Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Uitgeverij Lucht 

juni & juli 2019

Duik in de branding

PSYCHE


In Nederland lijdt 18 procent van de bevolking aan chronische pijn en ongeveer een derde daarvan blijft onverklaard.

In Duik in de branding beschrijft Marcel Mirande zijn ultieme poging om zich van zijn chronische hoofdpijn te bevrijden. En met succes.

 

"Chronische pijn is te behandelen, niet door dokters, therapeuten of alternatieve hulpverleners, maar door jezelf."


- MARCEL MIRANDE
 

Lees hier meer over zijn boek


‘Adem is zoiets basaals. Je hebt ‘m altijd bij de hand.’


Een interview met Miriam Helsper en Yolande Kylstra over hun boek Adembenemend. Wat valt er te vertellen over de relatie tussen adem en (ont)spanning? Veel, zo bleek na een gesprek met beide auteurs. 
 

“Je mentale en fysieke welbevinden hangt samen met hoe je ademt.”


Lees het hele interview
 

‘Niet reageren brengt je wijsheid. Luister naar je gevoel.’

PSYCHE


Luisteren naar je gevoel is een mooi streven. Maar hoe doe je dat? Leefstijlcoach Wineke van Aken -auteur van de Metta Cirkel-  legt uit hoe je dat kan leren. 

Bekijk het filmpje van Wineke van Aken


Damsté Terpstra prijs voor Adembenemend + oefening


Auteurs Miriam Helsper en Yolande Kylstra ontvingen de Damsté Terpstra prijs voor hun boek Adembenemend over de relatie tussen ademhaling en spanning. 

Het boek biedt niet alleen veel informatie maar bevat ook enkele praktische oefeningen en tips zodat je snel zelf aan de slag kunt met vrijuit spreken, ontspannen presenteren, musiceren en acteren.

Zo kan je bijvoorbeeld de oefening doen waarbij je je adem langer kunt maken. Daar word je rustig van.

Doe de oefening

Vier boekentips voor deze zomer

Hoe word ik een supervetverbrander

Slanker, fitter en strakker  

Gezond

Een boek over afvallen doet het natuurlijk altijd goed in de zomer. Wil jij wat kilo’s kwijt? Dan is hét boek om mee te starten. Niet met het zoveelste dieet, maar door je lijf te leren haar eigen lichaamseigen vetten aan te spreken.  In haar boek beschrijft Maaike de Vries precies wat ze deed om een supervetverbrander te worden. 

prijs: € 15,00

Meer informatie / bestellen

Kopwerk

Brein – Ademhaling- Training

Bewegen

Met de tour in het vooruitzicht is het goed om alvast in de stemming te komen. In Kopwerk bundelen ex-profwielrenner Aart Vierhouten en ademhalingsexpert Koen de Jong hun krachten. Vierhouten deelt zijn kennis over wielertraining, De Jong schrijft over de werking van het brein, ademhaling en herstel na een training. Kopwerk is aangevuld met prachtige foto’s, verhalen, interviews en columns; een feest van herkenning voor iedere wielrenliefhebber.

prijs: € 25,00

Meer informatie / bestellen

Tien dagen stil

Meditereren met (tegen)zin

Psyche

Gebruik deze zomer ook als een periode voor bezinning, het betekent niet dat je direct ook moet gaan mediteren. Erover lezen geeft ook voldoening ;) Koen de Jong begint opgewekt en vol vertrouwen aan een tiendaagse meditatietraining. Maar al snel merkt hij dat zijn gedachten zich moeilijk laten temmen.

prijs: € 18,95

Meer informatie / bestellen

Balverliefd

Word net zo goed als voetbalster

Bewegen

En deze kon natuurlijk niet ontbreken. We juichen natuurlijk allemaal mee met onze leeuwinnen die vanavond aantreden. Anouk Hoogendijk is één van de meest succesvolle voetbalsters van Nederland, nu veel op televisie te zien als analist. In Balverliefd verhaalt Anouk niet alleen over haar hoogtepunten maar beschrijft ze ook speciaal voor de amateurvoetbalster hoe je als vrouw de voetbaltop kan bereiken. 

Prijs: € 18,95

Meer informatie / bestellen

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2019 Uitgeverij Lucht, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.