Copy

Nieuwsbrief

D e   K e i   S t e e n d e r e n
Hallo lezer,

Herfst, bijna november en nog 20 graden buiten! Temperaturen om actief te zijn. Nou dat klopt ook wel. Deze nieuwsbrief laat weer zien dat we nog lang niet in herfst- of winterstand zijn.
Pak de agenda er maar bij, want Keispiratie is van start gegaan. Wat een enthousiasme!
Ook het KeiKidsTeam laat weer van zich horen met een spannende Spooktocht.
En natuurlijk zijn we nog vol in de race voor de titel "Dorpshuis van het jaar", eindelijk kan er gestemd worden. De foto boven laat het eerste Kei Stemmenteam zien, op weg naar de Steenderense markt.
En natuurlijk weer een heerlijk interview.
Ach lees ook zelf maar, want het is weer teveel om op te noemen.
LAATSTE NIEUWS
  • 5 november Repair Café van 13.00 tot 15.00 uur
  • van 28 oktober tot 8 december gaat het Kei StemmenTeam op pad om iedereen aan te moedigen de pagina dorsphuisvanhetjaar/stem te bezoeken en te stemmen!
  • 15 november tussen 10.00 en 12.00 uur is er een ruilmarkt bij NoaLies op De Kei waar je kan zoeken naar de stickers die je nog nodig hebt voor het Historisch Album Gemeente Steenderen (en laat vooral je dubbele achter voor de ander)
  • 19 november Hobby- en kunstmarkt van 10.00 tot 16.00 uur

Keispiratie

Het plan ontstond om elke maand een mooie lezing of workshop te organiseren door … onszelf. Er zijn zoveel Keien in Steenderen en omliggende dorpen, dus laat die hun verhaal of kunde aan anderen bij ons in de Kei overbrengen!

Zo ontstaat verrijking en inspiratie. Juist hier ook weer: De Kei, dat ben jij!”. Zo laten we (weer) zien waar een klein dorp groots in kan zijn.

Het bestuur heeft twee vrijwillige coördinatoren de vraag gesteld dit te organiseren en zo zijn Elly Klompenhouwer en Marijke Melsert aan de slag gegaan. Zij vertellen: “We hebben ongelofelijk veel zin, zo kan De Kei voor nog meer mensen waarde hebben! De naam Keispiratie is een vermenging van inspiratie en De Kei, onder die gekke naam willen we opvallen!”

Elly en Marijke hebben veel ideeën en organiseren tot de zomer een mix van workshops en lezingen die voor iedereen aantrekkelijk zijn. Zo kan je wat leren over het onderhoud van je auto, de ontwikkeling van het brein van (je) jonge kind beter begrijpen, ontdekken wat perma-cultuur is en aan de slag met je vitaliteit. Het kan op wisselende momenten plaatsvinden, er is geen ‘vast’ moment in de maand.

Er is afgesproken dat bezoekers zich via de aanmeldknop op de website inschrijven. Maar ook dat vanwege de onkosten van onder meer de spreker, de ruimte en een consumptie een bijdrage per bijeenkomst wordt gevraagd.

De Kei wil zoveel mogelijk mensen betrekken, Keispiratie doen we zelf! Dus heb je ideeën, laat het via contact@dekeisteenderen.nl weten!

Kijk voor de komende activiteiten op dekeisteenderen.nl/keispiratie. Er zijn al 2 activiteiten waar je je voor kan aanmelden. Hieronder worden deze uitgelicht.

Keispiratie 
Lezing: In de zorg met Rob
Een andere visie op ouderenzorg

Mijn naam is Rob Heebink, ik ben 32 jaar. Ik woon samen met Iris in Steenderen en wij hebben 3 kinderen om van te houden en 2 om voor te zorgen.

Ik werk sinds mijn 16e in de ouderenzorg en ben nu verpleegkundige bij de Bleijke in Hengelo Gelderland.

Sinds begin corona (maart 2020) ben ik begonnen met vloggen, dat zijn korte filmpjes die ik op internet plaats. Ik vond dat de ouderenzorg een soort gesloten wereld was voor de buitenwereld. Juist nu er door corona zoveel gebeurde rondom deze sector merkte ik dat ik het verschrikkelijk vond dat we het óver hen hadden en niet mèt de ouderen spraken of in ieder geval hen een stem/gezicht gaven.

Dus met het vloggen kon ik ‘binnen naar buiten’ halen. En zo onze ouderen een gezicht geven. Met succes, de kwetsbare momenten, de mooie momenten, de momenten vol humor. Alles kon ik laten zien.

Want de ouderenzorg loopt in verschillende opzichten nog wel wat achter. Waaronder zichtbaarheid. En tegenwoordig gaat bijna alles met beeldvorming, dus waarom ook niet in de ouderenzorg?

Ik wil hiermee laten zien dat dat op een goede veilige manier kan en je het ook op een creatieve manier kan inzetten. Ouderenzorg en sociale media waren nog niet echt met elkaar verbonden. Ik wil daar nu graag een bijdrage in leveren. Om zichtbaarheid te vergroten. Want dat moet veel beter.

Nu twee jaar verder heeft ‘in de zorg met Rob’ een duidelijke plek op sociale media. Ik maak nog steeds vlogs maar geef ook lezingen en gastlessen. Om steeds meer en op verschillende manieren de ouderenzorg te laten zien aan toekomstige collega’s maar ook aan de maatschappij. Want we worden allemaal ouder, tenminste dat willen we. Maar hebben we er dan ook over na gedacht hoe we oud willen worden? Nee, 9 van de 10 denkt daar niet over na. Of te laat…
Hoe we omgaan met ouderen vind ik belangrijk en daarom ben ik erop gebrand deze boodschap uit te dragen voor een betere visie op ouderenzorg. Inmiddels is de boodschap meer dan zichtbaarheid bewerkstelligen, het gaat ook om omgang met elkaar. Wederzijds respect.

Wat maakt dat ik deze filmpjes zo maak? Nou dat ga ik op 24 november uitleggen. Ik neem je mee in mijn avontuur over hoe het is ontstaan, wat de filmpjes nou zo mooi maakt, en wat ik er nog verder mee wil bereiken!

Dus komt allen naar De Kei en luister naar mijn verhaal.

Klik hier voor meer info en om je te aan te melden.

Keispiratie
Workshop: Feestelijk Kerststuk maken

Op donderdagavond 8 december organiseert Keispiratie in samenwerking met Josja van Mierlo van Het Bloemenlokaal een inspirerende avond op De Kei. Op deze avond gaan we onder haar leiding een feestelijk kerststuk maken.
Voor alle materialen wordt gezorgd, je hoeft dus niks mee te nemen.
Kom je ook? Niets zo leuk als een eigen gemaakt kerststuk!
De workshop is donderdagavond 8 december van 19.30 – 21.30 uur in De Kei.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden

Interview met Maria Steintjes

Wat weer een ontzettend leuk verhaal om te lezen! Nog zo'n actieve vrijwilliger die zich inzet voor De Kei. Lees vooral verder en leer Maria (beter) kennen.

Klik hier voor haar verhaal

Spooktocht

Het spookt in Steenderen.

Op 26 november 2022 gaan we op zoek naar de kinderen die een eeuw geleden zijn verdwenen in de buurt van de Molenkolck.

Durf je mee te zoeken?

Voor meer informatie klik hier

Voor deze activiteit zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Griezels, catering, klaar-overs en alles wat er verder nodig is. Heb je die avond zin en tijd, meld je aan communicatie@welzijnsteenderen.nl.

Afvalopruimactie

Zaterdagochtend 22 oktober kwamen vrijwilligers en vrienden van De Kei samen om nog rondslingerend zwerfafval, wat in het dorpscentrum lag, op te ruimen. Na twee uur speuren is er ca. 50 kg aan plastic, blikjes, papiertjes, glasresten en bierflesjes uit borders en van de straat gehaald. We zijn blij deze bijdrage te hebben geleverd en denken er aan om dit in jaarlijks te herhalen. Na afloop werd de actie geëvalueerd onder het genot van koffie en chocolademelk en ging een ieder weer huiswaarts! Alle deelnemers: heel veel dank!! Samen houden we Steenderen schoon.

We hebben weer een prachtige nieuwe expositie

De muren zijn weer voorzien van bijzondere nieuwe werken. Van twee zeer verschillende kunstenaars uit Steenderen is er een mooie expositie samengesteld.

De exposanten zijn Theo Rengelink; van huisschilderkwast naar hobbykunstschilderkwast en Bas Heinen, 25 jaar en nog volop in ontwikkeling.

Lees hier hun hele verhaal!

Voorlichting Fraude en Oplichting

Op 13 oktober was er een zeer interessante bijeenkomst over fraude en oplichting. Een druk bezochte bijeenkomst!
Samengevat: Maak nooit zomaar geld over en geef niemand uw inloggegevens. Niet aan de telefoon, niet aan de deur, niet per e-mail, SMS of WhatsApp.
Een bank zal nooit vragen om uw pincode of om uw pas op te sturen.
Hang op! Klik weg! Bel uw bank!
Vertrouwt u het niet? Bel meteen 112!


Mocht je iets willen doen in De Kei of meedenken over wat we allemaal in De Kei kunnen organiseren dan ben je van harte welkom om het contactformulier in te vullen. We zullen dan z.s.m. contact met je op nemen.

Lees verder op onze website >>
 
CONTACTFORMULIER

Vind ons online

Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of bezoek onze website
Facebook
Twitter
Link
Website van De Kei
bekijk deze e-mail in een browser
Copyright © 2022 De Kei Steenderen, All rights reserved.