Copy
Nieuwsbrief no 1, 16 februari 2017
Start STUDIO GRADY Art & Arteducation,
Workshop Muziek in de Verf!, Divers nieuws, Crucifixen
View this email in your browser
STUDIO GRADY Art & Arteducation
Kunsteducatie, Muziekeducatie, ICC-training, Kunst & Kerk, Beeldende Kunst en Poëzie
Een nieuwe start!
Dit is de eerste nieuwsbrief van mijn kersverse bedrijf STUDIO GRADY Art & Arteducation. Ik sta aan het begin van een nieuw avontuur. In deze nieuwsbrief een greep uit afgelopen en lopende activiteiten. Grotere projecten zijn in ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van projecten blijf ik me bijscholen, ook daarover meer in deze nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief vind je daarnaast informatie over een boeiende workshop waar je aan mee kunt doen!

Het is de bedoeling om zo'n 4 keer per jaar een nieuwsbrief rond te zenden. Neem gerust contact op voor een mogelijk kunst- of kunsteducatief project, of geef mijn naam door aan anderen. Kijk voor mijn CV op mijn website.

Groet! Grady van den Bosch

Muziek in de verf!
Op de Gooise Academie in Laren gaf ik twee gastlessen schilderen op/van muziek. Een interdisciplinair kunsteducatief project. We keken eerst naar welke muzikale elementen beeldend vertaald zouden kunnen worden en met welke mogelijke beeldaspecten. Met de volledige vrijheid voor de eigen abstracte uitwerking. De muziek bracht ook een bijzondere fysieke ervaring. Heel mooi om te zien hoe de deelnemers zich ontwikkelden en steeds sterker werk maakten dat steeds meer van de muziek liet zien. De afbeelding laat een werk zien gemaakt bij een pianokwintet van Fauré. Een deelnemer schreef: "Ik vond je aanpak positief stimulerend en je muziekkeuze verrassend". Ik heb jarenlang ervaring als docent muziek en als kunstenaar, bij deze workshop komen deze twee pasies bij elkaar!

Wil je zelf meedoen, of ken je iemand voor wie zo'n workshop iets is? Dat komt goed uit! Er worden binnenkort 2 workshops Muziek in de Verf georganiseerd, geschikt voor ervaren schilders en voor  beginners. Ook interessant voor muziekmensen. Lees hieronder alle informatie:

Praktische informatie:
. Voor alle materialen wordt gezorgd, maar deelnemers mogen ook hun eigen favoriete materialen meebrengen, zoals een paletmes. We schilderen met acrylverf op doek (ca 40 x 50). 

. Het programma duurt 3,5 uur: van 13.00 - 16.30 uur. De workshop kan op twee momenten worden gevolgd: dinsdagmiddag 14 maart en dinsdagmiddag 18 april 2017. We maken twee schilderijen, van twee verschillende muziekstukken.

. Locatie: Het atelier van Irene van den Bos, de Ruyterlaan 24A te Bussum.

. Kosten: 60 euro pp, inclusief materiaal en koffie/thee. Betalen: maak het bedrag over op rekeningnummer NL 52 RABO 0397738889 t.n.v. Grady van den Bosch, o.v.v. muziek in de verf (+ workshopdatum). Wanneer het bedrag is ontvangen is de aanmelding officieel en ontvang je per e-mail een bevestiging van deelname.

. Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

. Aanmelden: Uiterlijk datum 1: dinsdag 7 maart, datum 2: dinsdag 11 april. Bij: gradyvandenbosch@kpnmail.nl 

Vind meer informatie op mijn website: www.gradyvandenbosch.nl
En op Facebook bij het event: Workshop Muziek in de Verf!
Meer nieuws
Lesbrief Expositie
Voor de expositie (N)ergens Thuis, in o.a. de Grote Kerk in Zwolle, ontwierp ik een lesbrief met beeldende opdracht voor het PO, en samen met kunstdocent Willem Zijlstra voor het VO. Ik ben beschikbaar voor meer lesbrieven en voor vergelijkbare en uitgebreidere cultuureducatieve projecten voor activiteiten m.b.t. Kerk & Kunst. Neem contact op om samen te kijken naar wensen en mogelijkheden.
Project Crucifix
Mijn beeldend werk wordt al een tijdje gedomineerd door het schilderen van Crucifixen. Het is tegelijk een zoektocht in verf en stijl en inhoud. Hier enkele voorbeelden. Op mijn website nog veel meer werk. Voor het project Crucifixen (en ook voor mijn project Kruizen), ben ik op zoek naar een plek om te exposeren. Bijvoorbeeld een kerk. Bij belangstelling graag contact opnemen. 
WEBSITE
Veel meer nieuws, achtergronden, projecten in ontwikkeling en beeldend werk, is te vinden op mijn website: www.gradyvandenbosch.nl.
Naar Website
Beeldend Bezinnen
Met Advent 2016 begeleidde ik 4 weken lang het project Beeldend Bezinnen in de Oosterlichtkerk in Huizen. Gemeenteleden schilderden bij Adventthema's. N.a.v. een Bijbeltekst en een gedicht. Met kerst werd al het werk opgehangen en kon iedereen het bekijken.
Ik schilderde zelf ook mee. Een deelnemer schreef het volgende: "Jouw inspirerende leiding was je op het lijf geschreven."
STUDIO GRADY Art & Arteducation van start!
Op 16 december 2016 was het zover: ik zette bij de Kamer van Koophandel in Almere mijn handtekening op het formulier, dat de oprichting van mijn bedrijf betekende.
Methodeproeverij PO
Ter informatie bezocht ik de inspirerende "Methodeproeverij PO" van de
Music+ Academy. Verschillende muziekmethodes voor het Basisonderwijs presenteerden zich en je kon vervolgens van 4 methodes aan workshops deelnemen. Ik koos voor ZangExpress, Zing123, Eigenwijs-Digitaal en Metropole op School. 
Kort Nieuws
. Ik ben aangenomen door het op wereldmuziek geörienteerde Aslan Muziekcentrum in Amsterdam, om in de toekomst muziekprojecten te gaan verzorgen in het PO en/of VO.
. Ik ben toegevoegd aan het rijtje kunstenaars op de internationale website ArtWay, dat publiceert over de relatie tussen kunst, geloof, kerk en maatschappij.
. Ik ben toegetreden tot het bestuur van de landelijke Stichting Platform Kerk en Kunst. Zij organiseert o.m. symposia en exposities.
. Ik heb deelgenomen aan de expositie (N)ergens Thuis in o.a. de Grote Kerk in Zwolle en aan o.m. een expositie van de kunstwebsite ArsProDeo in het gebouw van de EO in Hilversum.
Reacties
Leuk als je reageert op de nieuwsbrief. Natuurlijk voor een project of mijn beeldend werk, maar ook leuk als je zomaar spontaan reageert. Ik ben ook benieuwd wat je leuk vindt om te lezen en wat je graag in de nieuwsbrief terugziet. En misschien heb je nog tips!
Copyright © 2017 STUDIO GRADY Art & Arteducation, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp