Copy

“Feeling good RUN HARD, feeling down JUST RUN”

Neața!

În primul rând vreau să-ți mulțumesc și să te felicit că faci treaba asta, că alergi. Nu e o treabă ușoară și parcă e din ce în ce mai greu să găsim timp să o facem. 
Sper ca toate lucrurile merg bine în viața ta și nu ești accidentat sau ai probleme de sănătate. Până la urma asta e ceea ce contează. 

Eu am început pregătirea pentru următoarea competiție și am deschis un articol unde găsești planul de antrenament. Te poți inspira și poți fura idei de antrenament. 

Îți reamintesc că am pornit newsletter-ul să îți fac recomandări de articole, cărți, o piesă faină de echipament și ce îmi mai trece prin cap. Dacă nu îți place că vei primi un email de genul ăsta din 2 în 2 joi, te poți dezabona oricând. Nu mă supăr.

Recomandările de săptămâna asta sunt:
 

1. Here's What Runners Think About While Running


E un articol ce mi l-a recomandat un prieten, curios la ce mă gândesc când alerg. Încă nu i-am răspuns că am ieșit la o singură alergare de atunci și nu vreau să îi dau un răspuns trunchiat.

Articolul prezintă un studiu în care oamenii se axează fie pe mediul interior (au avut gânduri legate de viteză și distanță) fie pe ceea ce se întâmplă în exterior, legate de mediul înconjurător.

M-am regăsit foarte bine prin gândurile unui atlet, care câștigase o cursă de 5k. El mărturisește că în general gândurile lui sunt legate de scenariu de cursă. Iar la antrenamente uzuale se gândește...ce să gătească la cină.

Tu la ce te gândești când ieși să alergi? Sunt diferite gândurile de atunci când concurezi?
 

2. Why do we run until it hurts?
Researchers might have some answers


De ce ar vrea cineva să alerge 400 de kilometri în deștertul Gobi, dintr-o singură etapă? De ce ar vrea cineva să încerce și anul următor?
Articolul încearcă să răspundă la întrebarea asta. Și eu încerc să-l înțeleg pe Tibi Useriu de ce ar face 550km prin deșertul de gheață. Și asta pentru a 3-a oară. Cică urmează să se înscrie și la a 3-a ediție.

Să revenim. În ciuda faptului că alergarea pe distanțe extreme ne aduce beșici, fracturi, ne afectează chiar și mintea, de ce ne înscriem la concursuri din ce în ce mai provocatoare? Sudenții de la Universitatea din Cardif au încercat să răspundă la întrebare.
 
 
RECOMANDARE DE CARTE
 
Cartea ce ți-o recomand e cea a lui Jason Koop - Training Essentials for Ultrarunning. Am scris peste tot de cartea asta pentru că din ea am furat cele mai multe idei, informații. Până și planul de antrenament pentru următoarea competiție e făcut după un model ce l-am găsit în carte. 

Chiar dacă apare cuvântul Ultrarunning în titlu, sfaturile sunt valabile și pentru cei care aleargă curse mai scurte. 
ECHIPAMENT COOL

Îți spun din start că cea mai cool piesă de echipament pe care poți să o ai la tine e o trusă de prim ajutor. O poți cumpăra de-a gata sau ți-o poți confecționa singur.
Anul ăsta am avut nevoie să apelez de două ori la ea și am fost extrem de recunoscător că am avut-o la mine.

Dacă vrei să imporovizezi una ai avea nevoie de: 
  • Fașă elastică pentru pansat - găsești la decathlon;
  • Compresa sterila - farmacie
  • Un flacon de betadina;
Te sfătuiesc ca în cazul în care pățești ceva, cere ajutor. Nu amâna căci se agravează.

Astea au fost recomandările de săptămâna asta. Dacă ești în căutare de idei de antrenament, sfaturi de nutriție, chiar și planuri de antrenament, fă-mi o vizită pe trailrunningacademy.com și spune-mi ce părere ai de platformă printr-un replay la email-ul acesta.

Respect,
H. Robert - alergător montan.
Copyright © 2017 Școala Alergării, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp