Copy

Nieuwsbrief

D e   K e i   S t e e n d e r e n
Hallo lezer,

Alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Boordevol leuke artikelen om te lezen. Ondanks alle corona-maatregelen valt er nog steeds veel te doen op De Kei. Sowieso kan je genieten van de enorme kerstboom die weer prachtig versierd is.
Wandel gerust eens binnen.
En natuurlijk wensen we iedereen fijne feestdagen en een goede start van 2022!
LAATSTE NIEUWS
Let Op! Let op! Het BabyPeuterCafé gaat verhuizen!
Met ingang van 21 januari gaat het BabyPeuterCafé van Welzijn plaatsvinden in de kantine van sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen. Zo geven we ouders de kans om deel te nemen aan de ouder en kindgym van DOG Baak in de sporthal én aan het BabyPeuterCafé van Welzijn.

De Inloop gaat door
In de tijd van de halve Lockdown zijn er een aantal activiteiten op De Kei stil komen te liggen. Sommige op aandringen van de deelnemers, sommige vanuit de vrijwilligers / het bestuur.
Als ontmoetings- en activiteitencentrum willen we en mogen we de functie blijven uitoefenen om mensen die dat nodig hebben te ondersteunen door het aanbieden van activiteiten en een luisterend oor.
De Inloop zal in ieder geval doorgaan elke doordeweekse dag van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur.
De Open Tafel, de stoelgymnastiek, de creatieve woensdagochtend, Creatief met Hout, het biljarten en darten, het Taalcafé en het BabyPeuterCafé  blijven gewoon doorgaan.

Interview met Myria Koekkoek

Eindelijk de kans om Myria, ook wel Miriam, beter te leren kennen. Lees vooral verder om deze veelzijdige vrouw op papier te ontmoeten.
Lees hier haar verhaal

 

Kerstkaarten te koop

Er zijn zelfgemaakte kerstkaarten te koop op De Kei. De creatieve inloop van de woensdagochtend heeft weer mooie dingen gemaakt. Loop binnen tijdens werkdagen en maak je keuze!

RaboClubsupport

De opbrengst van de Rabo ClubSupportactie is €309,- geworden. Iedereen die op Welzijn/De Kei gestemd heeft ontzettend bedankt. Hier gaan we een nieuwe start voor Kids Steenderen mee maken. Je kan je nog steeds aanmelden om bij te dragen aan leuke activiteiten voor kinderen en tieners.

Eerste LongCovid bijeenkomst 

Maandag 13 december is er een eerste lotgenotenbijeenkomst geweest naar aanleiding van een verzoek van een Long COVID-patiënt om andere Long COVID-patiënten te ontmoeten.
Er kwamen 7 mensen opdagen die het allen fijn vonden herkenning bij elkaar te vinden in het toch wel eenzame pad van deze aandoening.
Afgesproken is elkaar voorlopig maandelijks op De Kei te ontmoeten en aan de hand van thema's de bijeenkomst in te vullen.
Deelname gaat via aanmelding op de groepsapp die opgezet is. Dit om te voorkomen dat de groep te groot wordt.
Informatie is verder verkijgbaar via de Kei.

Sint op De Kei

Zondag 21 november was Sinterklaas met al z'n pieten De Kei op stelten aan het zetten. De Steenderense Ondernemersvereniging (SOV) had de Sint uitgenodigd. Nadat hij hier een nachtje had geslapen mocht hij plaatsnemen achter de microfoon en zo alle kinderen die langs kwamen toespreken. De kinderen konden langs alle ramen lopen en zagen zo verschillende taferelen. Van inpakkende pieten, de slaapkamer van de Sint, Sint achter de microfoon en pepernoten bakkende pieten. De malletband van Nieuw Leven zorgde voor bijpassende gezelligheid met het spelen van Sinterklaasmuziek.

YogaFreedom in De Kei

Trots kijken we terug op een jaar vol groei en verbinding van iedereen.
Elke week samen oefeningen met aandacht en adem doen, maakt dat je weer jezelf leert kennen.
Wat kan mijn lichaam? Waar ligt de grens? Waar kan ik mee bewegen? Hoe vertaal ik dit naar t dagelijks leven?
Yoga is voor iedereen die gezond is, gezond wil zijn en gezond wil blijven.

Voel je van harte welkom om in 2022 aan te sluiten bij yoga of zwangerschapyoga 
 
YogaFreedom in de Kei

Oproep!

We zoeken één of twee biljarters voor de maandagochtend.
Wie heeft zin om mee te doen in een nieuwe groep?
Verdere informatie is te vinden op de website of bel 0575 450029

Bestuur Welzijn

Dit jaar komt er geen etentje of een cadeau, maar is er een mooie bedankkaart voor alle 118 vrijwilligers bezorgd op 7 december; de Nationale Vrijwilligersdag. Deze vrijwilligers maken dat we zoveel activiteiten kunnen doen.
Volgend jaar gaan we iets leuks op poten zetten voor iedereen die bijdraagt aan het reilen en zeilen van De Kei en natuurlijk aan de andere activiteiten van Welzijn Steenderen.
Verder wenst het bestuur iedereen fijne feestdagen en een goed Nieuwjaar.

Voortgang Repaircafé

Het Repaircafé begint steeds meer een begrip te worden en we horen zelfs dat mensen elkaar wijzen op de mogelijkheid om ernaar toe te gaan.
Er is elke keer een inloop van zo’n 7 mensen die van alles meebrengen. Lampen, koffiemachines, audioapparatuur en zelfs een keer een sta-opstoel.
Een leuk neveneffect is dat dit voor sommige mensen de kennismaking met De Kei is en dat de meeste het leuk vinden een rondleiding te krijgen.
In principe is er elke eerste zaterdag van de maand een Repaircafé, maar op 1 januari gaat dit logischerwijs niet door. De eerstvolgende is dus op 5 februari van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Wens Sociaal Team West

Sociaal Team West wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022.

Mocht je iets willen doen in De Kei of meedenken over wat we allemaal in De Kei kunnen organiseren dan ben je van harte welkom om het contact formulier in te vullen. We zullen dan z.s.m. contact met je op nemen.

Lees verder op onze website >>
 
CONTACT FORMULIER

Vind ons online

Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of bezoek onze website
Facebook
Twitter
Link
Website van De Kei
bekijk deze e-mail in een browser
Copyright © 2021 De Kei Steenderen, All rights reserved.