Copy
View this email in your browser
Nummer 1, februari 2019

Maraboe is de digitale nieuwsbrief van Stichting Mara. Hiermee blijf je op de hoogte van ons werk en informeren we je over activiteiten die wij de moeite waard vinden. De nieuwsbrief is voor zowel organisaties als vrijwilligers en komt ongeveer zes keer per jaar uit. Kopij voor de Maraboe kun je per mail sturen naar maraboe@maraprojecten.nl.

EERSTE CHALLENGE TRAJECT SUCCESVOL AFGEROND

ROTTERDAM – Eind januari was de slotmanifestatie voor het eerste Challenge traject. Alle teams presenteerden hun acties van de afgelopen maanden.
LEES MEER >
EVEN VOORSTELLEN ... HARM VAN SCHIE

DEN HAAG - We hebben een nieuwe collega bij Mara ... Harm van Schie. Hij gaat zich inzetten voor de HUB - Geloof in Den Haag. Hij stelt zich hier zelf even voor. Wij wensen Harm veel werkplezier bij Mara! 
LEES MEER >
VACATURES OPSTAP

ROTTERDAM – Op 9 maart start de gezamenlijk training voor nieuwe vrijwilligers van OPstap Rotterdam én OPstap Den Haag. Voor beide projecten zijn we nog op zoek naar een keukenprins(es) en vrijwilligers die willen helpen bij de lunchbijeenkomsten op de maandag. In Rotterdam om de andere week, in Den Haag elke week.
LEES MEER (ROTTERDAM) >
LEES MEER (DEN HAAG) >
AANDACHT VOOR OPSTAP ACADEMY
ROTTERDAM - De OPstap Academy is voor de dak- en thuisloze jongeren van OPstap Rotterdam die een sterke motivatie hebben om een opleiding te gaan doen of aan het werk te gaan, en nét dat steuntje extra kunnen gebruiken. Dit promofilmpje is gemaakt om de OPstap Academy onder de aandacht te brengen bij potentiële werkgevers. Wie durft deze jongeren een kans te geven?
LEES MEER >
MAATSCHAPPELIJKE KERK BIJEENKOMST

DEN HAAG - Op 4 februari organiseerde de HUB - geloof in Den Haag, in samenwerking met PEP, een Maatschappelijke Kerk bijeenkomst. Het thema was ‘Psychische klachten en culturele verschillen’. 
LEES MEER >
START CURSUS 'VERTROUWEN IN DE WIJK'

ROTTERDAM - Woon je in Feijenoord, Hillesluis of Lombardijen en zet je je graag in voor andreren? Eind maart gaat de basiscursus 'Vertrouwen in de Wijk' van start.
LEES MEER >
KAYLEE, VRIJWILLIG-STER BIJ OPSTAP

ROTTERDAM - Dit is kersverse vrijwilligster Kaylee. Kaylee is al vanaf de eerste dag van OPstap Rotterdam wekelijks als jongere aanwezig, en vanaf nu als vrijwilligster. Graag stelt ze zich aan je voor.
LEES MEER >
VRIJWILLIGERSWERK DOOR BEWONERS AZC
ROTTERDAM - Een groep bewoners van het azc in Beverwaard is inmiddels 'aan de slag' als vrijwilliger bij verschillende activiteiten en organisaties in de wijk .
LEES MEER >
PORTRET KOPPEL MARAMAMA'S

ROTTERDAM - Een mooi portret van maatje Jealine en de zwangere Clenise. Zij doen mee aan het maatjesproject voor jonge moeders, MaraMama’s, dat vorig jaar april is gestart. 
LEES MEER >
VRIJWILLIGERSDAG WELKOM ONTHAAL

ROTTERDAM - Eind december werd er in de Pelgrimskerk een Vrijwilligersdag georganiseerd voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij het project Welkom Onthaal.
LEES MEER >
WEGWIJS 010 VAN START!

ROTTERDAM -  Vorige week zijn 18 eerstejaars Social Work studenten van de Hogeschool Rotterdam getraind om in koppels een groepje jonge nieuwkomers te begeleiden.
LEES MEER >
AGENDA

ZONDAG 3 MAART 2019
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam
Elke eerste zondag van de maand is er een wake bij het Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven. Je bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen.

Wanneer: zondag 3 maart 2019
Waar: Detentiecentrum Rotterdam, Portelabaan 7, Rotterdam
LEES VERDER >

DONDERDAG 7 MAART 2019
Open Huis bij het MOC 
Op 7 maart is er weer een 'Open Huis' in het MOC in de Haagse Schilderwijk. Ontmoeting, kennismaken, samen eten, gezelligheid en praten over verbetering van de buurt, voor iedereen die daar woont of werkt. Wees welkom! Graag even aanmelden i.vm. catering.

Wanneer: 7 maart van ca. 17.00-21.00 uur
Waar: MOC, Teniersstraat 15, 2526 NX in Den Haag
LEES VERDER >

ZONDAG 7 APRIL 2019
Wake bij Detentiecentrum Rotterdam
Elke eerste zondag van de maand is er een wake bij het Detentiecentrum bij vliegveld Zestienhoven. Je bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen.

Wanneer: zondag 7 april 2019
Waar: Detentiecentrum Rotterdam, Portelabaan 7, Rotterdam
LEES VERDER >

DONDERDAG 9 MEI 2019
Maatschappelijke Kerk met als thema 'Mantelzorg'
Op 9 mei is de volgende Maatschappelijke Kerk bijeenkomst, met ditmaal als thema: ‘Mantelzorg’. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor leiders en leden van internationale en migrantenkerken die geïnteresseerd zijn in dit thema. De toegang is gratis en de voertaal is Nederlands/Engels.

Wanneer: donderdag 9 mei 2019
Waar: PEP, Riviervismarkt 2, Den Haag
LEES VERDER >

Copyright © 2019 Stichting Mara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp