Copy
View this email in your browser
Nummer 2, april 2019

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

PAJA ONDERZOEK 'SAMEN 18 EN VOORUIT' 

DEN HAAG - Op 26 maart was de certificaatuitreiking aan het onderzoeksteam van de nieuwe PAJA in Den Haag. In samenwerking met onder andere het Straatconsulaat wordt de komende 2 jaar gewerkt aan het onderzoek ‘Samen 18 en vooruit’.
LEES MEER >
VACATURE GEESTELIJK VERZORGER VOOR MENSEN MET HIV
DEN HAAG - Stichting Mara zoekt per direct een consulent geestelijke zorg (m/v) voor pastorale begeleiding van mensen met hiv in Den Haag.
LEES MEER >
BEWONERS AZC BUITEN AAN DE SLAG

ROTTERDAM - Bewoners van het AZC in Beverwaard kunnen er voor kiezen om mee te doen aan buitenactiviteiten. Via Aan de Slag zetten zij zich als vrijwilliger in bij verschillende organisaties.
LEES MEER >
DE CHALLENGE TEAMS STELLEN ZICH VOOR 

ROTTERDAM - Na een succesvol eerste Challenge traject in het najaar, zijn er inmiddels weer nieuwe teams gevormd en bezig met hun Challenge. Deze teams verdiepen zich in het thema eenzaamheid en sociaal isolement.
LEES MEER >
JONGEREN WORDEN 'WEGWIJZER'

ROTTERDAM - Begin februari zijn 36 kinderen van nieuwkomers gestart met het traject WegWijs in 010. Onder leiding van 18 student-vrijwilligers (de maatjes) van de Hogeschool Rotterdam maken zij kennis met Rotterdam en de Nederlandse cultuur.
LEES MEER >
VACATURE ORGANISATOR VOOR JONGEREN-ACTIVITEITEN 
ROTTERDAM - Mara is op zoek naar een organisator van vrijwilligerswerk (groeps)activiteiten voor jongeren die zich in willen zetten als vrijwilliger (8 u/week).
LEES MEER >
GEZONDHEIDSMARKT 'STA OP EN SCHIJN!'

DEN HAAG - Op 9 maart was er een internationale vrouwendag gezondheidsmarkt 'Sta op en schijn!' Georganiseerd door de HUB-geloof in Den Haag in samenwerking met andere organisaties.
LEES MEER >
COMEDY NIGHT OPSTAP ROTTERDAM

ROTTERDAM - OPstap Rotterdam kijkt blij terug op de zeer geslaagde Comedy Night in Theater Zuidplein. Het programma was samengesteld door vrijwilligster Coline.
LEES MEER >
JONGEREN GAAN DWARS!

ROTTERDAM - In maart zijn stichting Mara, Spior en SKIN Rotterdam begonnen aan het nieuwe project DWARS: Door Warme Aandacht Rotterdam Sterker. 
LEES MEER >
GEZOCHT: MAATJES VOOR JONGE MOEDERS DIE DE NEDERLANDSE TAAL (NOG) NIET BEHEERSEN
ROTTERDAM - MaraMama's krijgt ook regelmatig aanmeldingen van jonge moeders die de Nederlandse taal nog niet goed machtig zijn, zoals Eritrese en Syrische moeders. Ook voor deze moeders zoeken we maatjes! 
LEES MEER >
VRIJWILLIGERS VOOR ZWERFJONGEREN

ROTTERDAM - Voor ons zwerfjongerenproject OPstap Rotterdam zijn wij op zoek naar vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in de leefwereld van zwerfjongeren en graag iets voor hen willen betekenen.
LEES MEER >
GEZELLIGE LUNCH BIJ OPSTAP

ROTTERDAM - De lunches van OPstap Rotterdam worden steeds drukker bezocht. Het is er gezellig en er wordt heerlijk gekookt door nieuwe vrijwilliger Farah.
LEES MEER >
AGENDA

5 MEI 2019
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam
ROTTERDAM - Je bent van harte welkom om samen met ons d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid.

Wanneer: zondag 5 mei van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

LEES VERDER >

9 MEI 2019
Maatschappelijke kerk bijeenkomst over mantelzorg
DEN HAAG - De Maatschappelijke Kerk bijeenkomst is bedoeld voor leiders en leden van internationale en migrantenkerken die geïnteresseerd zijn in dit thema. De toegang is gratis en de voertaal is Nederlands/Engels.

Waar: PEP, Riviervismarkt 2, Den Haag
Wanneer: donderdag 9 mei 2019, van 18.00-21.00 uur (vanaf 18.00 uur is de deur open en wordt het onderwerp voorbesproken onder het genot van een lekkere maaltijd)

LEES VERDER >

11 MEI 2019
Challenge Slotmanifestatie
ROTTERDAM - De Challenge teams hebben zich de afgelopen maanden verdiept in het thema 'eenzaamheid en sociaal isolement'. Tijdens de slotmanifestatie presenteren de teams hoe ze in actie zijn gekomen en wat ze hebben geleerd door hun inzet.

Waar: Digital Playground, Schilderstraat 26a-28a, 3011 ES Rotterdam
Wanneer: zaterdag 11 mei, van 13.30-16.30 uur

LEES VERDER >

12 MEI 2019
Moederdag High Tea voor jonge moeders
ROTTERDAM - MaraMama's (het maatjesproject voor jonge moeders) organiseert een 'Moederdag High Tea' voor jonge moeders die graag andere moeders leren kennen.

Waar: Dona Daria, Gerard Scholtenstraat 129, Rotterdam
Wanneer: zondag 12 mei 2019, van 11.00 - 13.00 uur

LEES VERDER >

15 MEI 2019
Informatieavond " Niemand wil ze hebben"
ROTTERDAM - Welkom Onthaal organiseert i.s.m. de Pauluskerk een informatieavond met Linda Polman, freelance onderzoeksjournalist voor o.m. De Groene en auteur van het boek ‘Niemand Wil Ze Hebben’, waarin zij de ontwikkeling onderzoekt van het Europese vluchtelingenbeleid sinds 1938.

Waar: Pauluskerk,  Mauritsweg 19, Rotterdam
Wanneer: woensdag 15 mei 2019, van 19.30 - 22.00 uur

LEES VERDER >

19 MEI 2019
Aids Candlelight Memorial Rotterdam 
ROTTERDAM - Stichting Mara organiseert samen met Untenu de AIDS Candlelight Memorial, waarbij mensen worden herdacht die zijn overleden aan Aids.

Waar: Adem Inn, Hoogstraat 27a, 3011 PD Rotterdam
Wanneer: zondag 19 mei 2019, van 17:00 - 20:00 uur

LEES VERDER >

2 JUNI 2019
Wake Detentiecentrum Rotterdam 
ROTTERDAM - Je bent van harte welkom om samen met ons d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid.

Wanneer: zondag 2 juni van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

LEES VERDER >

Copyright © 2019 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp