Copy

Nieuwsbrief

D e   K e i   S t e e n d e r e n
Hallo lezer,

Tsjonge, ben je even 2 weken op vakantie en dan gebeurt er toch veel!
Een nieuwsbrief die uitpuilt van de nieuwtjes en verhalen; de kermis, de KeiKids, met Omroep Gelderland op pad, Burendag, een nieuw gezicht (even helemaal naar het eind van de nieuwsbrief scrollen!) en nog veel meer. Kortom, neem even de tijd om te lezen. Want voor je het weet loop je achter.
LAATSTE NIEUWS
 

Oproep vrijwilligers lunch

We willen vanaf november dit jaar op donderdagmiddag een broodlunch gaan verzorgen. Er wordt nog nagedacht over de precieze invulling, maar willen vast een oproep doen voor vrijwilligers die het leuk vinden zich hiervoor in te zetten.
Lijkt het je leuk? Loop even binnen of stuur een mail naar contact@dekeisteenderen.nl

Interview met Sija van Ewijk

Gastvrouw in hart en nieren, lees op de website haar verhaal. Daar ga je zeker een keer een bakkie doen!

Aftrap Steenderense kermis in De Kei

De Steenderense Kermiscommissie kon eindelijk weer haar volle programma ten uitvoer brengen.
Op 7 september was er een gezellige middag voor de senioren.
Rita Oldenhave zong leuke liedjes en er kon meegezongen en gedanst worden. Door een verhaal van een reis op een boot te vertellen werd het heel gezellig. Een boot heeft diverse bemanningsleden, zoals een kapitein, een stuurman, een machinist, een stoker, matrozen en linnenjuffrouwen. Uit de zaal werden personen voorzien van het hoofddeksel van deze bemanningsleden. Kwam in het verhaal de naam voor dan moest men gaan staan en "Ahoy" roepen. Dit werd een komisch gebeuren. De stemming zat er goed in; een van de leden van de kermiscommissie ging samen met Rita een duet zingen.
Ook werd het nummer "De woonboot" van Stef Ekkel weer een succes.
Op de website is nog een andere foto te zien

Steenderense kermisoptocht met een Kei van een wagen

Bij De Kei willen we jong en oud verbinden en inspireren. Dat is de afgelopen tijd zeker gelukt! De kermiswagen is in krap 2 weken tijd gebouwd en met een 8e plaats was het een supermiddag voor onze groep.

Bedankt vrijwilligers, sponsoren en meelopers voor 2 fantastische weken!

Er werden ook flyers uitgedeeld aan het publiek waarmee een gratis kopje koffie (of thee) te krijgen is bij inlevering in De Kei.

Kijk hier voor meer foto's

Met Omroep Gelderland op pad!

Onder leiding van het team van Omroep Gelderland en natuurlijk presentatrice Angelique Krüger, hebben twee vertegenwoordigers per deelnemend Dorpshuis op 19 en 20 september een rondrit gemaakt langs de genomineerde locaties.
Namens De Kei gingen Jasper Geurts (sociaal cultureel werker en beheerder van de Kei) en Martin Nieuwenhuis (lid van het bouwteam en vrijwilliger) mee in de bijna 50 jaar oude touringcar.
De eerste dag werden de dorpshuizen in Twello, Steenderen en Loil bezocht.
In De Kei is een, door onze enthousiaste vrijwilligers voorbereide, heerlijke lunch gebruikt. De deelnemers van de andere dorpshuizen waren onder de indruk van ons prachtige gebouw, de tuin en het enthousiasme van de aanwezigen.

De tweede dag werden de dorpshuizen in De Horst en Varsseveld bezocht. Er zijn door Jasper en Martin de nodige contacten gelegd en ideeën opgedaan. Volgens Jasper kan De Kei zich zeker meten met de overige genomineerden: “Het wordt een nek aan nek race. Er zijn grote verschillen tussen de deelnemende dorpshuizen, maar ik ben echt onder de indruk van het enthousiasme, de creativiteit en de betrokkenheid van al die vrijwilligers. Hoewel we veel positieve reacties hebben gehad op De Kei, hebben we alle publieksstemmen hard nodig”.

We kunnen het dus niet vaak genoeg blijven zeggen; ga stemmen tussen 27 oktober en 9 december op de volgende link "dorpshuisvanhetjaar.nl"

KeiKids weer actief

Terwijl het buiten herfstachtig weer was, verzamelden de KeiKids zich voor de workshops in een warme en gezellige Kei. Eerst was de onderbouwgroep aan de beurt. Koekjesbakker Chris vertelt hoe we het deeg moeten maken en dan kunnen we zelf aan de slag! Voor de hele kleintjes is er al een deeg gemaakt en kunnen al gelijk mooie koekjesvormen gemaakt worden. En als dan de koekjes in de oven gaan, wordt de wachttijd heel gezellig. Er zijn haarlintjes, kindertattoos en gevouwen feestballonnen-figuurtjes.
Wanneer de oven klaar is, worden de koekjes versierd en mogen de koekjes mee naar huis!

Wanneer de bovenbouw Kids aan de beurt zijn, ruikt de Kei al heerlijk naar versgebakken koekjes! De grote Kids moeten zelf het recept volgen en kunnen helemaal zelf koekjes bakken. En een tweede groep Kids oefent in de dansruimte met Urban Dance Lab aan een voorstelling! Na een uur oefenen verrassen zij de aanwezigen EN de ouders met hun optreden. En als beloning krijgen ook zij de verse koekjes te proeven.

Het was een gezellige middag. Met een mooie opkomst met nieuwe gezichten! Wij gaan snel het plan voor een nieuwe activiteit opzetten! Zie we jou de volgende keer (weer)?

Kijk hier voor meer foto's

Darten!

Hoe leuk is het om af en toe een pijltje te gooien! Toch is er door omstandigheden nog maar één groepje darters over. Ruimte genoeg dus voor nieuwe spelers. Dus wees niet bescheiden en klik hier voor meer informatie.

Duo-fiets

Heerlijk, af en toe zie ik de duo-fiets vertrekken met een zeer blije rijder én bijrijder. Ik weet bijvoorbeeld dat Frans Peelen een paar uur onderweg is en altijd even ergens een terrasje opzoekt. En zo zijn er meer vaste koppels.
Lijkt je dit nou ook leuk om te doen, als rijder of bijrijder, meld je dan aan bij Jasper Geurts door even binnen te lopen of te mailen naar contact@dekeisteenderen.nl
Meer informatie op de website

Burendag in de regen

Zaterdag 24 september was het weer Burendag
Net als vorig jaar ging de bakfiets op pad met koffie en koek naar een paar actieve buurten. Gezellig even een praatje houden.
Er hadden zich maar weinig buurten aangemeld, dus was er tijd om op de parkeerplaats bij de supermarkt “buren uit heel Steenderen en omstreken” uit te nodigen een kopje koffie met wat lekkers te komen nuttigen.

Natuurlijk werden er ook flyers uitgedeeld met daarop onder andere de uitnodiging om ergens tussen 27 oktober tot 9 december je stem uit te brengen op De Kei. De Kei is, voor wie dat nog niet weet, genomineerd als één van de 5 dorpshuizen van het jaar 2022!

Kijk hier voor meer foto's van burendag

Nieuw in De Kei; Pilates-lessen

Sinds 17 september hebben we een nieuw gezicht in De Kei. Minke Ruel is gestart met het geven van Pilates-lessen. De yogalessen waar eerder sprake van was heeft ze voorlopig opgeschort. Bij voldoende interesse kan dit alsnog worden opgestart.
Minke is van oorsprong dansdocent in verschillende disciplines, namelijk ballet (spitzen), modern en jazz (show). Verder is ze luchtacrobaat en werkt ze veel in shows. Daarnaast heeft ze opleidingen docent Pilates en Yoga gedaan. Ze is dus van vele markten thuis.

Pilates versoepelt en versterkt het hele lichaam gelijkmatig met oefeningen die starten vanuit de core-spieren; de dieperliggende buik- en rugspieren. Door verschillende oefeningen op de mat ontstaat er een prettige trainingsles die gunstig is voor ieder niveau.

De lessen zijn op zaterdagochtend.

Mocht je interesse hebben, neem dan contact op via info@minkeruel.nl of via 06-24342575 of neem even een kijkje op haar website!


Mocht je iets willen doen in De Kei of meedenken over wat we allemaal in De Kei kunnen organiseren dan ben je van harte welkom om het contactformulier in te vullen. We zullen dan z.s.m. contact met je op nemen.

Lees verder op onze website >>
 
CONTACTFORMULIER

Vind ons online

Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of bezoek onze website
Facebook
Twitter
Link
Website van De Kei
bekijk deze e-mail in een browser
Copyright © 2022 De Kei Steenderen, All rights reserved.