Copy
View this email in your browser
Nummer 1, maart 2020

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

NIEUWE COLLEGA'S BIJ MARA
ROTTERDAM – Vanaf 1 januari zijn er drie nieuwe collega's begonnen bij Mara. Karina is gestart met WegWijs in 010, Zeki gaat zelforganisaties ondersteunen en Milka gaat aan de slag met het project Dwars. Wij wensen hen een fijne tijd bij Mara.
LEES MEER OVER KARINA >
LEES MEER OVER ZEKI >
LEES MEER OVER MILKA >
MAATSCHAPPELIJKE KERK ÈN AFSCHEID

DEN HAAG - Op 10 februari namen de deelnemers afscheid van Heleen Joziasse bij de bijeenkomst Maat-schappelijke Kerk over individuele financiële hulpverlening.
LEES MEER >
PASTORS EN TAAL

DEN HAAG - Op zaterdag 7 maart nam een zevental pastors en sleutelfiguren van migrantenkerken en Nederlands-talige kerken deel aan de workshop Pastors en taal. Via quizvragen gingen de pastors met elkaar in gesprek en oefenden zo de Nederlandse taal.
LEES MEER >
START WEGWIJS IN 010

ROTTERDAM - Afgelopen week vonden de eerste ontmoetingen plaats tussen de vrijwilligers, studenten en jonge nieuwkomers van ISK-scholen. Studenten en vrijwilligers zetten zich volop in om de eerste kennismaking tot een succes te maken.
LEES MEER >
LUNCH OPSTAP ROTTERDAM ERG GEWAARDEERD
ROTTERDAM - Om de week organiseert OPstap op maandag een uitgebreide lunch voor de dak- en thuisloze jongeren. We vinden het heel gaaf om te zien dat deze lunch steeds drukker bezocht wordt en vooral dat het zo’n ontzettende gezellige bruisende bedoeling is.
LEES MEER >
TRAINING VRIJWILLI-GERS PKB

ROTTERDAM - Begin februari is een nieuwe training gestart voor vrijwilligers van Positieve Krachten Bundelen. Het was een goed begin met indruk-wekkende verhalen.
LEES MEER >
'THE GROUP' GAAT DOOR

ROTTERDAM - The Group, een groep voor jonge migranten msm met hiv, komt bij elkaar op een vast moment in de maand en bespreekt dan allerlei actuele thema's.
LEES MEER >
INTERNATIONALE VIE-RING IN MARTHAKERK

DEN HAAG - Onlangs hield de katholieke migrantengemeenschap in Den Haag een gezamenlijke viering in de Marthakerk. Speciale gast was de Bisschop van Rotterdam, monseigneur van der Hende.
LEES MEER >
MARAMAMA'S BOOST!
ROTTERDAM - Zaterdag 7 maart waren vrijwilligers van MaraMama’s te vinden op de jaarlijkse BOOST! verwendag voor Rotterdamse jonge moeders. Kinderen en moeders, die dat echt even konden gebruiken, werden in de watten gelegd.
LEES MEER >
UITETEN MET DE BUURT

DEN HAAG - Donderdag 20 februari was er in het Multicultureel Ont-moetingscentrum weer een 'Uiteten met de buurt'. Het aantal bezoekers overtrof alle verwachtingen.
.
LEES MEER >
TERUGKOMBIJEEN-KOMST ROZE MAATJES

DEN HAAG - Op 27 januari jl. was de halfjaarlijkse terugkom-bijeenkomst voor het Roze Maatjes project. Hierbij bezoeken onze vrijwilligers eenzame LHBTI ouderen.
LEES MEER >
THE CHALLENGE GAAT VAN START

ROTTERDAM - The Challenge is inmiddels in volle gang. Een aantal groepen hebben de activiteiten al uitgevoerd en andere zitten nog in de ontwerpfase. De groepen die de activiteit al hebben uitgevoerd, kijken met plezier terug.
LEES MEER >
AGENDA

ZONDAG 5 APRIL 2020
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam

ROTTERDAM - Je wordt van harte uitgenodigd om, samen met anderen, d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Gastspreker is Rogier Frederichs, student en onderzoeker naar vreemdelingenbewaring.

Wanneer: zondag 5 april van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

ZONDAG 5 APRIL 2020
Sponsorloop voor Lourdesreis

ROTTERDAM - Onze collega Karlijn Bunnig gaat meedoen met de marathon van Rotterdam. Zij gaat 10 km hardlopen om geld in te zamelen voor een reis naar Lourdes voor mensen die leven met hiv. Je kunt haar hier voor sponsoren.

LEES VERDER >

ZONDAG 3 MEI 2020
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam

ROTTERDAM - Je wordt van harte uitgenodigd om, samen met anderen, d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Gastspreker is Cem Lacin, 2e kamerlid van de SP.

Wanneer: zondag 3 mei van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

DONDERDAG 28 MEI 2020
Maatschappelijke Kerk bijeenkomst 'Leiderschap en jongeren'

DEN HAAG - Deze avond staat de Maatschappelijke Kerk bijeenkomst in het teken van ‘leiderschap en jongeren'. De bijeenkomst is bedoeld voor leiders en leden van internationale en migrantenkerken die geïnteresseerd zijn in sociale thema’s die relevant zijn voor hen en hun achterban. 
Aanmelden kan bij Andrea van Dijk via andrea@maraprojecten.nl.

Wanneer: donderdag 28 mei, van 18.00-21.00 uur
Waar: PEP, Riviervismarkt 2, 2513 AM  Den Haag

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2020 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp