Copy
View this email in your browser
Nummer 4, oktober 2020

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

TWEE VACATURES BIJ MARA
Er zijn twee mooie vacatures bij Stichting Mara. Eén voor projectleider HUB - Geloof in Den Haag en één voor vrijwilligers-/projectcoördinator voor het project dak- en thuisloze jongeren in Den Haag.
PROJECTLEIDER HUB - GELOOF IN DEN HAAG >
VRIJWILLIGERS-/PROJECTCOÖRDINATOR OPSTAP DEN HAAG >
NIEUW SCHOOLJAAR, NIEUWE CHALLENGE
ROTTERDAM - Inmiddels zijn de scholen weer begonnen en zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe Challenge traject. De Kick-off staat gepland in januari, maar deelnemers en coaches kunnen zich nu al aanmelden.
LEES MEER >
VIP TRAINING IN CORONATIJD
ROTTERDAM - De VIP-training (Van Idee naar Project) leert en helpt actieve vrijwilligers een eigen project te schrijven en hiervoor de middelen te zoeken. Zes kandidaten hebben hiervoor de zomertraining gevolgd en met succes afgerond.
LEES MEER >
VRIJWILLIGERSAVOND OPSTAP ROTTERDAM
ROTTERDAM – Eén keer per jaar heeft OPstap een vrijwilligersavond. Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet gaan ze dan lekker met z’n allen uit eten. Twee nieuwe stagiaires bij OPstap maakten die avond voor het eerst kennis met de groep.
LEES MEER >
FRISSE START WEGWIJS IN 010; DOE OOK MEE!
ROTTERDAM - De eerste ISK- leerlingen en vrijwilligers hebben zich al aangemeld voor Wegwijs in 010. De activiteiten kunnen nu snel van start gaan, maar nieuwe vrijwilligers kunnen zich nog altijd aanmelden!
LEES MEER >
EEN BIJDRAGE VOOR MARAMAMA'S
ROTTERDAM - Ondanks alle beperkingen en tegenslagen door Corona hebben de parochianen van de Hildegardis en van Het Steiger  in het kader van de Vastenactie Dichtbij een bedrag van maar liefst € 544,95 bij elkaar weten te brengen voor MaraMama's. Hartelijk dank hiervoor!
LEES MEER >
ASIELZOEKERS AAN DE SLAG OP 'THE FIGHTER'
ROTTERDAM - Asielzoekers uit het AZC in Rotterdam werken vrijwillig mee aan de restauratie van het podiumschip The Fighter in de Schiehaven. Het project "Aan de Slag" zoekt nog meer vrijwilligersprojecten waar asielzoekers (m/v) in kunnen participeren, het liefst samen met Nederlandse vrijwilligers.
LEES MEER >
TIPS VOOR HERSTART VAN DE KERK
Helaas moeten we weer even terug naar maximaal 30 deelnemers, maar als er straks weer meer mensen bij elkaar mogen komen (met in acht neming van de 1,5 meter afstand), moeten kerken hiervoor een gebruiksplan maken. Afgelopen juli organiseerden SKIN Rotterdam en HUB Den Haag een online bijeenkomst met daarin tips en handvatten hoe dit op te stellen.
LEES MEER >
VIDEOCLIP SAMEN KERK = SAMEN STERK
DEN HAAG - Een aantal Haagse kerken heeft financiële steun gekregen uit het corona noodfonds. Particuliere donateurs en kerken maakten het mogelijk dat de kerken hun vaste lasten konden blijven betalen. In een gezamenlijke videoboodschap willen ze iedereen bedanken voor de steun.
LEES MEER >
AGENDA

1 NOVEMBER 2020
Wake bij detentiecentrum Rotterdam

Elke eerste zondag van de maand is er een wake bij het Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven. Je bent van harte welkom om samen met ons d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Gastspreker is Derk Stegeman, directeur STEK Den Haag en organisator van het Kerkasiel in de Bethelkerk.

Wanneer: zondag 1 november van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

3 NOVEMBER 2020
Maatschappelijke Kerk online bijeenkomst over 'Relaties onder druk'

Tijdens deze bijeenkomst wordt advies gegeven over wat te doen bij stress en spanning tussen partners en/of kinderen. De kerk wil een veilige omgeving bieden voor iedereen. Wat kan de gemeenschap doen bij (vermoedens) van huiselijk geweld?

LEES VERDER >

5 NOVEMBER 2020
Aandachtslezing met Damiaan Denys

Op donderdag 5 november zal psychiater en filosoof Damiaan Denys met ons de vraag onderzoeken: waarom zijn we gelukkig én depressief?
De kaarten zijn uitverkocht, maar mocht je graag willen gaan, meld je dan even bij ons. Wellicht komen er nog enkele kaarten via ons beschikbaar.

Wanneer: donderdag 5 november vanaf 20.00 uur
Waar: Debatcentrum Arminius, Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam

LEES VERDER >

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2020 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp