Copy
View this email in your browser
Nummer 4, oktober 2021

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

AFSCHEID JACQUELINE VAN EEUWIJK

ROTTERDAM - Na 28 jaar voor Mara te hebben gewerkt, hebben we op 16 september afscheid genomen van onze collega Jacqueline van Eeuwijk.

We wensen haar, samen met haar gezin, veel geluk en alle goeds voor de toekomst!
LEES MEER >
EVEN VOORSTELLEN ...

ROTTERDAM - Op 29 september is Helen Nagelhout begonnen als stagiaire van Karlijn Bunnig, de geestelijk verzorger bij Stichting Mara. Helen zit in het tweede jaar van de master Humanistiek, die uiteindelijk opleidt tot o.a. het ambt geestelijk verzorger. Graag stelt zij zich aan u voor.
Wij wensen haar een fijne tijd bij Mara.
LEES MEER >
VACATURE TIJDELIJK COÖRDINATOR WEGWIJS IN 010
ROTTERDAM – Voor ons project WegWijs in 010, een maatjesproject voor jonge nieuwkomers, zijn wij op zoek naar een tijdelijke coördinator (20 uur). WegWijs in 010 is een (maatjes)project voor jonge nieuwkomers van 12 tot 19 jaar, die les volgen op een ISK-school. Zij worden in groepjes gekoppeld aan enthousiaste studenten Sociaal Werk. De studenten organiseren activiteiten die de jongeren helpen bij het leren kennen van Rotterdam, het oefenen van de Nederlandse taal en andere praktische zaken.
LEES MEER >
DE EETGROEP START WEER

ROTTERDAM - De eetgroep voor mensen die leven met hiv start weer. Er is een nieuwe ruimte gevonden op een prachtige locatie. Het is een plek waar we hopen dat veel mensen zich welkom en thuis zullen gaan voelen.
LEES MEER >
OPSTAP DEN HAAG ACTIEF IN SEPTEMBER

DEN HAAG - Steeds meer jongeren komen naar de activiteiten van OPstap en ook nemen de jongeren die bekend zijn met OPstap steeds vaker nieuwe jongeren mee. Samen met de vrijwilligers doen zij allerlei mooie en leuke activiteiten.
LEES MEER >
VEELKLEURIGE RELIGIES DEN HAAG

DEN HAAG - Vijf klassen van het Montaigne Lyceum in Den Haag hebben een bezoek gebracht aan verschillende gebedshuizen in Den Haag. Tijdens de rondleidingen werd er in grote lijnen verteld over het geloof dat aan het gebedshuis verbonden is. 
Voor het project worden nog vrijwilligers gezocht.
LEES MEER >
THE CHALLENGE GAAT WEER VAN START EN ZOEKT NOG COACHES
ROTTERDAM – Ook dit schooljaar doet het Wartburg college, locatie Revius weer mee met het jongerenproject The Challenge. Dit keer met de uitdaging voor de leerlingen om in actie te komen voor een kwetsbare doelgroep waar ze zelf nooit mee in aanraking zijn gekomen, zoals daklozen of gevangenen. 
Voor dit traject dat duurt tot de kerstvakantie 2021 zijn we nog dringend op zoek naar een aantal coaches.
LEES MEER >
DISCUSSIEMIDDAG AFRIKA PLATFORM

ROTTERDAM - Zaterdag 18 september heeft een discussiebijeenkomst met Rotterdamse jongeren met Afrikaanse roots plaatsgevonden, waarbij gepraat werd over hun plek in de samenleving.
LEES MEER >
ONDERSTEUNING BIJ LEVENSVRAGEN

ROTTERDAM – De geestelijk verzorgers van het Centrum voor Levensvragen, mede opgericht door Stichting Mara, zijn er voor iedereen in Rotterdam en omstreken, welke geloofsovertuiging of levensfilosofie men ook heeft.
LEES MEER >
AGENDA

1 NOVEMBER 2021
Workshop 'Huisvesting voor kerken'
Hoe vind je een geschikte plek waar activiteiten kunnen plaatshebben? Is het toekomstbestendig? Mag het van de gemeente? Kan het vanwege de buurt? En is het betaalbaar?
Niet alleen hierover wordt gesproken, maar ook wordt geïnventariseerd waar vragen rondom het thema huisvesting leven, in welke wijken en welke stadsdelen.
Graag nodigen we u uit voor deze workshop. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Wanneer: maandag 1 november van 18.30-21.30 uur
Waar: Stadsklooster, Westeinde 101a, Den Haag
LEES VERDER >

7 NOVEMBER 2021
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam
Elke eerste zondag van de maand is er een wake bij het Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven. Je bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen.

Wanneer: zondag 7 november van 16.00-17.00 uur
Waar: Detentiecentrum Rotterdam, Portelabaan 7, Rotterdam
LEES VERDER >

11 NOVEMBER 2021
Presentatie Gids Internationale en migrantenkerken in Den Haag
U wordt van harte uitgenodigd om de publicatie en presentatie bij te wonen van de Gids van Internationale en migrantenkerken in Den Haag. In het boek zijn 60 Haagse kerken in beeld gebracht en staan verschillende verhalen en voorbeelden beschreven van kerken in de stad. Graag aanmelden via: shirleni@maraprojecten.nl

Wanneer: donderdag 11 november van 20.00-22.00 uur
Waar: De Heilige Marthakerk, Hoefkade 623, 2525 LC Den Haag
LEES VERDER >

11 NOVEMBER 2021
Aandachtslezing 2021 met Damiaan Denys
Onder leiding van psychiater en filosoof Damiaan Denys onderzoeken we in debatcentrum Arminius Rotterdam de vraag: waarom zijn we gelukkig én depressief? Tickets om dit programma online via een livestream te volgen kunnen nog worden besteld.

Wanneer: donderdag 11 november vanaf 20.00 uur
Waar: Debatcentrum Arminius, Rotterdam
LEES VERDER >

16, 23, 30 NOVEMBER EN 7 DECEMBER
Cursus 'Geloof in de politiek?!'
SKIN, SKIN Rotterdam en HUB-Geloof in Den Haag organiseren een laagdrempelige online cursus. Deze cursus is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan en na te denken wat het christelijk geloof zegt over politiek. Vaak hebben christenen allerlei vragen over politiek. We zien van alles op televisie, maar politiek vraagt om dialoog. Er zijn allerlei meningen en er spelen allemaal verschillende belangen.
U wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze online cursus.

Wanneer: vier dinsdagavonden van 20.00-22.00 uur
Hoe: via Zoom, aanmelden via shirleni@maraprojecten.nl
LEES VERDER >

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2021 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp