomst op donderdagavond 11 maart geeft o.a. Mariska Komproe van Talentcoach advies.
LEES MEER >
FILMPJE PROJECT OPSTAP
OPstap Rotterdam en OPstap Den Haag zijn door het Kansfonds uitgekozen om samen met een aantal andere projecten mee te doen aan het actieprogramma 'alle jongeren een thuis'. In het kader van deze aanvraag maakten we een filmpje over het project OPstap waarin onze jongeren en vrijwilligers zich kwetsbaar opstellen en ons toespreken recht uit hun hart. Kijken dus!!
KLIK HIER >
OPSTAP DEN HAAG 'ON TOUR'

DEN HAAG - OPstap Den Haag gaat nu al een tijdje 'on tour'. In plaats van met zijn allen een leuke activiteit te ondernemen, gaan kleine groepjes vrijwilligers naar de opvanginstellingen toe en maken er daar een gezellige middag/avond van. Samen bingoën, spelletjes spelen, eten en vooral gezellig kletsen en elkaar beter leren kennen. Om de andere week is er een lunch en onlangs hadden we een super leuke filmavond met pizza. 
LEES MEER >
ACTIVITEITEN OPSTAP ROTTERDAM

ROTTERDAM - De groepsactiviteiten van OPstap Rotterdam worden elke maandag goed bezocht. De ene week hebben we een lunch, de andere week een avondactiviteit. Deze is, vanwege de avondklok, vervroegd. Met als voordeel dat we ook dan gezellig samen eten. Vanaf deze week mogen we als groep ook eindelijk weer naar buiten, mits we sporten. Daar verheugen we ons enorm op!
LEES MEER >
WEGWIJS IN 010 WEER OP PAD
ROTTERDAM - We zijn ontzettend trots op hoe creatief en flexibel de studenten in de afgelopen weken, ondanks alle beperkingen, het contact met ‘hun’ ISK- leerlingen hebben vormgegeven met online activiteiten als bingo, knutselen, Scrabble, 30 seconds, Ren je rot, Kahoot. Toch is iedereen blij dat we langzaam weer wat fysieke activiteiten kunnen opstarten. Met het mooie weer van de afgelopen weken, was het fijn weer lekker samen op pad te gaan en de stad te verkennen, te sporten in het park of te wandelen langs street-art in Rotterdam. Want hoe leuk de online activiteiten ook zijn, het kan nooit op tegen elkaar in het echt zien!
LEES MEER >
BOEKEN / ROMANS GEZOCHT !

ROTTERDAM - Heb je nog boeken/romans liggen waar je niets mee doet, in de talen: Nederlands, Engels, Frans, Russisch, Spaans en Portugees? Je zou de mensen in het Detentiecentrum hier heel blij mee maken! Je kunt deze, liefst in een draagtas, afgeven bij Samen 010, Hang 7 in Rotterdam (zelfde pand als Mara, maar dan de begane grond). Bel even naar 010-4666722 om een afspraak te maken.
AGENDA

7 MAART 2021
Wake bij detentiecentrum Rotterdam gaat niet door!
Gewoonlijk is er elke eerste zondag van de maand een wake bij het Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven. Je bent dan van harte welkom om samen met ons d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid.

Helaas komt de wake van maart door alle maatregelen rondom corona te vervallen. Hou onze website in de gaten voor de wake van april! 

11 MAART 2021
Maatschappelijke kerk: 'Werk en Inkomen'
Veel mensen zitten in deze tijd zonder werk. Ze willen werken, maar de afstand tot de arbeidsmarkt is groot of hebben hun baan verloren vanwege de coronacrisis. Dit is een thema wat ook binnen veel kerken speelt. Wat kan de gemeenschap doen om mensen hierbij te ondersteunen?

Wanneer: donderdag 11 maart van 19.45-21.15 uur
Digitaal via Zoom (link bij aanmelding). Aanmelden via shirleni@maraprojecten.nl

LEES VERDER >

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2021 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp