Copy
View this email in your browser
Nummer 2, mei 2021

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

REVIUS IN ACTIE VOOR WEGWIJS IN 010

ROTTERDAM –Tien havo/vwo-leerlingen van het Wartburg college, locatie Revius, zijn de uitdaging aangegaan om in tijden van corona een leuke middag te organiseren voor jonge nieuwkomers in Rotterdam.
LEES MEER >
WAKEMONUMENT

ROTTERDAM - Tijdens de wake in mei is het nieuwe wakemonument onthuld.

Het kunstwerk is gemaakt met het geld dat Welkom Onthaal ontving met de nominatie van de wake voor de Ab Harrewijnprijs 2020.
LEES MEER >
OPSTAP DEN HAAG WEER VOLOP IN BEWEGING!
DEN HAAG - Steeds meer jongeren weten OPstap (weer) te vinden en komen zelfs iets eerder en niet alleen voor de gezelligheid. Ze helpen mee met koken, de tafel dekken en natuurlijk ook voor een praatje met één van de vrijwilligers. Inmiddels zijn er verschillende maatjescontacten ontstaan en spreken vrijwilligers af met individuele jongeren buiten de woensdagavond activiteit om.
LEES MEER >
EN THE CHALLENGE WINNAAR IS ...

ROTTERDAM – Het team van coach Alexandra heeft The Challenge Award gewonnen! De slotmanifestatie was eind april op de middelbare school Wartburg College locatie Revius. Zo’n 140 leerlingen van deze school (26 teams) en 21 coaches hebben de afgelopen maanden enthousiast meegedaan.
LEES MEER >
OPSTAP ROTTERDAM

ROTTERDAM - OPstap komt op tv! Voor het KRO-NCRV TV programma ‘100 dingen’ lopen BN’er Danny de Munk en zijn gezin binnenkort een dagje met ons mee en trekken samen op met onze jongere Damian.
LEES MEER >
HUB OP BEZOEK BIJ MARTHAKERK

DEN HAAG - HUB-Geloof in Den Haag heeft een werkbezoek gebracht aan de actiegroep van Filipijnen, Indonesiërs en latino’s bij de Marthakerk in de Schilderswijk.
LEES MEER >
KATHOLIEK EN SOCIAAL IN CORONATIJD
ROTTERDAM – Prachtig interview in De Tussenbeide pasen 2021- het magazine van het Bisdom Rotterdam – met onze collega Shirleni Banken over Mara, het project The Challenge en haar motivatie en inspiratie om zich vanuit haar geloof in te zetten.
LEES MEER >
KONINKLIJKE HULDE BIJ VEELKLEURIGE RELIGIES

ROTTERDAM – “Het heeft zijne majesteit behaagd…” Op maandag 26 april klonken die woorden maar liefst twee keer voor vrijwilligers betrokken bij project Veelkleurige Religies, dat al vele jaren ook door Mara wordt ondersteund.
LEES MEER >
AGENDA

ZONDAG 6 juni 
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam

ROTTERDAM - Je wordt van harte uitgenodigd om, samen met anderen, d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid.
!!! Kom alleen als je geen coronaklachten hebt, liefst met eigen vervoer. Wij staan in een grote kring op anderhalve meter afstand van elkaar !!!

Wanneer: zondag 6 juni van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

MAANDAG 7 JUNI
Maatschappelijke Kerk 'Jongeren en eenzaamheid'
Graag nodigen wij u uit voor een nieuwe Maatschappelijke Kerk bijeenkomst via Zoom met ditmaal als thema: Jongeren en eenzaamheid.

De Maatschappelijke Kerk bijeenkomsten zijn informatie- en netwerkbijeenkomsten, waar ook contacten kunnen worden gelegd met allerlei relevante (maatschappelijke) organisaties, die eventueel met de kerken kunnen samenwerken op het gebied van het desbetreffende thema.

Wanneer: Maandag 7 juni 2021 van 19:45 – 21:15 uur
Waar: online via Zoom (link bij aanmelding).
Aanmelden via shirleni@maraprojecten.nl

LEES VERDER >

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2021 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp